Specialty Coffee Association

IRAN
 

نگاهی به روند پیشرفت قهوه تخصصی اندونزی *


نگاهی به روند پیشرفت قهوه تخصصی اندونزی *

پنج موردی که باید در مورد قهوه تخصصی اندونزی بدانید:

اندونزی اولین منطقه خارج از جهان عرب بود که در آن قهوه به صورت تجاری کاشته شد و محصول به دست آمده از مزارع اندونزی توسط کمپانی هند شرقی به اروپا و دیگر نقاط جهان صادر گردید.

در این زمان (قرن 17 میلادی) بود که انحصار کاشت[1] و تجارت قهوه توسط اعراب پس از قرن ها شکسته شد.

اندونزی کشور جزایر است ، این کشور شامل 1700 جزیره است و در هر کدام از این جزایر شما میتوانید گونه های متفاوتی از قهوه را کشف کنید البته بیشترین تولید قهوه اتیوپی ربوستا میباشد(80 درصد) ولی انواعی از گونه های قهوه عربیکا در کیفیت بالا نیز در این جزایر یافت میشود که بسیار قابل توجه میباشد.

فضای کاشت، فرآوری و مصرف قهوه تخصصی اندونزی شرایط خاصی دارد که سعی میکنیم از 5 نگاه متفاوت آن را برایتان ترسیم کنیم:

1- کافه ها قهوه هایشان را خودشان رست می کنند

اندونزی 17000 جزیره دارد و حدودا 9000 جزیره نامگذاری شده و حدود 900 جزیره دارای ساکنین دائمی میباشد. این بدین معناست که حمل و نقل قهوه بین جزایر و فرستادن قهوه سبز به خارج از کشور کار آسانی نیست. بنابر همین دلیل در سالهای قبل، نیاز به وجود کافه ها و رسترهای تخصصی در کنار هم حس میشد.

کافه هایی که قهوه هایی خاص را خودشان رست میکنند این مزیت را دارند که همواره قهوه سبز با کیفیت در دسترس دارند ولی نکته چالش برانگیز، کیفیت رست میباشد که در سالهای اخیر با کیفیت بهتری صورت میگیرد.

2- فلسفه همکاری و رقابت همزمان

مسابقاتی در مورد باریستاها و روسترها در اندونزی وجود دارد. این مسابقات ایجاد انگیزه در کسب و کار ، تولید قهوه های تخصصی و جذب علاقه مندان دارد و تلاش بسیار زیادی می کند تا سرتاسر جزیره را به سمت میزبانی سوق بدهد.

در حالی که کافه های اندونزی بصورت تکنیکی، رقابت در کسب و کار دارند، آنها به منظور کمک به رشد صنعت  به سرعت با یکدیگر همکاری می کنند. کافه ها پولهایشان را جهت میزبانی مسابقات جمع آوری می کنند، اما آنها بطور منظم با هم کار می کنند و اسپانسرهایی جهت جایزه برندگان جذب می کنند و همچنین شرکتهای کوچک هم مشارکت می نمایند.

3- غرور ملی جوانان را به سمت صنعت قهوه می آورد

در تعدادی از کشورهای تولیدی، کشاورزان قهوه نگران عدم ورود جوانانشان به صنعت قهوه هستند.  با این همه در اندونزی داستان دیگری هست، یا حداقل به دیدگاه مصرف کننده های صنعت قهوه در داخل کشور مربوط میشود. طبق گفته روزنامه اقتصاد، وقتی استارباکس در سال 2002 وارد اندونزی شد مردم متوجه شدند استارباکسی ها دانه های قهوه اندونزی را سرو می کنند و این باعث سربلندی و به محبویت رسیدن فرهنگ کافه داری در کشور اندونزی شد که ریشه اش در این رویدادست.

و این قضیه همچنین در توسعه قهوه اسپشیالتی سهیم بوده است. تعدادی از از افراد جوان در خارج از کشور تحصیل می کنند تا بتوانند دانششان را افزایش دهند و آنها توانستند بعنوان متخصصان قهوه در قسمتهای مختلف جهان ظاهر شوند و سپس آنها با خوشحالی به خانه هایشان برمیگردند تا بتوانند تجربه های جدیدشان را در مورد صنعت قهوه اسپشیالتی در اندونزی عملی کنند.

