Specialty Coffee Association

IRAN
 

چشم انداز تغییرات اقلیم بر تولید و اقتصاد قهوه در اتیوپی و چالشهای پیش رو *


چشم انداز تغییرات اقلیم بر تولید و اقتصاد قهوه در اتیوپی و چالشهای پیش رو *

طبق تحقیقاتی که امروز در Nature Plants انتشار یافت، در کشور اتیوپی، زادگاه بومی قهوه عربیکا، تا حدود 59% از مساحت فعلی اراضی تولید قهوه آن به دلیل تأثیر تغییرات اقلیمی، قابلیت رشد و پرورش قهوه را تا قبل از پایان قرن حاضر از دست خواهد داد.

بالعکس با افزایش درجه حرارت و کاهش بارندگی، اراضی مناسب تولید قهوه با انتقال تولید در ارتفاعاتی بالاتر همراه با احیاء و حفظ جنگل نتیجه تحقیقاتی است که کشور اتیوپی بر روی آن متمرکز شده است.

این تحقیقات به رهبری Davis Aaron از باغ گیاه شناسی سلطنتی بریتانیا به عنوان کسی که در سالیان اخیر پیشرو مطالعه در حوزه شرائط اقلیمی و قهوه بوده همراه با Moat Justin RGB's و Gole Woldermariam Tadesse از طرف انجمن جنگل قهوه و محیط زیست صورت گرفته است.

Moat طی مصاحبه ای که رسماً انتشار یافت اعلام کرد " ما دریافتیم که رویکرد تجارتی معمول در حال حاضر میتواند برای اقتصاد قهوه اتیوپی در دراز مدت پیامدهای فاجعه باری را به همراه داشته باشد."

اتخاذ راهکارهای دقیق و به هنگام، مبتنی بر علوم چه در حال حاضر و چه در طول دهه های آینده برای اطمینان از تطبیق پذیری فرآیند تولید قهوه در اتیوپی امری اجتناب ناپذیر خواهد بود.

این طرح مطالعاتی و پشتیبانی هزینه های مالی آن که به مدت سه سال به طول انجامید در خصوص بنیان ساختاری اقتصادی و همگام با شرائط اقلیم و اقتصاد قهوه در پروژه اتیوپی با مشارکت دولتهای بریتانیا، دانمارک و نروژ از طریق بنیاد سازمان برنامه های استراتژیک (SCIP) راهبری گردید.

این کاوش مشتمل بر 16 ناحیه عمده پرورش قهوه همراه با آزمایشات میدانی، نظرسنجی از کشاورزان، مطالعه مدلهای مختلف شرائط آب و هوائی، نقشه برداری ماهواره ای با وضوح بالا و سایر مدلهای طرح ریزی شده به جهت مکان یابی پهنه ای مناسب، زمان بندی و شدت تأثیرات اقلیمی در سراسر کشور به طور کامل مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت.

یافته های بدست آمده حاکی از آن است که با افزایش دمای بالادستی در حدود  4  درجه سانتی گراد تا قبل از پایان قرن حاضر باعث خواهد شد تا در حدود 39 الی 59 درصد از اراضی ای که در حال حاضر به کشت قهوه اختصاص دارند قابلیت تولید قهوه را از دست بدهند، همچنین اراضی که در حال حاضر به عنوان مناطق حاشیه ای، مناسب تولید قهوه هستند، نمود آثار این تغییرات در آنها آشکارتر خواهد شد. همچنین محققان اظهار می دارند که بعضاٌ مناطقی که بسترهای مناسبی را جهت پرورش قهوه دارا می باشند نیز در حال حاضر با آهنگ سریعتری دستخوش این تغییرات خواهند گردید.

کشور اتیوپی در تولید قهوه اصیل و با کیفیت، و نیز در جایگاه جهانی عنوان پنجمین تولید کننده بزرگ قهوه در مقیاس حجمی و رتبه نخست صادرات قهوه در آفریقا را داراست. بر اساس گزارش محققان در سال 16/2015 این کشور بالغ بر 000/180 تن قهوه به ارزش تقریبی 800 میلیون دلار صادر نموده که در حدود یک چهارم ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص داده و درآمد اولیه ای برای حدود 000/000/15 اتیوپیایی را رقم زده است.

با توجه به اهمیت تاریخی و اقتصادی این بخش در اتیوپی، یکی از اهداف این تحقیق ایجاد بستر سازی مناسب و بنا به نظر کارشناسان انتقال اراضی کشت قهوه به ویژه به ارتفاعات بالا دست، به طور بالقوه ای میتواند منجر به افزایش سطح مناسب قابل کشت تا میزان چهار برابری گردد.

از آنجا که میزان قابل توجهی از قهوه اتیوپی توسط تولید کنندگان کوچک تولید می گردد، انتقال اراضی قهوه کار سهل و آسانی نخواهد بود، زیرا ممکن است بسیاری از آنان مجبور به ایجاد تنوع در نوع کشت قهوه باشند در حالیکه برخی دیگر باید برای اولین بار قهوه بکارند. به عبارتی ایجاد یک اقتصاد قهوه با قابلیت انطباق پذیری با شرائط اقلیمی اتیوپی نیازمند تغییرات زیر بنایی عمده ای است که صدها هزار نفر از کشاورزان منطقه را متأثر خواهد ساخت.

