Specialty Coffee Association

IRAN
 

دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee


دسته بندی دانه های قهوه  براساس اندازه Size Classification of green Coffee

دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش نقش مهمی دارند. برای سایز بندی دانه ها از الکهایی استفاده می شودکه بصورت چندتایی روی هم قرار گرفته اند و هر کدام از آنها سایز سوراخهای غربالشان با هم فرق می کند ، سایزهای متفاوت و مختلف از قهوه (مخلوط) روی این صفحه ها قرار می گیرند و حرکت داده می شوند ، در مقیاسهای وسیع و بزرگ این عمل بصورت مکانیکی انجام می شود.

کسانی که دانه های قهوه با کیفیت را تفت می دهند معمولا اندازه بین 7-6.5 میلی متر را خریداری می کنند ، انتخابهای متفاوتی برای خرید وجود دارد مثلا گاهی اوقات مخلوط دانه ها بین سایز 3 میلی متر تا 6.5 میلی متر مد نظر خریدار است و گاهی از 6.5 میلی متر به بالا را خریداری می کنند ، به هر حال غربالی که بتواند دانه های یکدست و متحدالشکل را به ما بدهد ،  مخصوصا هنگامیکه دانه هایی از خاستگاه های مختلف با یکدیگر مخلوط شده باشند ، بسیار مهم است. (قبل از پروسه تفت).

اندازه غربالهای قهوه ( اسکرین سایز ) از درشت به ریز از عدد 20 شروع و در کوچکترین سایز با عدد 8 دسته بندی می شوند،که براساس اینچ می باشد.

چهار دسته بندی جهانی در این زمینه متعلق است به برزیل، مستعمرات سابق انگلستان (هند، کنیا )، امریکای مرکزی ( مکزیک) و دیگر کشورها می باشد،در این گروهها قهوه ها در سایزهای مختلف اسامی متفاوتی را دارند، بطور مثال : قهوه سایز 17 تا 20  در برزیل پریمراس، در کنیاAA، در امریکای مرکزی سوپریور و بطور عمومی در جهان very large نامیده می شود.

دانه های درشت قهوه یا ریز، کدامیک بهتر هستند ؟  

ریز و درشت بودن قهوه بستگی به گونه، منطقه و عوامل متعدد دیگری دارد، بطور مثال قهوه  درجه 1 سوپریمو در کلمبیا در سایز 17 و18 ارائه می شود و قهوه پی بی تانزانیا شانگری لا در درشترین حالت حداکثر اسکرین 11است . 

پس فقط زمانی اندازه در قهوه مطرح می شود که ما بخواهیم گونه های مشابه را با هم مقایسه کنیم.


خانه قهوه تخصصی ایران/ رضا حواله دار


بازدید کننده گرامی : خانه قهوه تخصصی ایران Scairan مرکزی است تحقیقاتی،آموزشی که در زمینه آموزشهای تخصصی قهوه و همچنین پژوهش و مشاوره در صنایع قهوه فعالیت دارد.خواهشمندیم نظرات و پیشنهادات خود را جهت پیشبرد بهتر فعالیت این مرکز برای ما ارسال فرمائید.همچنین استفاده از مطالب ومحتوای وب سایت جهت امورمرتبط به آموزش قهوه باذکر منبع بلامانع می باشد.