Specialty Coffee Association

IRAN
 

انواع آسیاب قهوه Types of Coffee Grinders


انواع آسیاب قهوه  Types of Coffee Grinders

بهترین آسیاب آن است که ذرات یک سایز و همسان تولید کند . واضح است که تشخیص این نوع آسیاب کار آسانی نیست. برای این کار آزمایشی به نام Ro-Top   میزان استحکام و یکنواختی آسیا کردن را تشخیص میدهد.

Ro-Top  به این صورت است که مقداری قهوه را توسط دستگاه آسیاب کرده و سپس از میان چند الک با سایزهای مختلف رد می کنند . در این مبحث به دنبال نتیجه مناسب برای میزان پراکندگی دانه های ساییده شده می‌باشیم.  شما باید به دنبال آسیابی باشید که با توجه به متد دم آوری شما، قهوه را به اندازه و سایز مناسب آسیاب نماید.


آسیاب تیغه ای 

 ارزانترین آسیاب ها یک تیغه چرخان دارند. این آسیاب ها به بدترین نوع آسیاب معروف است . روش استفاده از آنها به این ترتیب است که مقداری دانه قهوه اندازه گرفته شده را روی آن ریخته و سپس دکمه روشن را زده و با چرخش تیغه و شروع به کار کردن آسیاب تیغه دانه ها را تکه تکه می کند .  چرخش تیغه کمک می‌کند که یک جریان هوا به وجود آید و دانه ها را به مسیر تیغه بکشاند . در واقع این روش نیازمند تکان دادن آسیاب برای شکل گیری و ساییده شدن منظم قهوه ها می باشد.  در این مدل آسیاب هرچقدر زمان طولانی‌تری قهوه ها را آسیاب کنیم باز هم با مشاهده ی آن ها زیر میکروسکوپ درمیابیم که تفاوت های زیادی در اشکال قهوه های آسیاب شده وجود دارد.

 استفاده از آسیاب تیغه ای باعث تضعیف موتور ، گرم شدن تیغه و انتقال حرارت است که به قهوه ها و نزول کیفیت قهوه ها می شود .  بیشتر  این آسیابها یک اخطار مبنی بر عدم استفاده از موتور برای یک دقیقه را دارند زیرا ریسک افزایش دمای موتور و تاثیر آن بر طعم و رایحه قهوه وجود دارد.

 

 خاکه

کلمه خاکه شامل ذرات ۲۰۰ تا ۳۰۰ میکرون می شود که هنگام آسیاب به وجود می آید. هر آسیابی مقداری از این خاکها تولید می‌کند ولی اگر ۳۰ درصد بیشتر نباشد مشکلی برای طعم و عطر قهوه ایجاد نمی کند.  همچنین ذرات بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میکرون نیز وجود دارند که فیلتر را مسدود می‌کنند و حتی طعم تلخی به قهوه می دهند. نمیتوان میزان خاکه ای را که آسیاب تولید می‌کند تغییر داد ولی می‌توان یک آسیاب مرغوب صنعتی خرید.

** به چند نکته  زیر توجه کنید :

این دسته از آسیاب ها کاملاً غیرقابل پیش بینی هستند به این معنی که ممکن است در آسیاب اول قهوه به دست آمده کاملا مناسب برای دم آوری قهوه به متد معمولی و در دفعه بعد آسیاب (بدون هیچ تغییری ) قهوه آسیاب شده مناسب برای اسپرسو باشد .

برای تهیه اسپرسو آسیاب ۲۰۰ تا ۲۵۰ میکرون ،برای ۳۰ ثانیه استخراج بسیار مناسب و حیاتی است متاسفانه با استفاده از آسیاب های تیغه ای امکان دقیق بودن این اثر وجود ندارد

 

آسیاب صفحه ای

 این آسیاب ها صفحه ای یا سنگی نامیده می شوند . می توانید آسیاب را روی اندازه مورد نظر خود تنظیم کرده و با تغییر میان دو صفحه به اندازه های متفاوت می‌رسید .  یک طرف صفحه ثابت و طرف دیگر صفحه متحرک لبه دار است و دانه های قهوه مابین آنها می ریزد.  در این طراحی دانه ها بسیار راحت و یکدست آسیاب می شوند اما این آسیابها هنوز کامل نیستند و در طی مصرف کم کم فرسوده می شوند و به مرور قهوه های خرد شده به یکنواختی قبل نخواهند بود .