Davis اظهار داشت که بر اساس مطالعات انجام شده در حال حاضر چشم انداز روشنی از آنچه که حداقل تا قبل از پایان قرن حاضر در همگامی بخش اقتصادی قهوه اتیوپی در مواجهه با شرائط اقلیمی را در پیش رو داریم، که تنها راه حل اساسی و پایدار در مصاف با این رویکرد تغییرات اقلیمی بوده و حتی پتانسیل افزایش تولید در سازگاری با شرائط اقلیمی نیز با استفاده از این راهکار قابل دستیابی میباشد.

مهدس قاسمی

خانه قهوه تخصصی


اخبار

دوره آموزشی کاردان قهوه Barista/ Coffeologist
دوره آموزشی کاردان قهوهCoffeologist; /; Barista;مجری : خانه قهوه تخصصی ایرانوب سایت : www.scairan.irمهارت هایی که شما در طی دوره باریستا " کاردان قه...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره پانزدهم کاردان قهوه
پانزدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


پروتکل خلاق بهداشتی گامی در جهت شروع ایمن آموزشهای مهارتی فنی و حرفه ای
بدون شک امروزه تمامی مردم جهان به نحوی با ویرروس کرونا درگیرند . در ابتدا امید به این بود که این اپیدمی در بازه زمانی مشخصی پایان یافته و جهان به رو...


آزمون عملی دوره آموزشی باریستا سازمان فنی و حرفه ای کشور
علاقمندان به دریافت گواهینامه بین المللی باریستا از سازمان فنی وحرفه ای می بایست پس از طی دوره های آموزشی در آزمونهای مهارتی شرکت و; نمرات لازم را کسب...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره چهاردهم کاردان قهوه
چهاردهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار ;گردید .;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ...


مقالات

نوآوری شرکت کافک در تهیه فیلترهای کاغذی قهوه
شرکت تجهیزات قهوه کافک ژاپن نسل جدیدی از فیلتر های کاغذی را طراحی و به بازار ارائه نموده است . شرکت کافک Cafec طراح و سازنده ;انواع دستگاه های قهوه...


هفت تا از بهترین قهوه سازهای سفری Mobile coffee maker *
وقتی با قهوه بیشتر آشنا می شویم وسواس و حساسیت بیشتری هم بهش پیدا می کنیم .قبلا هر جور; قهوه رو هر جائی می خوردیم برامون زیادمهم نبود و; به ریزه کاریه...


برداشت قهوه با کمک حیوانات Animal coffee harvest *
برخی از حیوانات علاقه زیادی به خوردن گیلاسهای رسیده قهوه دارند ، مخصوصا انهایی که شیرین بوده و عطر و طعم خوبی دارند ، گیلاسهای خورده شده توسط این جا...


قهوه و ورزش حرفه ای Coffee and professional sports *
اگر شما یک ورزشکار حرفه ای و همزمان یک قهوه باز هستید، این مطلب برای شما نوشته شده است. در این مطلب نکاتی مطرح میشود که باعث علاقه و وابستگی بیشتر شم...


قهوه امریکای مرکزی و جنوبی قسمت اول Central and south America Coffee *
امریکای مرکزی و جنوبی مناطق جدید و مدرن تولید قهوه می باشند. علیرغم اینکه این مناطق جدیدترین مناطق کاشت قهوه در جهان محسوب می شوند ولی توانسته اند بر...


مزرعه

خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


بازده در کشاورزی قهوه Coffee Yield
منظور از این اصطلاح مقدار قهوه سبزی است که از گیلاس قهوه به دست می آید ، به عنوان مثال بازده 6 به آن معنی است که 6 کیلوگرم گیلاس قهوه می تواند 1 کیلو...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

قسمت 25-3- فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قسمت 25-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قسمت 25-5- قهوه ساز وکیوم پات
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


قسمت 25- 6- پرکولاتور perculator *
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قسمت 25-7- قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...


واژه نامه قهوه

کاپ اف اکسلنس CUP OF EXCELLENCE
کاپ اف اکسلنس رقابتی است که در آن تولید کنندگان قهوه یک کشور شرکت دارند.در این رقابت تولید کنندگان برتر قهوه از نقاط متفاوت کشور نمونه های خود را برای...


قهوه کلین clean coffee
اغلب این سوال مطرح است که آیا اصطلاح " قهوه ی تمیز-; Clean coffee" در مقابل اصطلاح " قهوه ی کثیف- Dirty Coffee" قرار دارد؟در واقع بله؛ درست است. زمانی...


جدا ساز چرخشی Cyclone Separator *
قسمتی از دستگاه برشته کاری قهوه برای جداسازی دود و ذرات (Chaff) که درفرآیند برشته کاری بوجود می اید ....


قهوه بدون کافئین Decaf Coffee *
قهوه بدون کافئین به روشهای متفاوتی تهیه می شود ولی نقطه اشتراک تمامی روشها این است که فرآوری بر روی قهوه سبز صورت می گیرد.دو روش رایج برای کافئین زدائ...


برشته کاری تیره Dark Roast *
درجه ای در برشته کاری قهوه که در آن دانه های قهوه به رنگ قهوه ای بسیار تیره یا مشکی در می آیند .این درجه از بو دادن باعث خروج روغنهای قهوه می شود و ظا...