Specialty Coffee Association

IRAN
 

نگاهی به روند پیشرفت قهوه تخصصی اندونزی *


نگاهی به روند پیشرفت قهوه تخصصی اندونزی *

پنج موردی که باید در مورد قهوه تخصصی اندونزی بدانید:

اندونزی اولین منطقه خارج از جهان عرب بود که در آن قهوه به صورت تجاری کاشته شد و محصول به دست آمده از مزارع اندونزی توسط کمپانی هند شرقی به اروپا و دیگر نقاط جهان صادر گردید.

در این زمان (قرن 17 میلادی) بود که انحصار کاشت[1] و تجارت قهوه توسط اعراب پس از قرن ها شکسته شد.

اندونزی کشور جزایر است ، این کشور شامل 1700 جزیره است و در هر کدام از این جزایر شما میتوانید گونه های متفاوتی از قهوه را کشف کنید البته بیشترین تولید قهوه اتیوپی ربوستا میباشد(80 درصد) ولی انواعی از گونه های قهوه عربیکا در کیفیت بالا نیز در این جزایر یافت میشود که بسیار قابل توجه میباشد.

فضای کاشت، فرآوری و مصرف قهوه تخصصی اندونزی شرایط خاصی دارد که سعی میکنیم از 5 نگاه متفاوت آن را برایتان ترسیم کنیم:

1- کافه ها قهوه هایشان را خودشان رست می کنند

اندونزی 17000 جزیره دارد و حدودا 9000 جزیره نامگذاری شده و حدود 900 جزیره دارای ساکنین دائمی میباشد. این بدین معناست که حمل و نقل قهوه بین جزایر و فرستادن قهوه سبز به خارج از کشور کار آسانی نیست. بنابر همین دلیل در سالهای قبل، نیاز به وجود کافه ها و رسترهای تخصصی در کنار هم حس میشد.

کافه هایی که قهوه هایی خاص را خودشان رست میکنند این مزیت را دارند که همواره قهوه سبز با کیفیت در دسترس دارند ولی نکته چالش برانگیز، کیفیت رست میباشد که در سالهای اخیر با کیفیت بهتری صورت میگیرد.

2- فلسفه همکاری و رقابت همزمان

مسابقاتی در مورد باریستاها و روسترها در اندونزی وجود دارد. این مسابقات ایجاد انگیزه در کسب و کار ، تولید قهوه های تخصصی و جذب علاقه مندان دارد و تلاش بسیار زیادی می کند تا سرتاسر جزیره را به سمت میزبانی سوق بدهد.

در حالی که کافه های اندونزی بصورت تکنیکی، رقابت در کسب و کار دارند، آنها به منظور کمک به رشد صنعت  به سرعت با یکدیگر همکاری می کنند. کافه ها پولهایشان را جهت میزبانی مسابقات جمع آوری می کنند، اما آنها بطور منظم با هم کار می کنند و اسپانسرهایی جهت جایزه برندگان جذب می کنند و همچنین شرکتهای کوچک هم مشارکت می نمایند.

3- غرور ملی جوانان را به سمت صنعت قهوه می آورد

در تعدادی از کشورهای تولیدی، کشاورزان قهوه نگران عدم ورود جوانانشان به صنعت قهوه هستند.  با این همه در اندونزی داستان دیگری هست، یا حداقل به دیدگاه مصرف کننده های صنعت قهوه در داخل کشور مربوط میشود. طبق گفته روزنامه اقتصاد، وقتی استارباکس در سال 2002 وارد اندونزی شد مردم متوجه شدند استارباکسی ها دانه های قهوه اندونزی را سرو می کنند و این باعث سربلندی و به محبویت رسیدن فرهنگ کافه داری در کشور اندونزی شد که ریشه اش در این رویدادست.

و این قضیه همچنین در توسعه قهوه اسپشیالتی سهیم بوده است. تعدادی از از افراد جوان در خارج از کشور تحصیل می کنند تا بتوانند دانششان را افزایش دهند و آنها توانستند بعنوان متخصصان قهوه در قسمتهای مختلف جهان ظاهر شوند و سپس آنها با خوشحالی به خانه هایشان برمیگردند تا بتوانند تجربه های جدیدشان را در مورد صنعت قهوه اسپشیالتی در اندونزی عملی کنند.

