Specialty Coffee Association

IRAN
 

وزن نمونه برشت Batch Size


وزن نمونه برشت Batch Size

یک برشته کن بایستی قبل از بارگیری دانه در ماشین تصمیمات زیادی را اتخاذ نماید . او باید وزن دانه ورودی ، طراحی ماشین و ویژگی های دانه های مختلف را قبل از انتخاب دمای تخلیه دانه  به برشته کن، تنظیم میزان مشعل و جریان هوا مورد توجه قرار دهد . 

اولین گام جهت انجام یک برشت،  تعیین محدوده بهینه ظرفیت ماشین است . برای این منظور ابتدا باید سایز محفظه ، دامنه جریان هوا و قدرت مشعل را به منظور تصمیم گیری برای بهترین ظرفیت مدنظر قرارداد . همیشه نباید تصور کرد که ظرفیتی اسمی یک برشته کن ،بهینه ظرفیت برای کارکرد ماشین است.


من دریافته ام که بیشتر اما نه همه ماشین های برشته کن بهترین قهوه را در ۵۰ تا ۷۰ درصد ظرفیت اصلی خود برشته می کنند.  سازندگان ماشین های  برشته کن دوست دارند در ظرفیت ماشین های خود مبالغه نمایند،  به این دلیل که بیشتر خریداران به ویژه ماشین های کوچک و خاص ، ظرفیت ماشین در خرید آنها تاثیر گذار است .  با ظرفیت ذکر شده در ماشین تنها می‌توان بیشترین ظرفیت واقعی ماشین را تخمین زد . به احتمال زیاد ظرفیت نامبرده شده نشان دهنده حداکثر ظرفیتی است که باید تلاش کنید در ماشین قرار دهید . بیش از ظرفیت ماشین باعث عدم هم زدن یکنواخت در طول برشته کردن و یا خروج دانه از قسمت فن خروجی ماشین خواهد شد .


بیشتر برشته کن های تک مسیره می‌توانند به صورت کارآمد هر یک کیلوگرم دانه را با مصرف انرژی 11.606 کیلو ژول برشته نمایند. دومین گام محکم قدرت خروجی اسمی انرژی برشته  کن است. محققان تخمین زده اند که برای برشته کردن یک کیلوگرم دانه سبز قهوه با دمای ۲۰ درجه سانتی‌گراد به ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ کیلو ژول انرژی برای یک برشت متوسط است.

با این وجود انواع معمول برشته کن های تک جریانی غیر کارآمد هستند و تنها قسمتی از انرژی مشعل را به دانه انتقال می دهند. قسمت زیادی از انرژی پشت استوانه برشته کن ، قسمتی در فضای اتاق ودیگر نقاط به هدر می‌رود .  تجربیات با دهها ماشین مختلف برشته کن حاکی از این است که در حالت واقعی ، برشته کن های تک جریانی فقط ۵۰ تا ۷۵ درصد کارآمد هستند . به عبارت دیگر این برشته کن ها دو برابر انرژی بیشتری نسبت به انرژی که به دانه منتقل می کنند، مصرف می کنند.


بنابراین اگر شما یک ماشین ۱۲ کیلوگرمی را با توان حرارتی105506  کیلوژول داشته باشید ، بیشترین وزن نمونه‌ای که باید با آن برشته کنید حدود ۹ کیلوگرم خواهد بود .   با کمی امتحان کردن،  شما می توانید وزن مناسب را کمی بیشتر یا کمتر پیدا کنید و این بسته به نوع دانه متفاوت خواهد بود . اما وزن ۹ کیلوگرمی را برای شروع پیشنهاد می کنم. برشته کن های بستر سیال نسبت به انواع استوانه تک جریان دارای کارایی حرارتی پایین تری هستند.  اما برشته کن های دارای مسیر برگشت از تک مسیرها کارآمدتر هستند و بنابراین می‌توانند با  وزن های مختلف ورودی خود را تطبیق دهند. کارایی برشته کن های دارای سیستم برگشت هوا با تنظیم میزان هوای برگشتی قابل افزایش است.


بیشتر ماشین های برشته کن ، حداقل ظرفیت ندارد و فرض بر این است که قادرند با تعلل در جریان سوخت در دماهای کمتر از ۲۰۴ درجه سانتیگراد عملیات برشته کردن را انجام دهند . اما تجربه نشان داده است که وزن های کمتر از ۲۵ درصد ظرفیت ماشین بسیار چالش برانگیز هستند . 


علاوه بر سایر نقاط مهم ذکر شده، در بچ های کوچک لازم است موارد ذیل نیز مورد توجه قرار گیرد  :


  • جریان هوای  کمتر

جریان هوای زیاد سبب کشیدن دانه ها به خروجی برشته کن می شود ،بخصوص اگر سرعت چرخش در دقیقه استوانه خیلی زیاد باشد .


  • سرعت چرخش کمتر استوانه بهشت کن

در سرعت استاندارد چرخش دانه ها ممکن است به اطراف استوانه پرتاب شوند که باعث برشته شدن غیر یکنواخت و خروج دانه به سمت خروجی شود .  


  • برشته کار بایستی قادر به برشته کردن موفق بدون استفاده از دماسنج ها باشد .

 وقتی که میزان دانه در برشته کن کم است، دیگر در داخل دانه ها غوطه ور نیست و دما غیرقابل اعتماد و حتی بدون استفاده خواهد بود . 


نویسنده : اسکات راوو

ترجمه : آیسان خاورمیانه کالا

بازنویسی : خانه قهوه تخصصی


اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...