Specialty Coffee Association

IRAN
 

روش دم آوری قهوه پور اور How To Make Pour-Over Coffee


روش دم آوری قهوه پور اور How To Make Pour-Over Coffee

تاریخچه

استفاده از شیوه ی پور اوور  Pour Over   به وسیله قهوه جوش قطره ای دستیManual drip brewing    و یا ملیتا  Melitta  یکی از ساده ترین و ارزان ترین راه های دم کردن قهوه است.  این روش در سال ۱۹۰۸ توسط بانوی به نام ملیتا بنتز  در آلمان اختراع شد  و پس از آن در کافه های رواج پیدا کرد که تمایل داشتند با روشی ساده هربار تنها به اندازه یک فنجان، قهوه برای مشتریانشان دم کنند. 


ملیتا در واقع یک فیلتر کاغذی اختراع کرد که میشد با آن به این روش قهوه غلیظ و خوش طعم دم کرد.  از مزایای دم کردن قهوه به این روش این است که می‌توانیم در همان حال که قهوه و آب با یکدیگر مخلوط می شوند و از قیف عبور می کنند خودمان با قاشق مخلوط داخل فیلتر را هم بزنیم،  که این کار باعث می‌شود قهوه بهتری به دست آید. 


معایب دم کردن قهوه به این روش  این است که قهوه خیلی زود سرد میشود و باید سرعت عمل بالایی داشته باشیم تا قهوه گرم بماند.  البته می‌توان قهوه را پس از آماده شدن بر روی وارمر جداگانه گذاشت تا گرم بماند.  یا میتوان از ابتدا قهوه را داخل فلاسک حرارتی کوچکی  دم کرد که گرما را نگه دارد.  درست کردن قهوه به این شیوه اندکی شبیه به درست کردن ماست چکیده به وسیله فیلتر پارچه‌ای یا پارچه توری است.

 

طراحی
برای دم کردن قهوه به صورت پور اوور،  تنها به چند وسیله نیاز داریم که اغلبشان  به راحتی در خانه ها پیدا میشوند  یعنی یک عدد لیوان ماگ قهوه خوری،  یک عدد لیوان اضافی،  کتری برای جوش آوردن آب،  یک فیلتر مقاوم قیفی و یک فیلتر قیفی سبک تر.

علاوه بر اینها به یک  آسیاب خوب و قهوه تازه بوداده شده نیز نیاز داریم.  البته می توان به جای دو فیلتر نامبرده از یک فیلتر قطره‌چکانی پارچه‌ای که مختص ملیتا است نیز استفاده کرد.  همچنین می توان به جای ماگ های قهوه خوری مرسوم،  از یک لیوان مخصوص پور اوور  که به ان ملیتا گفته می شود و دهانه ای قیفی شکل دارد نیز استفاده کرد.


  • مرحله اول :

ابتدا در یک کتری جداگانه آب را به نقطه ی جوش آن نزدیک کنید. ( یعنی به دمای 95 درجه برسانید. )

سپس دانه های قهوه را با درجه ای بین متوسط و ریز و یعنی تقریبا ریز آسیاب کنید . با آسیاب کردن قهوه با این درجه فرآیند دم شدن قهوه کندتر خواهد بود و در نتیجه قهوه ی بدست آمده غلظت بالاتری خواهد داشت.

 

  • مرحله دوم

فیلتر کاغذی یا پارچه ای را برروی فیلتر قیفی مقاومت تر قرار دهید و هر دوی اینها را برروی لیوان اضافیتان و نه بر روی ماگ قهوه خوریتان بگذارید. سپس آب جوش را داخل فیلتر بالایی بریزید و کمی  دورتادور آن بگردانید تا مزه ی کاغذ فیلتر گرفته شود. آب جوش از فیلتر سبکتر به دورن فیلتر قیفی مقاومت تر می ریزد و پس از اندک زمانی همه ی آب در لیوان زیرین تخلیه می شود. این کار همچنین باعث می شود فیلتر قیفی گرم شده ، آماده ی دم کردن قهوه شود.

