Specialty Coffee Association

IRAN
 

مونتسکیو را می شناسیم ؟


مونتسکیو را می شناسیم ؟

او در سال 1721 کتابی را تحت عنوان " نامه های ایرانی " به چاپ رسانید .
مونتسکیو در این رمان مکاتبه ای انتقاداتش را از جامعه فرانسوی از زبان دو گردشگر ایرانی به نام های ازبک و رضی که در پاریس اقامت دارند بیان میکند . نامه های ایرانی مجموعه ای از 161 نامه است که در نامه 36 اشاره ای به قهوه و فرهنگ قهوه نوشیدن در پاریس می شود که جالب توجه است . 
 
 
* نامه سی و ششم  - ازبک به رضی در ونیز
 
قهوه خوردن در پاریس بسیار مرسوم است و برای قهوه خوردن به کافه هایی می روند که تعدادشان در این شهر بسیار است. در این کافه ها مشتریان یا درباره خبرهای روز با همدیگر گفت و گو می کنند و یا به بازی شطرنج می پردازند و در بعضی از این کافه ها قهوه ای درست می کنند که هرکه آن را بخورد به دنیای خیال فرو میرود و موقعی که از کافه بیرون می آید ، تصور میکند که ذوق و استعدادش دست کم چهار برابر شده است.
 
اما آنچه مرا متعجب میکند این است که چرا این افراد ذوق و استعدادشان را به مصلحت و منفعت کشورشان به کار نمیگیرند و اوقات خود را با بحث و جدل های کودکانه می گذرانند ! برای مثال میگویم در زمانی که من به پاریس رسیده بودم ، بحث و جدل روشنفکران کافه نشین بر سر موضوعی بود که حتی تصور آن عجیب می نماید . این بحث و جدل درباره شهرت و اعتبار یک شاعر بزرگ و نام آور یونانی بود ، که در حدود دو هزار سال پیش ، معلوم نبود در کجا به دنیا آمده و در چه سالی از دنیا رفته است و در این مباحثه افراد به دو دسته تقسیم شده بودند و هر دو دسته معتقد بودند که این شاعر مقامی والا در ادبیات دارد و در عظمت مقام ادبی او اختلاف نداشتند ، اما مسئله بر سر میزان و درجه مقام والای او بود .
 
یک دسته این مقام را بالاتر از دسته دیگری می دانست و دسته دوم با دسته اول در این درجه بندی توافق نداشت . و تمام مسئله همین بود ! و این بحث و جدل بسیار پرجوش و خروش بود و این دو دسته صمیمانه به همدیگر دشنام می دادند و سخنان رکیک می گفتند و می شنیدند و با شوخی های زننده همدیگر را می آزردند ، که من به هیچ وجه نه موضوع را می پسندیدم و نه این بگو مگوهایشان را و با خود میگفتم : اگر یک آدم بی خبر ، در مقابل این مدافعان شاعر یونانی بایستد و برخلاف میل آنها چیزی بگوید ، این افراد غیرتمند که برای دفاع از حیثیت مردگان چنان شور و هیجانی دارند ، با او چه خواهند کرد ؟ و بعد از کمی تفکر و تامل در این قضیه دعا میکردم و از خداوند می خواستم که مرا از شراره دشمنی و کینه توزی اینگونه افراد که حتی شاعری بعد از دو هزار سال اقامت در گور خود از شر زبان آنها در امان نمانده است محافظت نماید . 
اگر آنها یک دشمن زنده را در برابر خود ببینند، چه بلایی بر سر او خواهند آورد ؟ و اما این افراد در بحث و جدل بیشتر کلمات و اصطلاحات عامیانه را به کار میبرند و دسته دیگری هم در این شهر هستند که با زبان و لحنی توحش آمیز با همدیگر بحث میکنند که پنداری به کاربردن چنین لحن و زبانی به سرسختی و خشونت این مبارزان می افزاید .
مرکز این نوع مباحثات در محله ای است که خشن ترین و بدترین درگیری ها را در آن جا باید جست و جو کرد . معمولا دو طرف بحث بسیار خوب استدلال میکنند و هر دو به نتایج غلطی میرسند ! و نوع دیگری مباحثات اختصاص به محله دیگری دارد که دوستداران این نوع بحث و جدل ها میگویند که باید از گرسنگی مرد و تسلیم نشد . و ما در این محله کسانی را می یابیم که از کشور خود رانده شده اند و از دریاها گذشته و به فرانسه آمده و اینجا جایگیر شده اند و و برای امرار معاش چیزی جز مشاجره و بحث و جدل با خود نیاورده اند .
 
