Specialty Coffee Association

IRAN
 

دم آوری قهوه به روش چکه‌ای (Pour-Over) *


دم آوری قهوه به روش چکه‌ای (Pour-Over) *

زیبایی دم آوری قهوه به روش چکه ای (Pour-Over Brewing) و همینطور وحشت از آن در آشکار بودن آن است. یک دم آوری دستی خوب، نشاندهنده مهارت قابل توجهی است که در صنعت قهوه از دانه سبز تا فنجان قهوه وجود دارد.

از سوی دیگر دم آوری دستی ممکن است با اشکالات زیادی مواجه شود که نتیجه این اشکالات یک فنجان بد خواهد بود. این اشکالات ممکن است ناشی از آب بی کیفیت، دستگاه آسیاب نامرغوب، درجه آسیاب نامناسب، مهارت ناکافی، تجهیزات نامناسب و ... باشد. در ادامه بیشتر توضیح داده می شود:

قهوه دم شده به روش چکه ای، از طریق ریختن آب داغ روی قهوه آسیاب شده و عبور آن از یک فیلتر تهیه می شود. آب به صورت آهسته و یکنواخت ریخته می شود و با عبور از توده قهوه، ترکیبات معطر آن را استخراج می کند. برخلاف روش های غوطه وری (مثل فرنچ پرس) که در آن ذرات قهوه برای مدت زمان مشخصی در آب غوطه ور هستند و خیس می خورند، در روش دم کردن چکه ای (Pour-Over) ذرات قهوه از اول تا آخر فرایند با آب تازه در تماس هستند. V60 و CHEMEX از دستگاه های دم آوری قهوه به روش چکه ای هستند.

صرف نظر از روش عصاره گیری، متغیرهای تأثیرگذار بر دم آوری قهوه مثل کیفیت دانه های قهوه، دمای آب، تکنیک ریختن آب، زمان عبور آب از فیلتر و همچنین طعم نهایی قهوه دم شده مشابه دستگاه های قهوه ساز خودکار است. تفاوت تنها در این است که قهوه دم شده به روش Pour-Over با هدف و منظور درست شده است. باریستا تنها تصمیم گیری نمی کند بلکه باید همزمان با آن با دست خود جنبه های مختلف فرایند دم کردن را اجرا کند.

در دم کردن دستی هر مرحله و عامل در فرایند بسیار مهم است. در بهترین حالت، دانه قهوه باید با کیفیت و تازه باشد و درست قبل از دم شدن آسیاب شود. آب مصرفی باید تمیز و شفاف باشد (بدون ناخالصی محسوس و بدون مزه هایی مثل کلر، فلزات و مواد معدنی). دمای آب باید چیزی در حدود 90 تا 96 درجه سانتیگراد باشد. تکنیک ریختن آب نیازمند تمرکز است و باید به صورت یکنواخت و با کنترل ریخته شود. نتیجه این تمرکز این است که آب مناسب ترین زمان تماس با ذرات قهوه را خواهد داشت.

در هر مرحله از فرایند دم آوری امکان اشتباه وجود دارد، درحالیکه بیشتر دستگاه های قهوه ساز خودکار، از قبل تنظیم شده اند و عواملی مثل نسبت آب به قهوه، دمای آب و فاصله های زمانی ریختن آب برای دستگاه از قبل تنظیم شده است. بنابراین باریستا هنگام دم کردن دستی باید با دقت یک ربات این مراحل را کنترل کند. برای مثال ریختن سریع آب روی قهوه باعث کم عصاره گیری از ذرات قهوه می شود و آب در مدت زمان کافی در تماس با ذرات قهوه نیست و سریع از آن عبور می ‎کند. بنابراین طعم و عطر لازم از قهوه استخراج نمی شود.

با تمام این اوصاف، دم آوری قهوه به صورت دستی یک فرصت فوق العاده است. فرصتی است تا با هر نوع قهوه مناسب خودش رفتار شود. به هر حال عوامل مؤثر بر طعم نهایی قهوه بسیار زیادند و هیچ دو فنجانی مشابه هم نیستند. دم آوری دستی به باریستا اجازه می دهد که تغییرات کوچک ایجاد کند و عصاره گیری از ذرات قهوه را بهینه تر کند. برای مثال دمای مناسب آب برای دم کردن قهوه  SHB Guatemala با دمای مناسب برای قهوه Panamanian gesha تفاوت دارد.

دم کردن دستی (Pour-Over) به منظور کم کردن سرعت و انعکاس مراحل طولانی آماده سازی قهوه به مصرف کننده نهایی آن است. حیات قهوه ای که ما دم می کنیم سال ها پیش شروع شده است. دست های زیادی در این مسیر دخیل بوده اند و در نهایت، این مسیر طولانی و پرزحمت به فنجان پیش روی ما ختم شده است.

دم کردن دستی فرصتی مناسب برای نمایش مهمان نوازی است. تنها ۳۰ ثانیه زمان صرف تهیه یک قهوه اسپرسو می شود اما این زمان برای قهوه Pour-Over بین ۲ تا ۶ دقیقه است، که این زمان موجب افزایش تعامل بین مهمان و میزبان (باریستا و مشتری) می شود.

دم آوری دستی فرصتی است برای باریستا (میزبان) که صبر، مهارت و هوش خود را که ثمره سال ها آموزش و تمرین است و منتهی به این لحظه و این فنجان قهوه شده است، به نمایش بگذارد.

فنجان قهوه در واقع یک مهارت است و دم آوری دستی (Pour-Over) یک ویترین درجه یک برای نمایش آن است.

ابوذر مفید/ خانه قهوه تخصصی


اخبار

اگر میخواهید قهوه ای کاملا متفاوت و خاص را تجربه کنید قطعا Wine Processed Coffee ;یعنی قهوه فرآوری شرابی ارزشش را دارد.قهوه ای که به شما تجربه ی عطر...


نوروز 1402، این عید باستانی و خوش یمن بر شما و خانواده محترمتان مبارک باد .برایتان دراین سال نو تندرستی ، نیک ورزی ، کامروایی و شادمانی را آرزومندم ...


شرح محصول :PCC یک پودر رسوب بر و جرم گیر دستگاه های قهوه ساز و اسپرسو ساز می باشد و با جرم گیری سریع و اصولی ، باعث افزایش طول عمر ماشین قهوه ساز شد...


هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


مقالات

مطابق گزارشات سازمان بین المللی قهوه ، ژاپن پس از ایالات متحده آمریکا رتبه سومین کشور بزرگ مصرف کننده قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است. واردات...


1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...