Specialty Coffee Association

IRAN
 

جنگ و چالش های پیش رو برای قهوه موکا


جنگ و چالش های پیش رو برای قهوه موکا

مارس 2015 ، شروع بمباران ها و حملات عربستان به شهر ها و مناطق یمن بود. اکنون دو سال از آن تاریخ میگذرد و مردم مظلوم بسیاری در جریان این خصومت ورزی های خشن جانشان را از دست دادند. 
همچین بسیاری از زیر ساختها نیز در این کشور تخریب شده و شرایط بسیاری سختی برای آینده بوجود آورده است. 
با توجه به اینکه زمینه فعالیت ما قهوه می باشد و یمن طی قرنها صادر کننده انحصاری قهوه جهان بوده است و همچنین با توجه به اینکه دوستانم در یمن در زمینه تولید و صادرات قهوه فعالیت میکنند، تصمیم گرفتم در سالگرد جنگ یمن و سعودی طی تماسی با آنها از حال و شرایط آنها با خبر شوم و گفتگویم را خلاصه وارتقدیم شما میکنم.
هفته ی گذشته با شبیر عزی (فعال در زمینه تولید قهوه) گفتگویی داشتم که چنین گفت :
 
شهر بندری موکا با دو سابقه منحصر به فرد تاریخی ، اولین محل کاشت تجاری قهوه در قرن 15 میلادی و اولین بندر جهان که از آن دانه های سبز قهوه صادر شده است ، در جنوب کشور یمن قرار دارد و علی رقم اینها قهوه یمن دارای خصوصیات بارز و متفاوت میباشد ، چالش تهیه این قهوه همواره وجود داشته و این که در جریان جنگ بیشتر نیز شده است لازم به ذکر است تولید قهوه یمن در حدود 200 هزار کیسه 60 کیلویی است.جنگ صادرات این محصول را بسیار پر هزینه و تا حدودی نا ممکن ساخته است. 
تنها گزینه ی موجود برای صادرات سفر خطرناک از طریق یمن شمالی ، عبور از عربستان سعودی است. اما جنگ همیشه تجارت را متوقف نمی کند و اغلب جنگ ها برای گسترش و تقویت تجارت صورت میگیرد.
 
پس چرا این شرایط متفاوت برای قهوه یمن وجود دارد؟
مشکلات تولید قهوه یمنی پست های بازرسی متعدد ، تخریب کامل زیر ساخت ها و.... می باشد. ولی مسئله اصلی عدم وجود یک دولت مرکزی و متمرکز می باشد ، وزرات کشاورزی و تجارت عملکرد شفافی ندارد و هیچ کشور وارد کننده ای مایل نیست بدون مدارک موثقی از دوایر دولتی محصولی را از یمن وارد کند.
عدم صدور گواهی نامه تاییدیه که نشان دهد قهوه در یمن که کاشته شده است این مشکلات را برای خریداران بوجود میاورد. 
بسیاری از سوداگران صنعت قهوه از این شرایط سود برده و با توجه به نزدیکی اتیوپی به یمن قهوه اتیوپی را به جای یمنی به خریداران عرضه میکنند.
 این شرایط تولید کنندگان واقعی قهوه یمن را دچار مشکل فراوانی فراوانی کرده است و آنها نمیتوانند از سابقه درخشان قهوه یمنی دفاع کنند و این باعث گردیده قیمت این محصول در بازار جهانی دچار افت شدید گردد. 
بدون سازوکار دولتی تولیدکنندگان فقط به بازار  محدود و ضعیف داخلی دسترسی دارند و ادامه چنین شرایطی حتی به تولید کنندگان اجازه نمیدهد که کود، سموم و تجهیزات مورد نیاز برای ادامه ی تولید را برای سال های بعدی تهیه کنند و این به معنای از بین رفتن محصول قهوه یمن است.از طرفی دیگر تعطیلی بانکها در (صنعا) و نقل مکان به (عدن) کشاورزان را با مشکل نقدینگی مواجه کرده است.
 
