Specialty Coffee Association

IRAN
 

تاریخچه و درجه بندی قهوه کنیا بخش اول *


تاریخچه و درجه بندی قهوه کنیا بخش اول *

 

با اینکه کشور همسایه، یعنی اتیوپی به موطن قهوه مشهور است، اما در کنیا تا همین اواخر قهوه تولید نمی شد. اولین اطلاعات مستند در خصوص واردات قهوه به سال 1893 برمی گردد یعنی زمانی که مبلغان مذهبی فرانسوی تبار درختان قهوه را از جزیره رئونیون به این کشور آوردند. اغلب بر این باورند که نوع قهوه وارد شده از نوع بوربون بوده و اولین محصول در سال 1896 به دست آمده است.

 

در ابتدا قهوه در مزارع وسیع و تحت قوانین استعماری بریتانیا تولید می شد و محصول بدست آمده در شهر لندن به فروش می رسید. در سال 1933 قانون مربوط به کشت قهوه به تصویب رسید و انجمن قهوه کنیا بنیانگذاری گردید که عواید حاصل از فروش قهوه را به خود کنیا باز می گرداند. در سال 1934 سیستم حراج تاسیس شد که تا امروز نیز مورد استفاده است; یک سال بعد قوانینی برای رتبه بندی قهوه بوجود آمد که به بهبود کیفیت آن کمک می نمود.

کمی پس از شورش مائو مائو در اوایل دهه 1950، قانون زراعتی به تصویب رسید تا بموجب آن درآمد بیشتری عاید خانواده هایی گردد که از طریق کشاورزی و تولید محصولات با ارزش امرار معاش می کنند. این عمل بعنوان "طرح سویننرتون" شناخته شد که از نام یک مقام رسمی در بخش کشاورزی گرفته شده است.

این امر آغاز انتقال محصولات قهوه از بریتانیا به کنیا بود. اثر آن بر روی محصول خرده ملاکان، با افزایش درآمدی آنان از 2/5 میلیون پوند در سال 1955 به 14 میلیون پوند در سال 1964 قابل توجه بود. به طرز قابل ملاحظه ای، سهم محصولات قهوه از این افزایش 55 درصد بود.

کنیا در سال 1963 استقلال خود را بدست آورد و اکنون بطور پیوسته انواع قهوه را با کیفیت بالایی تولید  می کند. توسعه و تحقیقات در کنیا بسیار مورد توجه قرار گرفته است و خیل عظیمی از کشاورزان آموزشهای فراوانی در مورد تولید قهوه دیده اند. سیستم حراج قهوه کنیا باید با بهبود بخشیدن به بهای قهوه به تشویق تولیدکنندگانی که به کیفیت قهوه توجه می کنند کمک نماید ،اما با وجود اینکه خریداران قیمت بالایی برای بهترین نوع قهوه پرداخت می نمایند وجود فساد در سیستم ممکن است مانع دستیابی کشاورزان به این مزایا شود.

رتبه بندی

صرف نظر از آنکه محصولات قهوه صادراتی کنیا قابل رهگیری باشند یا نه این کشور از یک نوع رتبه بندی برای تمام انواع قهوه های صادراتی خود استفاده می کند. همچون بسیاری از کشورهای دیگر، سیستم رتبه بندی بر اساس ترکیبی از سایز و کیفیت دانه هاست.تعاریف بوضوح معنی سایز را مشخص می کنند و تا حدی بر این باور است که کیفیت دانه ها با اندازه آنها ارتباط مستقیم دارد. گرچه این درست است و قهوه های گروه AA  اغلب نوع ممتازی از قهوه هستند اما من اخیرا در بعضی از محصولات دیده ام که قهوه های گروه AB پیچیده تر و دارای کیفیت بالاتری نسبت به خیلی از قهوه های گروه AA هستند.

-E به این گروه از قهوه قهوه فیلی اطلاق می گردد که از نظر سایز بسیار بزرگ هستند، از اینرو غالبا وسعت کشت این گونه قهوه ها نسبتا کوچک می باشد.

-AAاین رتبه، رتبه معمول برای دانه های بسیار بزرگ یعنی بالاتر از سایز 18 (صفحه 40 را مشاهده فرمائید) یا 22/7 میلیمتر است. معمولا این قهوه ها بالاترین قیمت را دارند.

-AB این رتبه ترکیبی از گروه A (سایز 16 یا 80/6 میلیمتر) و گروه B (سایز 15 یا 20/16 میلیمتر) است. این رتبه حدود 30% تولید سالانه کنیا را شامل می شود.

-PB این رتبه برای قهوه پی بری (Pea berry) است که به قهوه ای اطلاق می شود که بجای انکه درون گیلاس قهوه دو دانه قهوه رشد کند فقط یک دانه قهوه رشد کرده است.

-C این رتبه در ذیل رتبه AB قرار می گیرد. بعید است اگر در این رتبه قهوه با کیفیت بالا پیدا شود.

