Specialty Coffee Association

IRAN
 

تاریخچه و درجه بندی قهوه کنیا بخش اول *


تاریخچه و درجه بندی قهوه کنیا بخش اول *

 

با اینکه کشور همسایه، یعنی اتیوپی به موطن قهوه مشهور است، اما در کنیا تا همین اواخر قهوه تولید نمی شد. اولین اطلاعات مستند در خصوص واردات قهوه به سال 1893 برمی گردد یعنی زمانی که مبلغان مذهبی فرانسوی تبار درختان قهوه را از جزیره رئونیون به این کشور آوردند. اغلب بر این باورند که نوع قهوه وارد شده از نوع بوربون بوده و اولین محصول در سال 1896 به دست آمده است.

 

در ابتدا قهوه در مزارع وسیع و تحت قوانین استعماری بریتانیا تولید می شد و محصول بدست آمده در شهر لندن به فروش می رسید. در سال 1933 قانون مربوط به کشت قهوه به تصویب رسید و انجمن قهوه کنیا بنیانگذاری گردید که عواید حاصل از فروش قهوه را به خود کنیا باز می گرداند. در سال 1934 سیستم حراج تاسیس شد که تا امروز نیز مورد استفاده است; یک سال بعد قوانینی برای رتبه بندی قهوه بوجود آمد که به بهبود کیفیت آن کمک می نمود.

کمی پس از شورش مائو مائو در اوایل دهه 1950، قانون زراعتی به تصویب رسید تا بموجب آن درآمد بیشتری عاید خانواده هایی گردد که از طریق کشاورزی و تولید محصولات با ارزش امرار معاش می کنند. این عمل بعنوان "طرح سویننرتون" شناخته شد که از نام یک مقام رسمی در بخش کشاورزی گرفته شده است.

این امر آغاز انتقال محصولات قهوه از بریتانیا به کنیا بود. اثر آن بر روی محصول خرده ملاکان، با افزایش درآمدی آنان از 2/5 میلیون پوند در سال 1955 به 14 میلیون پوند در سال 1964 قابل توجه بود. به طرز قابل ملاحظه ای، سهم محصولات قهوه از این افزایش 55 درصد بود.

کنیا در سال 1963 استقلال خود را بدست آورد و اکنون بطور پیوسته انواع قهوه را با کیفیت بالایی تولید  می کند. توسعه و تحقیقات در کنیا بسیار مورد توجه قرار گرفته است و خیل عظیمی از کشاورزان آموزشهای فراوانی در مورد تولید قهوه دیده اند. سیستم حراج قهوه کنیا باید با بهبود بخشیدن به بهای قهوه به تشویق تولیدکنندگانی که به کیفیت قهوه توجه می کنند کمک نماید ،اما با وجود اینکه خریداران قیمت بالایی برای بهترین نوع قهوه پرداخت می نمایند وجود فساد در سیستم ممکن است مانع دستیابی کشاورزان به این مزایا شود.

رتبه بندی

صرف نظر از آنکه محصولات قهوه صادراتی کنیا قابل رهگیری باشند یا نه این کشور از یک نوع رتبه بندی برای تمام انواع قهوه های صادراتی خود استفاده می کند. همچون بسیاری از کشورهای دیگر، سیستم رتبه بندی بر اساس ترکیبی از سایز و کیفیت دانه هاست.تعاریف بوضوح معنی سایز را مشخص می کنند و تا حدی بر این باور است که کیفیت دانه ها با اندازه آنها ارتباط مستقیم دارد. گرچه این درست است و قهوه های گروه AA  اغلب نوع ممتازی از قهوه هستند اما من اخیرا در بعضی از محصولات دیده ام که قهوه های گروه AB پیچیده تر و دارای کیفیت بالاتری نسبت به خیلی از قهوه های گروه AA هستند.

-E به این گروه از قهوه قهوه فیلی اطلاق می گردد که از نظر سایز بسیار بزرگ هستند، از اینرو غالبا وسعت کشت این گونه قهوه ها نسبتا کوچک می باشد.

-AAاین رتبه، رتبه معمول برای دانه های بسیار بزرگ یعنی بالاتر از سایز 18 (صفحه 40 را مشاهده فرمائید) یا 22/7 میلیمتر است. معمولا این قهوه ها بالاترین قیمت را دارند.

-AB این رتبه ترکیبی از گروه A (سایز 16 یا 80/6 میلیمتر) و گروه B (سایز 15 یا 20/16 میلیمتر) است. این رتبه حدود 30% تولید سالانه کنیا را شامل می شود.

-PB این رتبه برای قهوه پی بری (Pea berry) است که به قهوه ای اطلاق می شود که بجای انکه درون گیلاس قهوه دو دانه قهوه رشد کند فقط یک دانه قهوه رشد کرده است.

-C این رتبه در ذیل رتبه AB قرار می گیرد. بعید است اگر در این رتبه قهوه با کیفیت بالا پیدا شود.