تعدادی از کافه های اندونزی بر روی چشم انداز کافه های استرالیایی تأثیر گذاشته اند اما تعدادی از آنها همچنین بوسیله رست کردن متد اروپایی توانستند که تأثیر خود را بگذارند، رست لایت به مدیوم

به استثناء تعداد کمی از کافه های زنجیره ایی بین المللی بزرگ ، بیشتر کافه ها در اندونزی صنعتگرانی هستند که علامت تجاریشان را بروی قهوه خودشان قرار داده اند. کمپانی های بزرگی وجود ندارد که بطور واقعی بتوانند بر بازار تسلط داشته باشند. کافه ها هر کدام  بطورمستقل یک وظیفه را بصورت ثابت دنبال می کنند.

4. غذا و قهوه مکمل کسب و کار

در آسیا، غذا بالاترین الویت را دارد. شهرهای اندونزی جشنواره خوراکی همراه با بازی و سرگرمی برگزار میکنند ولی با اینحال کافه های تخصصی هیچگاه در این روند شکست نمیخورند.

با این وجود ، بازرگان اندونزیایی تعریف میکند که تعدادی از بارهای قهوه تخصصی وجود دارد که غذا سرو نمی کنند بطور کلی کافه هایی همیشه پابرجا می مانند که آشپزخانه هایی با خدمات کامل دارند.

این قضیه با یک محیط خوب با تزیینات داخلی ساختمان شروع شده و قهوه اسپشیالتی و غذا توانستند که کاملش کنند. با این وجود این بازرگان بیان میکند که هیچ کس نمیتونه به کسی حقه بزنه: صاحبان کافه و مدیران کار میکنند تا بتوانند قهوه و غذا را با هم جفت کنند که اثر طعمها در ذهن مصرف کننده ها بر جای بماند ، طعمها و خاطره ها

فرهنگ قهوه اسپشیالتی در سر تاسر دنیا متفاوت است. اما اندونزی یکی از جاهایی است که تجربه خوردن قهوه هاش به اندازه غذاهاش عالیست.

5. بهبود وضعیت، بطور مداوم

شما  بهترین ها را از کافه ها در ملبورن یا پورتلند یا لندن انتظار خواهید داشت که بوسیله باریستاها و روسترهای حرفه ایی اداره می شوند. اندونزی هیچ تفاوتی با این کافه ها ندارد. بزرگترین کسب و کار روی قدمهای استوار و میل ذاتی حرفه ایشان ساخته شده و آنها فراتر از محدودیت ها، خودشان را به سمت جلو میبرند و دانششان را گسترش می دهند تا در آینده تبدیل به بهترین تولید کننده ها شوند.

این قضیه ممکن هست که دو الی سه سال طول بکشد، تحصیل کردن برای رسترهای قهوه اسپشیالتی تا     بتوانند مهارتهایشان استاد شوند. اما آنها بطور پیوسته خودشان را به سمت جلو پیش می برند، تا بعنوان  grade Q ، داور مسابقات، رقابت های قهرمانی تست کننده ها و چهارمین مورد، آنها بیش از اندازه استانداردها را رعایت می کنند و هر جنبه ای از تجارتشان را یاد میگیرند.   

اندونزی یکی از چهارمین صادر کننده ها درجهان است. تولیدی در حدود 10 میلیون گونی 60 کیلویی و سالانه حدود 6 میلیون از آنها را صادر میکند. در کافه های اسپشیالتی سراسر دنیا، ما بیشتر با سولاوسی و سوماترا آشنا هستیم، اما با 4 میلیون گونی هایی که در اندونزی باقی می ماند، هیچ شکی نیست که اندونزی ها هم عاشق قهوه هایشان هستند.

دیگر اینکه اندونزی ها از قهوه های اسپشیالتی در خانه هایشان استقبال می کنند. آنها از جنبه های بسیاری به  صنعت قهوه اسپشیالتی در اندونزی کمک می کنند تا بتوانند این صنعت را ایستاده نگهدارند و ما مطمئن هستیم که این یک مد زود گذر نیست تنها آغاز این راهه.             

   خانه قهوه تخصصی ایران / میترا بهجت قهوه نوژان دانه

     

 



[1]  کاشت در اتیوپی و یمن

 


اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...