چگونه می توان از انقراض قهوه یمنی که منبع اصلی درآمد زایی آنها است جلوگیری کرد؟
Europ Aid ، متشکل از علاقمندان اروپایی به قهوه ، هزار و ششصد نفر از تولیدکنندگان قهوه در سراسر استان (ریمه) را تحت پوشش قرار داده اند.
آموزش هایی در زمینه فنی ، سرمایه گذاری و بازاریابی و نحوه تشکیل تعاونی ها و غیره به آنها ارائه گردیده و قدم های مثبتی برای فائق شدن برمشکلات پیش آمده،  برداشته شده است. 
در این راستا در سال 2012 جلسات دم چش قهوه در عمان و اردن برگزارگردید ولی با این حال تنها راه مناسب برای حمل و نقل قهوه به خارج کشور، از طریق هواپیما های باری سازمان ملل میباشد.
و در انتها ما برای صلح در یمن و شرایط مساعد برای تولید کنندگان قهوه امیدواریم.
 
 
خلاصه گفت و گوی تلفنی
شبیر عزی – رضا حواله دار
 
 


اخبار

گرمایش زمین و کاهش محصول قهوه برزیل در سال 2021
هرساله تا اواخر شهریورماه بیشتراز 90% محصول قهوه برزیل جمع آوری شده است و این دقیقا زمانی است که بازیگران جهانی صنعت قهوه شروع به بررسی و برنامه ریز...


موقعیت و محیط آموزشی
موقعيت و محيط آموزشی هر دو از عوامل بسيار مؤثر در يادگيرى هستند.منظور ما از محيط ممکن است هویت فيزيکى مکان آموزشی باشد، مانند نور، هوا، تجهيزات و امک...


تغییرات مهم چگونه رخ می دهند؟
وقتی یک تخم مرغ با نیرویی خارجی شکسته می شود یک زندگی پایان می یابد.وقتی یک تخم مرغ با نیرویی داخلی شکسته می شود یک زندگی آغاز می شود.تغییرات مهم همیش...


برای کمک جمع شویم Come together
در كشورهاى توسعه يافته ، ايده جديدى براى كمك به كافه هاى بحران زده از كرونا در حال شكل گيرى است . افراد خلاق با تشكيل گروههاى داوطلب به درخواست كمك از...


دوره آموزشی کاردان قهوه Barista/ Coffeologist
دوره آموزشی کاردان قهوهCoffeologist; /; Barista;مجری : خانه قهوه تخصصی ایرانوب سایت : www.scairan.irمهارت هایی که شما در طی دوره باریستا " کاردان قه...


مقالات

چگونه می توانید از مصرف بیش از اندازه کافئین بمیرید؟ How much caffeine it takes to kill an average person
چگونه می توانید از مصرف بیش از اندازه کافئین بمیرید؟مصرف متعادل کافئین می تواند اثرات مفیدی داشته باشد ، اما در مقادیر زیاد می تواند سلامتی و در موارد...


نحوه تهیه قهوه عربی Arabic Coffee
;مصرف این قهوه بیشتر در کشورهای عربی مشاهده میگردد ،در واقع مردم عرب برای نوشیدن قهوه مراسم و قوانین خاصی دارند و با اعتقاد و باورهایی که دارند آن را ...


مشکلات عصاره گیری با پورتا فیلتر ( بسکت ) سینگل و چگونگی حل این مشکلات
داستان از جائی شروع میشه که هفته قبل یک دستگاه اسپرسو تک گروپ صنعتی برای مصرف خانگی خریدم,البته قبلا یک دستگاه خانگی نیمه صنعتی داشتم ولی تصمیم گرفت...


چگونه کیفیت دانه های سبز قهوه روی نمودار برشته کاری تاثیر می گذارد
;بعنوان یک علاقمند و یا یک متخصص قهوه شما احتمالا مطالب زیادی را پیرامون برشته کاری قهوه مطالعه کرده اید ، با این حال موردی که من یافته ام بطور خلاص...


گیاه شناسی قهوه The botany of coffee
انسان از دیر باز به گیاهان; علاقه و وابستگی داشته است.;از گیاهان به عنوان غذا، سرپناه، پوشش و مصالح برای ساختن ابزار بهره می گرفته. هم چنین توانست...


مزرعه

تولید گیاه قهوه
کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قهوه ساز وکیوم پات Vacuum Pot
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


پرکولاتور perculator
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک Turkish coffee
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...


واژه نامه قهوه

کاتیمور Catimor
;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


کچوای Catuai
گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


کاتورا Caturra
یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


کراسCross
در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...


کولتیوارCultivar
کشت انواع گونه های اصیل بوسیله دخالت انسان ، این کار را می توان از میان گونه هایی که کشت شده اند انتخاب کرد و یا از میان جمعیت وحشی. این عده گیاهانی ...