 

  • مرحله سوم

وقتی همه ی آب داخل فیلتر قیفی خالی شد ، به ازای هر 180 میلی لیتر آب ، 8 الی 12 گرم قهوه را داخل فیلتر کاغذی یا پارچه ای بریزید. با این مقدار آب در نهایت حدود 120 میلی لیتر قهوه به دست خواهد آمد.

 

  • مرحله چهارم

ابتدا اندکی حدودا 30 الی 60 میلی لیتر از آب نزدیک به نقطه ی جوش ( یعنی آب 95 درجه ) را به فیلتر اضافه کنید. به طوریکه فقط مقدار اندکی قهوه به داخل ماگ قهوه خوری چکه کند . سعی کنید این کار را با حرکت دادن جریان آب انجام دهید تا تمام دانه های قهوه مرطوب شوند.


  • مرحله پنجم

پس از حدود 15 ثانیه ، باقیمانده آب را با حرکت مارپیچی یا با حرکت به جلو و عقب در داخل فیلتر بریزید. سعی کنید شکوفه ی تشکیل شده روی مایع داخل فیلتر را با حرکت آب از بین ببرید تا سطح مایع صاف و بدون لک و نقطه باشد.


  • مرحله ششم

وقتی ماگ قهوه خوریتان پر شد ، به سرعت فیلتر قیفی را از روی آن کنار ببرید و بر روی لیوان اضافی قرار دهید تا آب آن کامل گرفته شود. قهوه ی شما آماده است.

 

نکات مهم

می توانید برای آن که ماگ قهوه خوریتان گرم تر شود آب جوشی را که در ابتدای کار داخل فیلتر ها می ریزید به جای قرار دادن بر روی یک لیوان اضافی بر روی ماگتان بگذارید. همچنین توجه داشته باشید که برای دم کردن قهوه بدین شیوه باید مقدار قهوه ی مصرفیتان اندکی ( حدود 1 و نیم برابر ) بیشتر از مقدار قهوه مورد استفاده برای دیگر دستگاه ها باشد ، پس خساست را کنار بگذارید . دقت داشته باشید که گرم نگاه داشتن قهوه ی دم شده بدین شیوه بر عهده ی خود شماست. پس یا از وارمر جداگانه ای استفاده کنید و یا این که قهوه را برای گرم ماندن داخل یک فلاسک حرارتی بریزید.


مشکلات احتمالی

  • مشکل : قهوه دم شده رقیق و بی مزه است .
  • علت : مقدار پودر قهوه ی مصرفی تان کم بوده است.
  • راه حل : میزان پودر قهوه تان را حداقل به 1 و نیم برابر مقدار معمول افزایش دهید.

 

  • مشکل : قهوه ی مزه ی کاغذ می دهد.
  • علت : احتمالا فراموش کرده اید با ریختن آب جوش به داخل فیلتر ها مزه ی کاغذی آن ها را بگیرید.
  • راه حل : حتما قبل از ریختن قهوه به درون فیلتر ها ، اندکی آب جوش داخل آن ها بریزید و بگذارید آب شان خارج شود تا مزه ی کاغذی آن ها گرفته شود.

 

  • مشکل : فیلتر کاغذی دستگاه می گیرد و قهوه ی دم شده از آن عبور نمی کند .
  • علت : احتمالا دانه های قهوه تان را خیلی ریز آسیاب کرده اید. ممکن است وقتی فیلتر می گیرد وسوسه شوید که آن را از جا بلند کنید تا باز شود. با وسوسه تان مقابله کنید زیرا این کار تنها باعث پاره شدن فیلتر که مملو از قهوه است می شود.
  • راه حل : دانه های قهوه تان را با آسیاب دندانه های اندکی درشت تر آسیاب کنید.

 

         خانه قهوه تخصصی