-TT باز هم رتبه پائین تر، معمولا شامل دانه های کوچکتر می شود که از گروه های AA, AB و E سوا      شده اند.از نظر دانسیته، ضعیفترین دانه ها معمولا از گروه TT هستند.

T- پائین ترین رتبه که اغلب شامل خرده شکسته های قهوه است.

 -MH/ML این حروف اختصار به کلمات Mbuni Light و Mbuni Heavy اشاره دارد. Mbuni نامی است که به پروسه طبیعی قهوه اطلاق می گردد. این نمونه ها بعنوان کیفیت پائین قهوه شناخته می شوند که اغلب شامل دانه های کال و یا ترشیده اند و به قیمتهای خیلی پایین فروخته می شوند. این گروه از قهوه، حدود هفت درصد محصول سالانه را تشکیل می دهد.

رهگیری

قهوه کنیا هم در مزارع بزرگ و هم بوسیله خرده ملاکان بعمل آمده و سپس محصول به ایستگاههای شستشوی محلی ارسال می گردد. این بدان معناست که رهگیری قهوه های املاک خصوصی کاملا امکان پذیر است، اما در سالهای اخیر قهوه های باکیفیت بالاتر بطور فزاینده ای از خرده ملاکان بدست می آید.

 

محمودی

خانه قهوه تخصصی


اخبار

گرمایش زمین و کاهش محصول قهوه برزیل در سال 2021
هرساله تا اواخر شهریورماه بیشتراز 90% محصول قهوه برزیل جمع آوری شده است و این دقیقا زمانی است که بازیگران جهانی صنعت قهوه شروع به بررسی و برنامه ریز...


موقعیت و محیط آموزشی
موقعيت و محيط آموزشی هر دو از عوامل بسيار مؤثر در يادگيرى هستند.منظور ما از محيط ممکن است هویت فيزيکى مکان آموزشی باشد، مانند نور، هوا، تجهيزات و امک...


تغییرات مهم چگونه رخ می دهند؟
وقتی یک تخم مرغ با نیرویی خارجی شکسته می شود یک زندگی پایان می یابد.وقتی یک تخم مرغ با نیرویی داخلی شکسته می شود یک زندگی آغاز می شود.تغییرات مهم همیش...


برای کمک جمع شویم Come together
در كشورهاى توسعه يافته ، ايده جديدى براى كمك به كافه هاى بحران زده از كرونا در حال شكل گيرى است . افراد خلاق با تشكيل گروههاى داوطلب به درخواست كمك از...


دوره آموزشی کاردان قهوه Barista/ Coffeologist
دوره آموزشی کاردان قهوهCoffeologist; /; Barista;مجری : خانه قهوه تخصصی ایرانوب سایت : www.scairan.irمهارت هایی که شما در طی دوره باریستا " کاردان قه...


مقالات

چگونه کیفیت دانه های سبز قهوه روی نمودار برشته کاری تاثیر می گذارد
;بعنوان یک علاقمند و یا یک متخصص قهوه شما احتمالا مطالب زیادی را پیرامون برشته کاری قهوه مطالعه کرده اید ، با این حال موردی که من یافته ام بطور خلاص...


گیاه شناسی قهوه The botany of coffee
انسان از دیر باز به گیاهان; علاقه و وابستگی داشته است.;از گیاهان به عنوان غذا، سرپناه، پوشش و مصالح برای ساختن ابزار بهره می گرفته. هم چنین توانست...


طیف رنگ بندی در دانه سبز قهوه و تاثیر آن بر نمودار برشته کاری- قسمت اول
;چگونه رنگ دانه های سبز قهوه روی نمودار برشته کاری تاثیر می گذارد فاکتورها و عوامل بسیار زیادی در هنگام چیدن ، خشک کردن ، پوست کندن و درجه بندی دانه ...


حقایقی در مورد قهوه بدون کافئین
کافئینCaffeine;یک ماده شیمیایی خوراکی است که درگیاهان مختلفی ازجمله;قهوه،;کاکائو،;کولا;و;چای;یافت می‌شود و نوعی داروی محرک است که می‌تواند از;خوابید...


نوآوری شرکت کافک در تهیه فیلترهای کاغذی قهوه
شرکت تجهیزات قهوه کافک ژاپن نسل جدیدی از فیلتر های کاغذی را طراحی و به بازار ارائه نموده است . شرکت کافک Cafec طراح و سازنده ;انواع دستگاه های قهوه...


مزرعه

تولید گیاه قهوه
کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قهوه ساز وکیوم پات Vacuum Pot
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


پرکولاتور perculator
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک Turkish coffee
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...


واژه نامه قهوه

کاتیمور Catimor
;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


کچوای Catuai
گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


کاتورا Caturra
یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


کراسCross
در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...


کولتیوارCultivar
کشت انواع گونه های اصیل بوسیله دخالت انسان ، این کار را می توان از میان گونه هایی که کشت شده اند انتخاب کرد و یا از میان جمعیت وحشی. این عده گیاهانی ...