-TT باز هم رتبه پائین تر، معمولا شامل دانه های کوچکتر می شود که از گروه های AA, AB و E سوا      شده اند.از نظر دانسیته، ضعیفترین دانه ها معمولا از گروه TT هستند.

T- پائین ترین رتبه که اغلب شامل خرده شکسته های قهوه است.

 -MH/ML این حروف اختصار به کلمات Mbuni Light و Mbuni Heavy اشاره دارد. Mbuni نامی است که به پروسه طبیعی قهوه اطلاق می گردد. این نمونه ها بعنوان کیفیت پائین قهوه شناخته می شوند که اغلب شامل دانه های کال و یا ترشیده اند و به قیمتهای خیلی پایین فروخته می شوند. این گروه از قهوه، حدود هفت درصد محصول سالانه را تشکیل می دهد.

رهگیری

قهوه کنیا هم در مزارع بزرگ و هم بوسیله خرده ملاکان بعمل آمده و سپس محصول به ایستگاههای شستشوی محلی ارسال می گردد. این بدان معناست که رهگیری قهوه های املاک خصوصی کاملا امکان پذیر است، اما در سالهای اخیر قهوه های باکیفیت بالاتر بطور فزاینده ای از خرده ملاکان بدست می آید.

 

محمودی

خانه قهوه تخصصی


اخبار

استنوفیلا ، تعویض طلایی صنعت قهوه
بیش از صد گونه شناخته‌شده قهوه در جهان وجود دارد. دو گونه قهوه در بازار جهانی کنونی عربیکا و ربوستا میباشند. به طور کلی گونه عربیکا گونه خوش عطر و طعم...


دالگونا کافی یا ویپد کافی ؟ Dalgona coffee Or Whipped coffee
چند ماه پیش خانم کتی انجل شرکتی به نام ویپ درینک در امریکا تاسیس و در اولین قدم کیت هائی را ارائه کرد که با آن می توان ویپد کافی به معنای قهوه غلیظ ...


سازمان جهانی قهوه International Coffee Organization
سازمان جهانی قهوه; ;International Coffee Organization;; ;در سال ۱۹۶۳ و در شهر لندن، تحت نظارت سازمان ملل متحد راه‌اندازی شد. این سازمان از توافق‌نامه...


داستان آشنایی من با قهوه My Coffee Story
شاید یکی ازسخت ترین کارها ، کوتاه تعریف کردن یک داستان طولانی باشد. من می خواهم; با هفت عکس و توضیحات کوتاهی برای هر کدام از عکس ها،; از دو دهه; آش...


میلاد مسیح و سال نو میلادی مبارک Merry Christmas & Happy New Year
کریسمس جشنی است در آیین مسیحیت که به منظور گرامی داشت زادروز حضرت عیسی مسیح برگزار می شود.پیامبر مهر، عشق و صلح. مسیحیان سراسر دنیا این روزها، گرد خا...


مقالات

دم آوری قهوه Brewing Coffee
در حال حاضر که ما پایه و اصل نخستین قهوه را می دانیم،سرگرمی و بازی واقعی شروع می شود . یادگیری و دانستن صحیح دم آوری قهوه ، می تواند کیفیت قهوه شما ...


اندازه اسیاب مناسب قهوه برای متدهای متفاوت دم آوری Suitable Coffee Grinder Size for Different Brewing Methods
به طور کلی برای انتخاب آسیاب مناسب باید ابتدا نوع قهوه آسیاب شده خود را انتخاب کنید . بیشتر تازه کار ها قهوه را بسیار ریز آسیاب می کنند اما بهتر است ا...


انواع آسیاب قهوه Types of Coffee Grinders
بهترین آسیاب آن است که ذرات یک سایز و همسان تولید کند . واضح است که تشخیص این نوع آسیاب کار آسانی نیست. برای این کار آزمایشی به نام Ro-Top;; میزان است...


آسیاب کردن قهوه Grinding Coffee
آسیاب کردن در عمل آوردن قهوه به طور یقین مهم ترین قسمت هنر به وجود آوردن قهوه ای می باشد . اینکه دانه های قهوه چه اندازه فوق‌العاده هستند و اینکه به چ...


جدا سازی دانه های سبز قهوه براساس اندازه Size Classification
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه ذرات هم در پروسه فر...


مزرعه

فرآوری گیلاس های قهوه Coffee Processing
فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


انواع کشت برای گیاه قهوه Types of Coffee Cultivation
1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت و تکثیر گیاه قهوه Coffee Planting & Reproduction
کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


تولید گیاه قهوه
کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

انواع خشک سازی دانه قهوه سبز درون غلاف پارچمنتDrying Coffee Parchment
1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


سورتینگ قهوه سبز قبل از پروسه ی حمل و نقل Cleaning & Sorting Green Coffee Bean
دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قهوه ساز وکیوم پات Vacuum Pot
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


قهوه هیئتی Open Pot/Cowboy/Campfire Coffee
ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

آسیاب مخروطی Conical Burrs Coffee Grinder
تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


کاتیمور Catimor
;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


کچوای Catuai
گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


کاتورا Caturra
یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


کراسCross
در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...