Specialty Coffee Association

IRAN
 

بخش 35- شکر و شیر دوست قهوه هستند یا دشمن آن؟


بخش 35- شکر و شیر دوست قهوه هستند یا دشمن آن؟

۵- شکر و شیر دوست قهوه هستند یا دشمن آن ؟

۱ - ۵- شکر

شهرت شکر از شیرینی و چسبندگی خاصی است که در دهان ایجاد می کند ، این خصوصیت باعث ایجاد طعم خاص در ترکیب با قهوه می شود.

بهترین و برجسته ترین شیرینی در جهان ، شیرینی شکر می باشد.

درجه حلالیت آن نیز پایین می باشد و به راحتی مخلوط می شود و بوهای نامطبوع خارجی را جذب می کند.

شرکت قهوه گرین مانتین که تولید کننده قهوه در امریکا می باشد، معتقد است که آمار کسانی که شکر را با قهوه می خورند و کسانی که شیر را با قهوه می خوردند با هم برابر است .

بعضی ها معتقدند که قهوه به خودی خود شیرین می باشد و اضافه کردن شکر باعث از بین رفتن و خراب شدن طعم آن میشود. ولی افراد دیگری معتقدند که قهوه باید با طعم شیرین خورده شود و اضافه کردن شکر به آن دقیقا مانند اضافه کردن یک سس به ماهی می باشد.

من می گویم قهوه را هرطور که خودتان میپسندید بنوشید.

البته در دید متخصصین, خود قهوه دارای شیرینی طبیعی می باشد و همه شیرینی ها که دارای شکر می باشند , مصنوعی هستند.

در اینجا نام چند مورد ازدیگرانواع شکرها را معرفی می کنیم .


1.Aspartame آسپارتم

2.Sucralose ساکرالوز

3.Stevia استویا

Stevia چیزی است که همه به دنبال آن می باشند. یک ماده طبیعی است که از برگ درختچه استویا تهیه می شود و دارای ریشه در تاریخچه فرهنگی جهان سومی می باشد.

همچنین تحقیقات کمی روی آن انجام شده است و دارای نفوذ بسیار کمی در بازار می باشد, اما برای طرفدارانش بسیار کامل و عالی است.

از نظر بعضی از متخصصین قهوه، شیرینی استویا به اندازه شیرینی شکر نمی باشد و حتی جایگزین شکر هم نمی تواند باشد.

4. سدیم ساکارین

سدیم از سال ۱۸۷۰ تا به حال کشف شده است شهرت خود را در جنگ جهانی اول وقتی که پخش شکر محدود شده بود پیدا کرد. ولی در سال ۱۹۶۰ دوباره محبوبیت خاصی را در مردم بدست آورد و آن به خاطر گسترش رژیم های غذایی در میان مردم بود. بعد از تحقیقات وسیعی که نشان دهنده ارتباط سدیم با سرطان بوده است به سرعت محبوبیت و گسترش خود را از دست داد و Aspartame جایگزین آن شد و قیمت آن بسیار کاهش یافت. ولی امروز فردی وجود ندارد که به اندازه ی قبل از این ماده ترس داشته باشد. از نظر متخصصین قهوه هیچ جایگاه در بین مردم ندارد زیرا دارای طعم نهایی تلخ و آهنی مانند در دهان می شود.


5.شیر

گروهی معتقدند که فرانسه دارای قهوه های بهتری نسبت به انگلیس می باشد و این به خاطر غنی بودن کشور فرانسه از نظر محصولات با کیفیت لبنی می باشد.

این تئوری در سال های ۱۷۰۰ کاملا صحت داشته است.

امروزه بزرگ ترین کافی شاپهای زنجیره قهوه ی جهان هزینه بیشتر برای شیر مصرف می کند تا برای قهوه .

حال بهترین شیر مکمل برای قهوه کدام است؟ از نظر متخصصین، برای قهوه های قهوه های فیلتر شده شیر پرچرب بهترین می باشد که بعضی اوقات به شیر ۱۸٪ چربی معروف است, (شیر سویا مانند شیر کاملا چرب عمل می کند).