 
 رضا حواله دار


اخبار

موقعیت و محیط آموزشی
موقعيت و محيط آموزشی هر دو از عوامل بسيار مؤثر در يادگيرى هستند.منظور ما از محيط ممکن است هویت فيزيکى مکان آموزشی باشد، مانند نور، هوا، تجهيزات و امک...


تغییرات مهم چگونه رخ می دهند؟
وقتی یک تخم مرغ با نیرویی خارجی شکسته می شود یک زندگی پایان می یابد.وقتی یک تخم مرغ با نیرویی داخلی شکسته می شود یک زندگی آغاز می شود.تغییرات مهم همیش...


برای کمک جمع شویم Come together
در كشورهاى توسعه يافته ، ايده جديدى براى كمك به كافه هاى بحران زده از كرونا در حال شكل گيرى است . افراد خلاق با تشكيل گروههاى داوطلب به درخواست كمك از...


دوره آموزشی کاردان قهوه Barista/ Coffeologist
دوره آموزشی کاردان قهوهCoffeologist; /; Barista;مجری : خانه قهوه تخصصی ایرانوب سایت : www.scairan.irمهارت هایی که شما در طی دوره باریستا " کاردان قه...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره پانزدهم کاردان قهوه
پانزدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


مقالات

چگونه کیفیت دانه های سبز قهوه روی نمودار برشته کاری تاثیر می گذارد
;بعنوان یک علاقمند و یا یک متخصص قهوه شما احتمالا مطالب زیادی را پیرامون برشته کاری قهوه مطالعه کرده اید ، با این حال موردی که من یافته ام بطور خلاص...


گیاه شناسی قهوه The botany of coffee
انسان از دیر باز به گیاهان; علاقه و وابستگی داشته است.;از گیاهان به عنوان غذا، سرپناه، پوشش و مصالح برای ساختن ابزار بهره می گرفته. هم چنین توانست...


طیف رنگ بندی در دانه سبز قهوه و تاثیر آن بر نمودار برشته کاری- قسمت اول
;چگونه رنگ دانه های سبز قهوه روی نمودار برشته کاری تاثیر می گذارد فاکتورها و عوامل بسیار زیادی در هنگام چیدن ، خشک کردن ، پوست کندن و درجه بندی دانه ...


حقایقی در مورد قهوه بدون کافئین
کافئینCaffeine;یک ماده شیمیایی خوراکی است که درگیاهان مختلفی ازجمله;قهوه،;کاکائو،;کولا;و;چای;یافت می‌شود و نوعی داروی محرک است که می‌تواند از;خوابید...


نوآوری شرکت کافک در تهیه فیلترهای کاغذی قهوه
شرکت تجهیزات قهوه کافک ژاپن نسل جدیدی از فیلتر های کاغذی را طراحی و به بازار ارائه نموده است . شرکت کافک Cafec طراح و سازنده ;انواع دستگاه های قهوه...


مزرعه

تولید گیاه قهوه
کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قسمت 25-5- قهوه ساز وکیوم پات
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


پرکولاتور perculator
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک Turkish coffee
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...


واژه نامه قهوه

کاتیمور Catimor
;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


کچوای Catuai
گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


کاتورا Caturra
یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


کراسCross
در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...


کولتیوارCultivar
کشت انواع گونه های اصیل بوسیله دخالت انسان ، این کار را می توان از میان گونه هایی که کشت شده اند انتخاب کرد و یا از میان جمعیت وحشی. این عده گیاهانی ...