تعدادی از کافه های اندونزی بر روی چشم انداز کافه های استرالیایی تأثیر گذاشته اند اما تعدادی از آنها همچنین بوسیله رست کردن متد اروپایی توانستند که تأثیر خود را بگذارند، رست لایت به مدیوم

به استثناء تعداد کمی از کافه های زنجیره ایی بین المللی بزرگ ، بیشتر کافه ها در اندونزی صنعتگرانی هستند که علامت تجاریشان را بروی قهوه خودشان قرار داده اند. کمپانی های بزرگی وجود ندارد که بطور واقعی بتوانند بر بازار تسلط داشته باشند. کافه ها هر کدام  بطورمستقل یک وظیفه را بصورت ثابت دنبال می کنند.

4. غذا و قهوه مکمل کسب و کار

در آسیا، غذا بالاترین الویت را دارد. شهرهای اندونزی جشنواره خوراکی همراه با بازی و سرگرمی برگزار میکنند ولی با اینحال کافه های تخصصی هیچگاه در این روند شکست نمیخورند.

با این وجود ، بازرگان اندونزیایی تعریف میکند که تعدادی از بارهای قهوه تخصصی وجود دارد که غذا سرو نمی کنند بطور کلی کافه هایی همیشه پابرجا می مانند که آشپزخانه هایی با خدمات کامل دارند.

این قضیه با یک محیط خوب با تزیینات داخلی ساختمان شروع شده و قهوه اسپشیالتی و غذا توانستند که کاملش کنند. با این وجود این بازرگان بیان میکند که هیچ کس نمیتونه به کسی حقه بزنه: صاحبان کافه و مدیران کار میکنند تا بتوانند قهوه و غذا را با هم جفت کنند که اثر طعمها در ذهن مصرف کننده ها بر جای بماند ، طعمها و خاطره ها

فرهنگ قهوه اسپشیالتی در سر تاسر دنیا متفاوت است. اما اندونزی یکی از جاهایی است که تجربه خوردن قهوه هاش به اندازه غذاهاش عالیست.

5. بهبود وضعیت، بطور مداوم

شما  بهترین ها را از کافه ها در ملبورن یا پورتلند یا لندن انتظار خواهید داشت که بوسیله باریستاها و روسترهای حرفه ایی اداره می شوند. اندونزی هیچ تفاوتی با این کافه ها ندارد. بزرگترین کسب و کار روی قدمهای استوار و میل ذاتی حرفه ایشان ساخته شده و آنها فراتر از محدودیت ها، خودشان را به سمت جلو میبرند و دانششان را گسترش می دهند تا در آینده تبدیل به بهترین تولید کننده ها شوند.

این قضیه ممکن هست که دو الی سه سال طول بکشد، تحصیل کردن برای رسترهای قهوه اسپشیالتی تا     بتوانند مهارتهایشان استاد شوند. اما آنها بطور پیوسته خودشان را به سمت جلو پیش می برند، تا بعنوان  grade Q ، داور مسابقات، رقابت های قهرمانی تست کننده ها و چهارمین مورد، آنها بیش از اندازه استانداردها را رعایت می کنند و هر جنبه ای از تجارتشان را یاد میگیرند.   

اندونزی یکی از چهارمین صادر کننده ها درجهان است. تولیدی در حدود 10 میلیون گونی 60 کیلویی و سالانه حدود 6 میلیون از آنها را صادر میکند. در کافه های اسپشیالتی سراسر دنیا، ما بیشتر با سولاوسی و سوماترا آشنا هستیم، اما با 4 میلیون گونی هایی که در اندونزی باقی می ماند، هیچ شکی نیست که اندونزی ها هم عاشق قهوه هایشان هستند.

دیگر اینکه اندونزی ها از قهوه های اسپشیالتی در خانه هایشان استقبال می کنند. آنها از جنبه های بسیاری به  صنعت قهوه اسپشیالتی در اندونزی کمک می کنند تا بتوانند این صنعت را ایستاده نگهدارند و ما مطمئن هستیم که این یک مد زود گذر نیست تنها آغاز این راهه.             

   خانه قهوه تخصصی ایران / میترا بهجت قهوه نوژان دانه

     

 



[1]  کاشت در اتیوپی و یمن

 


اخبار

آزمون عملی دوره آموزشی باریستا ( متصدی کافی شاپ ) سازمان فنی و حرفه ای کشور
علاقمندان به دریافت گواهینامه بین المللی باریستا از سازمان فنی وحرفه ای می بایست پس از طی دوره های آموزشی در آزمونهای مهارتی شرکت و; نمرات لازم را کسب...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره چهاردهم کاردان قهوه
چهاردهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار ;گردید .;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ...


