Specialty Coffee Association

IRAN
 

مونتسکیو را می شناسیم ؟


مونتسکیو را می شناسیم ؟

او در سال 1721 کتابی را تحت عنوان " نامه های ایرانی " به چاپ رسانید .
مونتسکیو در این رمان مکاتبه ای انتقاداتش را از جامعه فرانسوی از زبان دو گردشگر ایرانی به نام های ازبک و رضی که در پاریس اقامت دارند بیان میکند . نامه های ایرانی مجموعه ای از 161 نامه است که در نامه 36 اشاره ای به قهوه و فرهنگ قهوه نوشیدن در پاریس می شود که جالب توجه است . 
 
 
* نامه سی و ششم  - ازبک به رضی در ونیز
 
قهوه خوردن در پاریس بسیار مرسوم است و برای قهوه خوردن به کافه هایی می روند که تعدادشان در این شهر بسیار است. در این کافه ها مشتریان یا درباره خبرهای روز با همدیگر گفت و گو می کنند و یا به بازی شطرنج می پردازند و در بعضی از این کافه ها قهوه ای درست می کنند که هرکه آن را بخورد به دنیای خیال فرو میرود و موقعی که از کافه بیرون می آید ، تصور میکند که ذوق و استعدادش دست کم چهار برابر شده است.
 
اما آنچه مرا متعجب میکند این است که چرا این افراد ذوق و استعدادشان را به مصلحت و منفعت کشورشان به کار نمیگیرند و اوقات خود را با بحث و جدل های کودکانه می گذرانند ! برای مثال میگویم در زمانی که من به پاریس رسیده بودم ، بحث و جدل روشنفکران کافه نشین بر سر موضوعی بود که حتی تصور آن عجیب می نماید . این بحث و جدل درباره شهرت و اعتبار یک شاعر بزرگ و نام آور یونانی بود ، که در حدود دو هزار سال پیش ، معلوم نبود در کجا به دنیا آمده و در چه سالی از دنیا رفته است و در این مباحثه افراد به دو دسته تقسیم شده بودند و هر دو دسته معتقد بودند که این شاعر مقامی والا در ادبیات دارد و در عظمت مقام ادبی او اختلاف نداشتند ، اما مسئله بر سر میزان و درجه مقام والای او بود .
 
یک دسته این مقام را بالاتر از دسته دیگری می دانست و دسته دوم با دسته اول در این درجه بندی توافق نداشت . و تمام مسئله همین بود ! و این بحث و جدل بسیار پرجوش و خروش بود و این دو دسته صمیمانه به همدیگر دشنام می دادند و سخنان رکیک می گفتند و می شنیدند و با شوخی های زننده همدیگر را می آزردند ، که من به هیچ وجه نه موضوع را می پسندیدم و نه این بگو مگوهایشان را و با خود میگفتم : اگر یک آدم بی خبر ، در مقابل این مدافعان شاعر یونانی بایستد و برخلاف میل آنها چیزی بگوید ، این افراد غیرتمند که برای دفاع از حیثیت مردگان چنان شور و هیجانی دارند ، با او چه خواهند کرد ؟ و بعد از کمی تفکر و تامل در این قضیه دعا میکردم و از خداوند می خواستم که مرا از شراره دشمنی و کینه توزی اینگونه افراد که حتی شاعری بعد از دو هزار سال اقامت در گور خود از شر زبان آنها در امان نمانده است محافظت نماید . 
اگر آنها یک دشمن زنده را در برابر خود ببینند، چه بلایی بر سر او خواهند آورد ؟ و اما این افراد در بحث و جدل بیشتر کلمات و اصطلاحات عامیانه را به کار میبرند و دسته دیگری هم در این شهر هستند که با زبان و لحنی توحش آمیز با همدیگر بحث میکنند که پنداری به کاربردن چنین لحن و زبانی به سرسختی و خشونت این مبارزان می افزاید .
مرکز این نوع مباحثات در محله ای است که خشن ترین و بدترین درگیری ها را در آن جا باید جست و جو کرد . معمولا دو طرف بحث بسیار خوب استدلال میکنند و هر دو به نتایج غلطی میرسند ! و نوع دیگری مباحثات اختصاص به محله دیگری دارد که دوستداران این نوع بحث و جدل ها میگویند که باید از گرسنگی مرد و تسلیم نشد . و ما در این محله کسانی را می یابیم که از کشور خود رانده شده اند و از دریاها گذشته و به فرانسه آمده و اینجا جایگیر شده اند و و برای امرار معاش چیزی جز مشاجره و بحث و جدل با خود نیاورده اند .
 
 
 رضا حواله دار


اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...