Specialty Coffee Association

IRAN
 

تاریخچه و درجه بندی قهوه کنیا بخش اول *


تاریخچه و درجه بندی قهوه کنیا بخش اول *

 

با اینکه کشور همسایه، یعنی اتیوپی به موطن قهوه مشهور است، اما در کنیا تا همین اواخر قهوه تولید نمی شد. اولین اطلاعات مستند در خصوص واردات قهوه به سال 1893 برمی گردد یعنی زمانی که مبلغان مذهبی فرانسوی تبار درختان قهوه را از جزیره رئونیون به این کشور آوردند. اغلب بر این باورند که نوع قهوه وارد شده از نوع بوربون بوده و اولین محصول در سال 1896 به دست آمده است.

 

در ابتدا قهوه در مزارع وسیع و تحت قوانین استعماری بریتانیا تولید می شد و محصول بدست آمده در شهر لندن به فروش می رسید. در سال 1933 قانون مربوط به کشت قهوه به تصویب رسید و انجمن قهوه کنیا بنیانگذاری گردید که عواید حاصل از فروش قهوه را به خود کنیا باز می گرداند. در سال 1934 سیستم حراج تاسیس شد که تا امروز نیز مورد استفاده است; یک سال بعد قوانینی برای رتبه بندی قهوه بوجود آمد که به بهبود کیفیت آن کمک می نمود.

کمی پس از شورش مائو مائو در اوایل دهه 1950، قانون زراعتی به تصویب رسید تا بموجب آن درآمد بیشتری عاید خانواده هایی گردد که از طریق کشاورزی و تولید محصولات با ارزش امرار معاش می کنند. این عمل بعنوان "طرح سویننرتون" شناخته شد که از نام یک مقام رسمی در بخش کشاورزی گرفته شده است.

این امر آغاز انتقال محصولات قهوه از بریتانیا به کنیا بود. اثر آن بر روی محصول خرده ملاکان، با افزایش درآمدی آنان از 2/5 میلیون پوند در سال 1955 به 14 میلیون پوند در سال 1964 قابل توجه بود. به طرز قابل ملاحظه ای، سهم محصولات قهوه از این افزایش 55 درصد بود.

کنیا در سال 1963 استقلال خود را بدست آورد و اکنون بطور پیوسته انواع قهوه را با کیفیت بالایی تولید  می کند. توسعه و تحقیقات در کنیا بسیار مورد توجه قرار گرفته است و خیل عظیمی از کشاورزان آموزشهای فراوانی در مورد تولید قهوه دیده اند. سیستم حراج قهوه کنیا باید با بهبود بخشیدن به بهای قهوه به تشویق تولیدکنندگانی که به کیفیت قهوه توجه می کنند کمک نماید ،اما با وجود اینکه خریداران قیمت بالایی برای بهترین نوع قهوه پرداخت می نمایند وجود فساد در سیستم ممکن است مانع دستیابی کشاورزان به این مزایا شود.

رتبه بندی

صرف نظر از آنکه محصولات قهوه صادراتی کنیا قابل رهگیری باشند یا نه این کشور از یک نوع رتبه بندی برای تمام انواع قهوه های صادراتی خود استفاده می کند. همچون بسیاری از کشورهای دیگر، سیستم رتبه بندی بر اساس ترکیبی از سایز و کیفیت دانه هاست.تعاریف بوضوح معنی سایز را مشخص می کنند و تا حدی بر این باور است که کیفیت دانه ها با اندازه آنها ارتباط مستقیم دارد. گرچه این درست است و قهوه های گروه AA  اغلب نوع ممتازی از قهوه هستند اما من اخیرا در بعضی از محصولات دیده ام که قهوه های گروه AB پیچیده تر و دارای کیفیت بالاتری نسبت به خیلی از قهوه های گروه AA هستند.

-E به این گروه از قهوه قهوه فیلی اطلاق می گردد که از نظر سایز بسیار بزرگ هستند، از اینرو غالبا وسعت کشت این گونه قهوه ها نسبتا کوچک می باشد.

-AAاین رتبه، رتبه معمول برای دانه های بسیار بزرگ یعنی بالاتر از سایز 18 (صفحه 40 را مشاهده فرمائید) یا 22/7 میلیمتر است. معمولا این قهوه ها بالاترین قیمت را دارند.

-AB این رتبه ترکیبی از گروه A (سایز 16 یا 80/6 میلیمتر) و گروه B (سایز 15 یا 20/16 میلیمتر) است. این رتبه حدود 30% تولید سالانه کنیا را شامل می شود.

-PB این رتبه برای قهوه پی بری (Pea berry) است که به قهوه ای اطلاق می شود که بجای انکه درون گیلاس قهوه دو دانه قهوه رشد کند فقط یک دانه قهوه رشد کرده است.

-C این رتبه در ذیل رتبه AB قرار می گیرد. بعید است اگر در این رتبه قهوه با کیفیت بالا پیدا شود.

-TT باز هم رتبه پائین تر، معمولا شامل دانه های کوچکتر می شود که از گروه های AA, AB و E سوا      شده اند.از نظر دانسیته، ضعیفترین دانه ها معمولا از گروه TT هستند.

T- پائین ترین رتبه که اغلب شامل خرده شکسته های قهوه است.

 -MH/ML این حروف اختصار به کلمات Mbuni Light و Mbuni Heavy اشاره دارد. Mbuni نامی است که به پروسه طبیعی قهوه اطلاق می گردد. این نمونه ها بعنوان کیفیت پائین قهوه شناخته می شوند که اغلب شامل دانه های کال و یا ترشیده اند و به قیمتهای خیلی پایین فروخته می شوند. این گروه از قهوه، حدود هفت درصد محصول سالانه را تشکیل می دهد.

رهگیری

قهوه کنیا هم در مزارع بزرگ و هم بوسیله خرده ملاکان بعمل آمده و سپس محصول به ایستگاههای شستشوی محلی ارسال می گردد. این بدان معناست که رهگیری قهوه های املاک خصوصی کاملا امکان پذیر است، اما در سالهای اخیر قهوه های باکیفیت بالاتر بطور فزاینده ای از خرده ملاکان بدست می آید.

 

محمودی

خانه قهوه تخصصی


اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


بیش از یک میلیون نفر شب و روز تلاش می‌کنند تا بهترین دانه‌های قهوه را تهیه کنند. قهوه به راحتی در هر خاکی نمی‌تواند پرورش داده شود و نیازمند خاک، شر...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...