Specialty Coffee Association

IRAN
 

قسمت 29- آسیاب کردن و آسیاب مناسب برای اسپرسو


قسمت 29- آسیاب کردن و آسیاب مناسب برای اسپرسو

۴- آسیاب کردن و آسیاب مناسب برای اسپرسو

اسپرسو به آسیاب دقيق، ظریف، تکرارپذیر نیازمند است. دربررسی انواع آسیاب های بازاری ، خوب خانگی و آسیاب های عالی صنعتی، نتایج عطر و بوی شات اسپرسو کاملا متفاوت است.

اگر شما این آزمایش ها را انجام دهید به این اختلاف‌ها پی می برید.

خلاصه تلاش کنید وقت و دقت لازم و هزینه مناسبی برای خرید قهوه خردکن خود به کار ببرید.

در حال حاضر تمام آسیاب های خانگی که آزمایش کرده‌ام برای متدهای قهوه های دمی کمابیش مناسب ولی توانایی آسیاب کردن قهوه را برای اسپرسو نداشته اند.

آسیاب ها در تنظیم های مختلف طراحی می شوند, ولی اسپرسو ما در خارج از این تنظيم‌ها قرار می گیرند.

۳۰ ثانیه زمان ، پنجره کوچکی را به ما می‌دهد تا ما را مجبور کند توانایی خود را در این زمینه سريعاً افزایش دهیم.

بیشتر علاقمندان اسپرسو آسیاب هایی دارند برای خرد کردن ظریف که فقط برای اسپرسو تنظیم شده است.

از نظر تفت شما می توانید هر نوع تفت اسپرسو را استفاده کنید, ولی بیشتر متبحران معتقدند فشار دستگاه اسپرسو بر روی قهوه با تفت روشن باعث وضوح بیشتر میزان اسیدیته قهوه می‌شود.

به همین دلیل تفت تیره و کمتر اسیدی از قهوه‌های تک ریشه‌ای و ترکیبی بهترین پیشنهاد برای اسپرسو است.


قهوه کنيا AA که تفت روشن دارد برای قهوه با متد معمولی عالی است ولی برای اسپرسو طعم جالبی ندارد.

قهوه برزیلی با اسیدیته کم و تفت تیره تر شاید در مدل پرس پات (press pot) مزه خوبی نداشته باشد ولی برای شات اسپرسو عالی است.


چه نوع آسیابی برای چه ماشین اسپرسویی خوب است؟

این یک لیست کلی می باشد:


۱ - ۴- آسیاب متوسط


متدها و ماشین ها: ماشین موكای روگازی، ماشین اسپرسو روگازی، ماشین بخار برقی


نوع آسیاب : آیا جعبه ماسه کودکی تان را به یاد می آورید؟ این نوع آسیاب شامل ذره‌های ریز و درشت و پودری مانند است. ولی قسمت عمده آن ذرات درشت اند.

اگر استخراج قهوه

خیلی سریع صورت بگیرد

و با تنظیم نیز درست نشود، شما در مورد آسیاب اشتباه کرده اید.


۲ - ۴ - آسیاب ریز

متدها و ماشین‌ها: ماشین های تجاری، ماشین های اسپرسو پمپی، ماشین اسپرسو پیستون دستی و اتوماتیک

نوع آسیاب : درشت تر از آرد شاید شبیه آرد جو، کمی درشت تر از قهوه‌ای که برای متد ترک استفاده می کنیم.

اگر ماشین اسپرسو در خواست آسیاب خیلی ریز را کرده باشد به این صورت اقدام کنید.


فاکتور رطوبت

همان طور که رطوبت بالا می رود درشت تر آسیاب کنید تا جبران رطوبت شود. در بهار و تابستان یک درجه درشت تر آسیاب کردن، باعث می شود که قهوه شما بیش از حد استخراج شده و به تلخی نزند.

صاحب کافی شاپ شومر، آقای داوید شومر David schomer در کتاب قهوه اسپرسو میگوید: تکنیکهای حرفهای برای متوقف کردن دستگاه اسپرسو به شرح ذیل است:

وقتی که رطوبت هوا به صورت غیره منتظره بالا می رودباید دستگاه اسیاب مجددا تنظیم شود.

این موضوع شاید خیلی ریزبینانه و سخت گیرانه باشد اما نشانگر اهمیت آسیاب قهوه و تنظیم ماشین میباشد.


خانه قهوه تخصصی ایران / Scairan