شیر به طور طبیعی دارای چربی کمی می باشد که برای طعم دادن به قهوه باید آن را پرچرب نماییم نوشیدنی های قهوه بر پایه اسپرسو که شیر ماده ی اصلی آنها می باشد، وقتی دارای مزه های خوبی می شوند که شیر پرچرب به آنها اضافه شود, مانند لاته و کاپوچینو.

در این وضعیت،به کار بردن انواع مختلف شیر کمک در بهبود طعم قهوه می کند. درصد چربی مناسب در شیر به انسجام و ایجاد طعم مناسب مخصوصا در لاته و کاپوچینو بسیار کمک می کند .

خانه قهوه تخصصی ایران / Scairan









اخبار

موقعیت و محیط آموزشی
موقعيت و محيط آموزشی هر دو از عوامل بسيار مؤثر در يادگيرى هستند.منظور ما از محيط ممکن است هویت فيزيکى مکان آموزشی باشد، مانند نور، هوا، تجهيزات و امک...


تغییرات مهم چگونه رخ می دهند؟
وقتی یک تخم مرغ با نیرویی خارجی شکسته می شود یک زندگی پایان می یابد.وقتی یک تخم مرغ با نیرویی داخلی شکسته می شود یک زندگی آغاز می شود.تغییرات مهم همیش...


برای کمک جمع شویم Come together
در كشورهاى توسعه يافته ، ايده جديدى براى كمك به كافه هاى بحران زده از كرونا در حال شكل گيرى است . افراد خلاق با تشكيل گروههاى داوطلب به درخواست كمك از...


دوره آموزشی کاردان قهوه Barista/ Coffeologist
دوره آموزشی کاردان قهوهCoffeologist; /; Barista;مجری : خانه قهوه تخصصی ایرانوب سایت : www.scairan.irمهارت هایی که شما در طی دوره باریستا " کاردان قه...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره پانزدهم کاردان قهوه
پانزدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


مقالات

چگونه کیفیت دانه های سبز قهوه روی نمودار برشته کاری تاثیر می گذارد
;بعنوان یک علاقمند و یا یک متخصص قهوه شما احتمالا مطالب زیادی را پیرامون برشته کاری قهوه مطالعه کرده اید ، با این حال موردی که من یافته ام بطور خلاص...


گیاه شناسی قهوه The botany of coffee
انسان از دیر باز به گیاهان; علاقه و وابستگی داشته است.;از گیاهان به عنوان غذا، سرپناه، پوشش و مصالح برای ساختن ابزار بهره می گرفته. هم چنین توانست...


طیف رنگ بندی در دانه سبز قهوه و تاثیر آن بر نمودار برشته کاری- قسمت اول
;چگونه رنگ دانه های سبز قهوه روی نمودار برشته کاری تاثیر می گذارد فاکتورها و عوامل بسیار زیادی در هنگام چیدن ، خشک کردن ، پوست کندن و درجه بندی دانه ...


حقایقی در مورد قهوه بدون کافئین
کافئینCaffeine;یک ماده شیمیایی خوراکی است که درگیاهان مختلفی ازجمله;قهوه،;کاکائو،;کولا;و;چای;یافت می‌شود و نوعی داروی محرک است که می‌تواند از;خوابید...


نوآوری شرکت کافک در تهیه فیلترهای کاغذی قهوه
شرکت تجهیزات قهوه کافک ژاپن نسل جدیدی از فیلتر های کاغذی را طراحی و به بازار ارائه نموده است . شرکت کافک Cafec طراح و سازنده ;انواع دستگاه های قهوه...


مزرعه

تولید گیاه قهوه
کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قهوه ساز وکیوم پات Vacuum Pot
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


پرکولاتور perculator
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک Turkish coffee
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...


واژه نامه قهوه

کاتیمور Catimor
;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


کچوای Catuai
گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


کاتورا Caturra
یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


کراسCross
در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...


کولتیوارCultivar
کشت انواع گونه های اصیل بوسیله دخالت انسان ، این کار را می توان از میان گونه هایی که کشت شده اند انتخاب کرد و یا از میان جمعیت وحشی. این عده گیاهانی ...