در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دارد: قهوه کلد برو و قهوه سرد ژاپنی .
هر دو روش با توجه به روش های اجرای متفاوت طرفداران پرو پا قرصی دارد.
نتیجه ی قهوه به دست آماده در دو روش ،کاملا متفاوت است. ما در این مطلب سعی میکنیم به شما اطلاعات لازم برای تهیه این دو روش قهوه سرد را ارائه دهیم .
بیایید تفاوت های قهوه سرد ژاپنی و قهوه کلد برو را بررسی کنیم.
قهوه سرد ژاپنی و قهوه کلد برو می توانند هر دو شکل قهوه سرد باشند ، اما مراحل دم کردن آن ها بسیار متفاوت است. یکی از آن ها بسیار سریع و دیگری زمان طولانی برای دم آوری نیاز دارد.
1- دم آوری
قهوه سرد ژاپنی
قهوه سرد ژاپنی از ریزش قهوه روی مقدار زیادی یخ به وجود میآید. حجم زیاد یخ ، به عنوان شوک دهنده به قهوه به سرعت قهوه را سرد کرده و باعث میشود عطر و طعم های فراوان حفظ شود. دقیقا همان عطر و طعم هایی که شما در روش های دم آوری با آب گرم میتوانید داشته باشید. فرایند دم آوری قهوه سرد بین 2 تا 4 دقیقه طول میکشد.
برای دم آوری قهوه سرد ژاپنی میتوانید از روش هایی مثل قهوه ساز فرانسه ،کمکس، V60 وکلور استفاده کنید.
همچنین دستگاه هایی مخصوصی برای این روش ساخته شده اند مانند Hario Glass Iced Coffee Maker
قهوه کلد برو
در روش قهوه کلد برو شما به زمان بیشتری نیاز دارید. زمانی بین 4 تا 18 ساعت میباشد . در این روش دانه های قهوه را در اندازه های درشت آسیاب کرده و به مدت 12 تا 18 ساعت در مجاورت آب سرد قرار میدهیم .
روش دوم برای تهیه قهوه کلد برو ریختن قطرات آب سرد ذوب شده از یخ ها بر روی قهوه به مدت 4 تا 12 ساعت است .
در این روش ، شما نیاز به تجهیزات خاصی دارید مانند Hario Cold Dripper یا Bruer Cold Brew System .
یکی از امتیازات قهوه کلد برو این است که میتوانید آن را تا 2 هفته در یخچال نگهداری کنید و هر زمان که یک لیوان قهوه سرد دم میل داشته باشید آن را به صورت خالص و یا با ترکیب آب و یخ میل نمایید.
اگر زمان و لوازم و تجهیزات مورد نیاز را دارید کلد برو و اگر محدودیت زمان و تجهیزات را دارید قهوه سرد دم ژاپنی مناسب شما میباشد.
2- طعم
تفاوت در طعم نیز بسیار چشمگیر است. به طوری که اختلاف نظر زیادی بین مردم بابت طعم وجود دارد.
قهوه سرد ژاپنی اغلب شفاف است و طعم کاملی دارد. از آنجایی که دم کردن با آب گرم اتفاق می افتد ، شما هنوز ترکیبات و اسیدهای تلخ جذابی را در طعم دریافت میکنید
تفاوت این است که عصاره های استخراج شده بلافاصله سرد شده و عطرها را حفظ میکند و باعث می شود زبان شما باطراوت بیشتری طعم ها را تفسیر نماید. این نوع قهوه ی سرد می تواند مانند سایر قهوه های دمی دوباره گرم شود. قهوه کلد برو بسیار طعم و مزه ی متفاوتی دارد. مزه ایی که که شما هیچ گونه مزه ی ترشی و تلخی زیادی را احساس نمی کنید
تجربه قهوه کلد برو بسیار آرامش بخش است و به این علت است که آب سرد به اندازه ی آب گرم اسیدیته و تلخی های قهوه را تجزیه نمیکند و غلظت در طول فرایند دم آوری پایین میماند.
محبوبیت قهوه کلد برو در دو سال گذشته بسیار افزایش پیدا کرده است، به طوری که بیشتر منتقدان این نوع قهوه را به دوستداران آن تبدیل کرده است. این چیزی است که شما باید خودتان آن را امتحان کنید تا بفهمید که چقدر متفاوت و خوشایند است.
3- ترکیبات
وقتی ما به قهوه سرد دم فکر میکنیم اغلب اهمیتی به ترکیب آن با مواد فکر نمی کنیم و مایلیم آن را به صورت خالص بنوشیم . ولی باریستا ها با استفاده از قهوه های سرد دم و ترکیب آن با مواد طعم های خاص و جذابی به وجود می آورند.
قهوه سرد دم ژاپنی طعمی متعادل دارد و شما میتوانید از آن به تدریج لذت ببرید ولی امکان ترکیب کردن برای درست کردن نوشیدنی های جدید نیست.
با این حال ، قهوه کلد برو را میتوان با موارد بیشماری ترکیب کرد. از آن جایی که قهوه امکان نگهداری از قهوه سرد دم تا 2 هفته وجود دارد .شما میتوانید با اضافه کردن شیر iced cold brew latte یا با اضافه کردن مقداری سیروپ مورد علاقه ی خود و سودا cold brew coffee soda داشته باشید .
جمع بندی
قهوه سرد ژاپنی و قهوه سرد دم هر دو جایگاهی پر طرفدار در دنیا دارند. هر کدام طرفداران خاص خودشان را دارند روش دم آوری طعم های متفاوت و عوامل ترکیب کننده باعث شده است فرق هایی بین این دو قهوه به وجود آید .
خانه قهوه تخصصی
رضا حواله دار