Specialty Coffee Association

IRAN
 

چشم انداز تغییرات اقلیم بر تولید و اقتصاد قهوه در اتیوپی و چالشهای پیش رو *


چشم انداز تغییرات اقلیم بر تولید و اقتصاد قهوه در اتیوپی و چالشهای پیش رو *

طبق تحقیقاتی که امروز در Nature Plants انتشار یافت، در کشور اتیوپی، زادگاه بومی قهوه عربیکا، تا حدود 59% از مساحت فعلی اراضی تولید قهوه آن به دلیل تأثیر تغییرات اقلیمی، قابلیت رشد و پرورش قهوه را تا قبل از پایان قرن حاضر از دست خواهد داد.

بالعکس با افزایش درجه حرارت و کاهش بارندگی، اراضی مناسب تولید قهوه با انتقال تولید در ارتفاعاتی بالاتر همراه با احیاء و حفظ جنگل نتیجه تحقیقاتی است که کشور اتیوپی بر روی آن متمرکز شده است.

این تحقیقات به رهبری Davis Aaron از باغ گیاه شناسی سلطنتی بریتانیا به عنوان کسی که در سالیان اخیر پیشرو مطالعه در حوزه شرائط اقلیمی و قهوه بوده همراه با Moat Justin RGB's و Gole Woldermariam Tadesse از طرف انجمن جنگل قهوه و محیط زیست صورت گرفته است.

Moat طی مصاحبه ای که رسماً انتشار یافت اعلام کرد " ما دریافتیم که رویکرد تجارتی معمول در حال حاضر میتواند برای اقتصاد قهوه اتیوپی در دراز مدت پیامدهای فاجعه باری را به همراه داشته باشد."

اتخاذ راهکارهای دقیق و به هنگام، مبتنی بر علوم چه در حال حاضر و چه در طول دهه های آینده برای اطمینان از تطبیق پذیری فرآیند تولید قهوه در اتیوپی امری اجتناب ناپذیر خواهد بود.

این طرح مطالعاتی و پشتیبانی هزینه های مالی آن که به مدت سه سال به طول انجامید در خصوص بنیان ساختاری اقتصادی و همگام با شرائط اقلیم و اقتصاد قهوه در پروژه اتیوپی با مشارکت دولتهای بریتانیا، دانمارک و نروژ از طریق بنیاد سازمان برنامه های استراتژیک (SCIP) راهبری گردید.

این کاوش مشتمل بر 16 ناحیه عمده پرورش قهوه همراه با آزمایشات میدانی، نظرسنجی از کشاورزان، مطالعه مدلهای مختلف شرائط آب و هوائی، نقشه برداری ماهواره ای با وضوح بالا و سایر مدلهای طرح ریزی شده به جهت مکان یابی پهنه ای مناسب، زمان بندی و شدت تأثیرات اقلیمی در سراسر کشور به طور کامل مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت.

یافته های بدست آمده حاکی از آن است که با افزایش دمای بالادستی در حدود  4  درجه سانتی گراد تا قبل از پایان قرن حاضر باعث خواهد شد تا در حدود 39 الی 59 درصد از اراضی ای که در حال حاضر به کشت قهوه اختصاص دارند قابلیت تولید قهوه را از دست بدهند، همچنین اراضی که در حال حاضر به عنوان مناطق حاشیه ای، مناسب تولید قهوه هستند، نمود آثار این تغییرات در آنها آشکارتر خواهد شد. همچنین محققان اظهار می دارند که بعضاٌ مناطقی که بسترهای مناسبی را جهت پرورش قهوه دارا می باشند نیز در حال حاضر با آهنگ سریعتری دستخوش این تغییرات خواهند گردید.

کشور اتیوپی در تولید قهوه اصیل و با کیفیت، و نیز در جایگاه جهانی عنوان پنجمین تولید کننده بزرگ قهوه در مقیاس حجمی و رتبه نخست صادرات قهوه در آفریقا را داراست. بر اساس گزارش محققان در سال 16/2015 این کشور بالغ بر 000/180 تن قهوه به ارزش تقریبی 800 میلیون دلار صادر نموده که در حدود یک چهارم ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص داده و درآمد اولیه ای برای حدود 000/000/15 اتیوپیایی را رقم زده است.

با توجه به اهمیت تاریخی و اقتصادی این بخش در اتیوپی، یکی از اهداف این تحقیق ایجاد بستر سازی مناسب و بنا به نظر کارشناسان انتقال اراضی کشت قهوه به ویژه به ارتفاعات بالا دست، به طور بالقوه ای میتواند منجر به افزایش سطح مناسب قابل کشت تا میزان چهار برابری گردد.

از آنجا که میزان قابل توجهی از قهوه اتیوپی توسط تولید کنندگان کوچک تولید می گردد، انتقال اراضی قهوه کار سهل و آسانی نخواهد بود، زیرا ممکن است بسیاری از آنان مجبور به ایجاد تنوع در نوع کشت قهوه باشند در حالیکه برخی دیگر باید برای اولین بار قهوه بکارند. به عبارتی ایجاد یک اقتصاد قهوه با قابلیت انطباق پذیری با شرائط اقلیمی اتیوپی نیازمند تغییرات زیر بنایی عمده ای است که صدها هزار نفر از کشاورزان منطقه را متأثر خواهد ساخت.

Davis اظهار داشت که بر اساس مطالعات انجام شده در حال حاضر چشم انداز روشنی از آنچه که حداقل تا قبل از پایان قرن حاضر در همگامی بخش اقتصادی قهوه اتیوپی در مواجهه با شرائط اقلیمی را در پیش رو داریم، که تنها راه حل اساسی و پایدار در مصاف با این رویکرد تغییرات اقلیمی بوده و حتی پتانسیل افزایش تولید در سازگاری با شرائط اقلیمی نیز با استفاده از این راهکار قابل دستیابی میباشد.

مهدس قاسمی

خانه قهوه تخصصی


اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...