Specialty Coffee Association

IRAN
 

نگهداری دانه سبز و تثبیت Green Coffee Storage and consistency


نگهداری دانه سبز و تثبیت  Green Coffee Storage and consistency


شک دارم کسی در خصوص این واقعیت که نگهداری قهوه ی سبز در دما و رطوبت ثابت کار صحیحی است بحثی داشته باشد.

در حالی که همه ما به این موضوع باور داریم اما برخی افراد ممکن است براثر تجربه کم یا اطلاعات اشتباه ,  نگهداری قهوه های خام خود را در شرایط غیراستاندارد و متغییر انجام دهند.

انبار داری مناسب سبب ثبات در نتایج برشته کاری میشود. 

 توصیه می کنم در صورت امکان تمام محموله ورودی دانه خود را در شرایط کنترل شده آب و هوایی ذخیره نمایید .

 قطعا این کار بسیار دشوار و هزینه‌بر است توجه کنید که شما می توانید با استفاده از اتاق استراحت  فقط دانهائی که می‌خواهد هفته‌بعد برشته شوند را در آن نگهداری نمایید.

اطاق استراحت Staging Room یک اتاق ارزان و مجهز به ترمومتر برای کنترل دما داشته باشید و رطوبت می باشد.

 برای دانه های سبز قهوه نگهداری در بسته بندی های کاملا محصور شده ( بسته بندی خلال Vaccum Sealed یا گرین پرو Green Pro ) کنترل دما ضروری هستند.

قهوه خام در گونی با توجه به اینکه در تماس با هوای اطراف قرار دارد نیاز به کنترل دما و هم کنترل رطوبت دارد.

 اگر شرایط نگهداری طولانی مدت شما مرطوب است شما باید رشد کپک ها را هم کنترل نمایید و با جابجایی کیسه ها در انبار از رشد کپک ها جلوگیری نمایید.


شرایط محیطی  Ambient Condition

 مسلما تغییرات در هوای داخل و خارج یک کارگاه برشته کاری  اجتناب ناپذیر است.

 توصیه من این است که به جای تلاش در کنترل شرایط محیطی اتاق برشته کاری تمرکزتان بر پروفایل  دمای دانه برای تنظیم تغییرات شرایط به منظور حفظ ثبات پروفایل باشد .

هوای سرد و خشک خارج اتاق برشته کاری سبب افزایش جریان در دودکش ( اثر دودکشی ) و به تبع آن افزایش جریان هوای داخل برشته کن میشود و ممکن است تنظیم خروجی یا دمپر به منظور ثبات جریان هوا ضروری باشد.

درمحیط برشته کاری شما کاهش درجه حرارت هوا سبب افزایش اکسیژن موجود در هوا در حجم می شود  و این موضوع سبب تغییر در  وضعیت گرمادهی  مشعل دستگاه  میگردد , شما باید تنظیمات لازم را برای حفظ و انتقال حرارت دلخواه انجام دهد.


تمیز کردن دود کش Chimney Cleaning

برشته کردن سبب رسوب کریوزوت Creosote ، روغن قهوه و ترکیبات زاید جامد حاصل از احتراق و برشته کردن بر سطوح داخلی برشته کن و کانالهای خروجی می شود .

با رسوب این مواد جامد  برروی مسیرها و ایجاد اصطحکاک سرعت جریان هوا کاهش می یابد .

 تمیز کردن مکرر لوله خروجی یکی از مهمترین اقدامات برای حفظ ثبات جریان هوا و کاهش خطر آتش سوزی دودکش است.

تمیزکاری بایستی با برنامه زمانی بر اساس حجم برشته کاری و میزان تیره بودن برشت انجام شود.

در کارگاههائی که اکثرا برشته کاری تیره صورت می گیرد نیاز به تمیز کاری دوره ای بیشتری نسبت به کارگاههای با برشته کاریهای روشن وجود دارد.

بطور کلی  می توان برنامه زمانی نظافت را با توجه به متغیرهای مختلف پیشنهاد داد اما بطور کلی توصیه می شود حداقل بعد از هر چند صد ساعت از برشته کاری تمیز کردن دودکش را انجام دهید اگر شما از افتر برنر استفاده می کنید،

  مسیر قبل از افتر برنر به ندرت نیاز به تمیز کاری خواهد داشت.

 

نویسنده : اسکات راوو

ترجمه : آیسان خاورمیانه کالا

بازنویسی : خانه قهوه تخصصی