وقتى ما چيزى مى نوشيم و يا مى خوريم دهان و بينى ما همزمان با هم كار مى كنند و بدين شكل است كه ما عطر و طعم و مزه غدا و نوشيدنيها را تجربه مى كنيم .
براى بهتر متوجه شدن عملكرد همزمان دهان و بينى فقط لازم است بيني تان را هنگام خوردن و يا نوشيدن بگيريد تا متوجه شويد كه به چه ميزان از عطر و بو ناپديد مى شود و همچنين به چه ميزان طعم تحت تأثير قرار ميگيرد. در واقع بينى مسئوليت اصلى دريافت و تشخيص بوها را دارد، اين سيستم بررسى و تشخيص كه در انتهاى بينى ما قرار دارد اولفاكتورى ناميده مى شود ، همچنين دهان و زبان كه وظيفه بررسى طعمها را دارند گوستاتورى سيستم ناميده مى شوند. همانطور كه مى دانيد طعمهاى اصلى مى تواند شيرين ، ترش ، تلخ و شور ... باشد و همچنين احساس متفاوتى مانند خشكى ، گسى ، سنگينى، چربى و.....
بدون شك سيستم اولفاكتورى حاكم اصلى تشخيص عطر و طعم مى باشد ولى بايد توجه داشت در انسانها تفاوتهاى بسيارى در ساختار و نحوه عملكرد اين سيستم وجود دارد كه معمولا به ژنتيك ، نژاد ، سن و عوامل ديگرى مانند بيماريها مربوط مى شود. اين به مفهوم اين است كه حتى يك نوشيدنى مشخص مى تواند مزه هاى متفاوتى براى افراد متفاوت ايجاد كند.
ما انسانها سيستم بويایى بسيار قوى داريم ولى بايد اعتراف كرد در مقايسه با سگها ٣٠٠ برابر ضعيفتر هستيم. گاهى اوقات كه در تشخيص عطر و بوها در قهوه هاى متفاوت دچار مشكل ميشوم آرزو ميكنم تا شامه يك سگ را داشته باشم .
بازدید کننده گرامی : خانه قهوه تخصصی ایران Scairan مرکزی است تحقیقاتی،آموزشی که در زمینه آموزشهای تخصصی قهوه و همچنین پژوهش و مشاوره در صنایع قهوه فعالیت دارد.خواهشمندیم نظرات و پیشنهادات خود را جهت پیشبرد بهتر فعالیت این مرکز برای ما ارسال فرمائید.