برشته کاری قهوه در منزل Home Coffee Roasting *
برشته کاری قهوه ساده است و یک مسیر خطی هنر آشپزی را دنبال می کند،;البته عوامل متعددی در آن می تواند تفاوتهای چشمگیری در نتیجه کار شما به وجود آورند.هر...


ترویج قهوه ترک در امریکای شمالی *
کامیونی با طراحی زیبای دوره عثمانی در کنار خیابان پنجم نیویورک ایستاده ، چند دختر و پسر با لباسهای سنتی ترکیه در حال سرو قهوه و پاسخ به سوالات رهگذران...


دوره آموزشی شکلات ساز با ارائه گواهینامه از طرف سازمان فنی و حرفه ای کشور
نام استاندارد آموزش شغل : شکلات سازشرح استاندارد : شکلات ساز شغلی است از مشاغل خدمات تغذیه که دارای شایستگی های انتخاب مواد پایه تشکیل دهنده شکلات و ک...


مقالات

هفت تا از بهترین قهوه سازهای سفری Mobile coffee maker *
وقتی با قهوه بیشتر آشنا می شویم وسواس و حساسیت بیشتری هم بهش پیدا می کنیم .قبلا هر جور; قهوه رو هر جائی می خوردیم برامون زیادمهم نبود و; به ریزه کاریه...


برداشت قهوه با کمک حیوانات Animal coffee harvest *
برخی از حیوانات علاقه زیادی به خوردن گیلاسهای رسیده قهوه دارند ، مخصوصا انهایی که شیرین بوده و عطر و طعم خوبی دارند ، گیلاسهای خورده شده توسط این جا...


قهوه و ورزش حرفه ای Coffee and professional sports *
اگر شما یک ورزشکار حرفه ای و همزمان یک قهوه باز هستید، این مطلب برای شما نوشته شده است. در این مطلب نکاتی مطرح میشود که باعث علاقه و وابستگی بیشتر شم...


قهوه امریکای مرکزی و جنوبی قسمت اول Central and south America Coffee *
امریکای مرکزی و جنوبی مناطق جدید و مدرن تولید قهوه می باشند. علیرغم اینکه این مناطق جدیدترین مناطق کاشت قهوه در جهان محسوب می شوند ولی توانسته اند بر...


رواج قهوه بخش اول Coffee goes public *
اولین قهوه خانه ها;qahveh khaneh;در قرن پانزدهم در محلی که امروز شبه جزیره عربستان نامیده می شودبه وجود آمد و خیلی سریع به دیگر شهرهای خاورمیانه نفوذ ...


مزرعه

خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


بازده در کشاورزی قهوه Coffee Yield
منظور از این اصطلاح مقدار قهوه سبزی است که از گیلاس قهوه به دست می آید ، به عنوان مثال بازده 6 به آن معنی است که 6 کیلوگرم گیلاس قهوه می تواند 1 کیلو...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

قسمت 25-3- فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قسمت 25-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قسمت 25-5- قهوه ساز وکیوم پات
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


قسمت 25- 6- پرکولاتور perculator *
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قسمت 25-7- قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...


واژه نامه قهوه

جدا ساز چرخشی Cyclone Separator *
قسمتی از دستگاه برشته کاری قهوه برای جداسازی دود و ذرات (Chaff) که درفرآیند برشته کاری بوجود می اید ....


قهوه بدون کافئین Decaf Coffee *
قهوه بدون کافئین به روشهای متفاوتی تهیه می شود ولی نقطه اشتراک تمامی روشها این است که فرآوری بر روی قهوه سبز صورت می گیرد.دو روش رایج برای کافئین زدائ...


برشته کاری تیره Dark Roast *
درجه ای در برشته کاری قهوه که در آن دانه های قهوه به رنگ قهوه ای بسیار تیره یا مشکی در می آیند .این درجه از بو دادن باعث خروج روغنهای قهوه می شود و ظا...


سینی ریزش Drip Tray *
سینی در ماشین اسپرسو که فنجان را برای پر شدن روی ان قرار می دهند و برای جمع آوری سر ریز و چکه در زیر گروپ طراحی شده است....


دستگاه برشته کاری استوانه ای قهوه Drum Roaster*
دستگاه برشته کاری قهوه که دارای محفظه ای استوانه ای با حجم مشخصی برای فراوری قهوه می باشددر این روش برشته کاری قهوه; استوانه ها در حجمهای 100 گرم; الی...