Specialty Coffee Association

IRAN
 

جنگ و چالش های پیش رو برای قهوه موکا


جنگ و چالش های پیش رو برای قهوه موکا

مارس 2015 ، شروع بمباران ها و حملات عربستان به شهر ها و مناطق یمن بود. اکنون دو سال از آن تاریخ میگذرد و مردم مظلوم بسیاری در جریان این خصومت ورزی های خشن جانشان را از دست دادند. 
همچین بسیاری از زیر ساختها نیز در این کشور تخریب شده و شرایط بسیاری سختی برای آینده بوجود آورده است. 
با توجه به اینکه زمینه فعالیت ما قهوه می باشد و یمن طی قرنها صادر کننده انحصاری قهوه جهان بوده است و همچنین با توجه به اینکه دوستانم در یمن در زمینه تولید و صادرات قهوه فعالیت میکنند، تصمیم گرفتم در سالگرد جنگ یمن و سعودی طی تماسی با آنها از حال و شرایط آنها با خبر شوم و گفتگویم را خلاصه وارتقدیم شما میکنم.
هفته ی گذشته با شبیر عزی (فعال در زمینه تولید قهوه) گفتگویی داشتم که چنین گفت :
 
شهر بندری موکا با دو سابقه منحصر به فرد تاریخی ، اولین محل کاشت تجاری قهوه در قرن 15 میلادی و اولین بندر جهان که از آن دانه های سبز قهوه صادر شده است ، در جنوب کشور یمن قرار دارد و علی رقم اینها قهوه یمن دارای خصوصیات بارز و متفاوت میباشد ، چالش تهیه این قهوه همواره وجود داشته و این که در جریان جنگ بیشتر نیز شده است لازم به ذکر است تولید قهوه یمن در حدود 200 هزار کیسه 60 کیلویی است.جنگ صادرات این محصول را بسیار پر هزینه و تا حدودی نا ممکن ساخته است. 
تنها گزینه ی موجود برای صادرات سفر خطرناک از طریق یمن شمالی ، عبور از عربستان سعودی است. اما جنگ همیشه تجارت را متوقف نمی کند و اغلب جنگ ها برای گسترش و تقویت تجارت صورت میگیرد.
 
پس چرا این شرایط متفاوت برای قهوه یمن وجود دارد؟
مشکلات تولید قهوه یمنی پست های بازرسی متعدد ، تخریب کامل زیر ساخت ها و.... می باشد. ولی مسئله اصلی عدم وجود یک دولت مرکزی و متمرکز می باشد ، وزرات کشاورزی و تجارت عملکرد شفافی ندارد و هیچ کشور وارد کننده ای مایل نیست بدون مدارک موثقی از دوایر دولتی محصولی را از یمن وارد کند.
عدم صدور گواهی نامه تاییدیه که نشان دهد قهوه در یمن که کاشته شده است این مشکلات را برای خریداران بوجود میاورد. 
بسیاری از سوداگران صنعت قهوه از این شرایط سود برده و با توجه به نزدیکی اتیوپی به یمن قهوه اتیوپی را به جای یمنی به خریداران عرضه میکنند.
 این شرایط تولید کنندگان واقعی قهوه یمن را دچار مشکل فراوانی فراوانی کرده است و آنها نمیتوانند از سابقه درخشان قهوه یمنی دفاع کنند و این باعث گردیده قیمت این محصول در بازار جهانی دچار افت شدید گردد. 
بدون سازوکار دولتی تولیدکنندگان فقط به بازار  محدود و ضعیف داخلی دسترسی دارند و ادامه چنین شرایطی حتی به تولید کنندگان اجازه نمیدهد که کود، سموم و تجهیزات مورد نیاز برای ادامه ی تولید را برای سال های بعدی تهیه کنند و این به معنای از بین رفتن محصول قهوه یمن است.از طرفی دیگر تعطیلی بانکها در (صنعا) و نقل مکان به (عدن) کشاورزان را با مشکل نقدینگی مواجه کرده است.
 
چگونه می توان از انقراض قهوه یمنی که منبع اصلی درآمد زایی آنها است جلوگیری کرد؟
Europ Aid ، متشکل از علاقمندان اروپایی به قهوه ، هزار و ششصد نفر از تولیدکنندگان قهوه در سراسر استان (ریمه) را تحت پوشش قرار داده اند.
آموزش هایی در زمینه فنی ، سرمایه گذاری و بازاریابی و نحوه تشکیل تعاونی ها و غیره به آنها ارائه گردیده و قدم های مثبتی برای فائق شدن برمشکلات پیش آمده،  برداشته شده است. 
در این راستا در سال 2012 جلسات دم چش قهوه در عمان و اردن برگزارگردید ولی با این حال تنها راه مناسب برای حمل و نقل قهوه به خارج کشور، از طریق هواپیما های باری سازمان ملل میباشد.
و در انتها ما برای صلح در یمن و شرایط مساعد برای تولید کنندگان قهوه امیدواریم.
 
 
خلاصه گفت و گوی تلفنی
شبیر عزی – رضا حواله دار
 
 


اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


بیش از یک میلیون نفر شب و روز تلاش می‌کنند تا بهترین دانه‌های قهوه را تهیه کنند. قهوه به راحتی در هر خاکی نمی‌تواند پرورش داده شود و نیازمند خاک، شر...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...