محققین در تلاش برای اضافه ماندن تایمر و همچنین سهولت در مونتاژ آسیاب به نحوی هستند که به راحتی در ماشین ظرفشویی قرار گیرد. آسیاب های صفحه ای معمولاً در دو نوع متفاوت مخروطی و صاف تهیه میشوند  که هر دو دارای مشکلات ساختاری می باشند . معمولا آسیاب های مخروطی برای آسیاب های درشت تر و آسیاب های صاف برای آسیاب ریز استفاده می شوند


برای استفاده از یک آسیاب صفحه این مراحل را طی کنید :

  1.  مقداری دانه قهوه را در نظر بگیرید و آن را وزن کنید .
  2.  دانه ها را درون محفظه آسیاب که معمولاً در قسمت بالایی آن است  بریزید .
  3.  آسیاب را روشن کنید. بیشتر آسیاب ها پر صدا هستند و شما از روی صدای آن می توانید بفهمید که چه زمانی دانه‌ها خرد شده اند. برای مطمئن شدن، محفظه را برای دانه‌هایی که احتمالاً گیر کرده‌اند چک کنید
  4. هنگامی که آسیاب شدن به پایان رسید دستگاه را باز کرده و خاکه های جمع شده را پاک کنید.  ( از آن ها می توانید به عنوان کود استفاده نمایید. ) 
  5. فیلتر با قهوه آسیاب شده پر کنید

 به طور کلی یک اسیاب صفحه ای بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد . بعضی از افراد معتقدند که اگر آسیاب تندتر کارکند خاکه بیشتری تولید می‌کند.  بنابراین من یک آزمایش انجام دادم و در آن ثابت شد آسیاب دستی من ضعیف ترین عملکرد و ماشین برقی من نسبت به بقیه بهترین ضریب عملکرد را داشت.  البته یک آسیاب صنعتی که بالاتر از هزار دلار قیمت دارد مسلماً عملکرد بهتری دارد پس باید کیفیت را در نظر بگیریم.


 آسیاب صفحه ای روکش ها ( صفحه روکش دار )  طول عمر بیشتر و قیمتی بین ۵۰ تا ۱۱۰۰ دلار دارند. قیمت تنها فاکتور تعیین کننده نیست.  برای انتخاب تنها به تبلیغات در مورد روکش تیغه و قیمت‌های بالای آسیاب توجه نکنید.  اطلاعات کلی را از فروشنده بخواهید و سری به فروشندگان آسیاب قهوه مخصوص رستوران ها بزنید بعضی از آنها دارای فاکتور SAF  میباشند. البته روزی خواهد رسید که با لیزر دانه های قهوه را دقیقاً به اندازه مناسب و دلخواه به کمک فیزیک کوانتوم قسمت کرد  اما تا آن زمان دنبال آسیابی باشید تا هم قهوه تان تازه باشد و هم کیفیت یکنواخت داشته باشد.

 

آسیاب دستی

 این نوع آسیاب را اکثر افراد دیده اند. امروزه به صورت خاص در مغازه هایی مانند Zassen house  آلمان مدلهایی از این ماشین ساخته می شود . این آسیاب ها بسیار زیبا هستند اکثراً برای تزئین از آنها استفاده می شود .  این آسیاب ها را کاملاً از لیست خود خارج نکنید .  ممکن است روزی هنگام مسافرت از قدرت دست خود برای آسیاب کردن استفاده کنیم . محفظه این آسیاب ها بسیار کوچک است ممکن است مجبور شوید چندین بار آن را پر و خالی کنید تا به سایز دلخواه برسید.  این مدل ها به صورت مخروطی مانند آسیاب صفحه ای ساخته می شود و به صورت دیواری یا رومیزی قرار می‌گیرند.

شاید آسیاب های دستی برای دکوراسیون فروخته شوند تا برای ساییدن قهوه، ولی بعضی از اینها نتایج مشابه با آسیاب های خوب را دارند .

 

نگهداری از آسیاب

آسیاب ها نیازمند کمی نگهداری هستند ولی بعضی نکات وجود دارند که باید به طور منظم به آنها پرداخت.

  • محفظه آسیاب هر چند وقت یکبار برای جلوگیری از تجمع خاکه تمیز شود  . میتوانید از یک برس یا مسواک قدیمی استفاده کنیدقابل ذکر است عملکرد یک برس خشک خیلی بهتر از یک برس نمدار یا خیس است.
  • قسمت هایی که قابلیت قرار گرفتن در ماشین ظرفشویی را دارند ، ماهی یک بار بشویید تا روغن و چربی باقی مانده از بین برود. اگر بیشتر اوقات از قهوه بسیار تیره استفاده می کنید حتما هر هفته یک بار آنها را بشویید.
  • مخزن را پس از هربار مصرف بشویید.  یک ابر و مقدار خیلی کم آب و صابون موثر خواهد بود ولی هرگز از مایع ظرفشویی استفاده نکنید.
  • از جو دوسر یا برنج برای از بین بردن طعم روغن استفاده کنید.  زیرا این روغن و طعم قهوه که به جداره آسیاب چسبیده اند ممکن است کاملاً دانه‌های بدون طعم شما را طعم دار کند. این جو به اندازه کافی نر می باشد تا از آسیاب بگذرد و طعم را به خود جذب کند. قابل ذکر است که نباید به طور مرتب قهوه با طعم های اضافه شده استفاده کنید ،  خصوصا در آسیابی که مخصوص قهوه بدون طعماست

 


اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


بیش از یک میلیون نفر شب و روز تلاش می‌کنند تا بهترین دانه‌های قهوه را تهیه کنند. قهوه به راحتی در هر خاکی نمی‌تواند پرورش داده شود و نیازمند خاک، شر...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...