Specialty Coffee Association

IRAN
 

اقتصاد و قهوه *


اقتصاد و قهوه *

بسیاری از ما آرزوی داشتن یک مزرعه قهوه را درسر داریم. تصویر کوهای بلند همراه با جنگلهای ابری و مه آلود و مرکز فراوری قهوه ، در کنار هم بسیار رویایی می باشد. تصویر خیالی را کنار میزنیم و به جای رویاپردازی در تصاویر ذهنی ، در دنیای واقعیت به آنها قدم میگذاریم. واقعیت پنهان این مناظر زیبا برای کشاورزان قهوه ، فقر شدید ،کلبه های گلی و گرسنگی می باشد.. 
 
طیق آخرین آمار 125 میلیون نفر در جهان به نوعی از طریق قهوه، گذران عمر میکنند . برای بسیاری از این افراد این شغل آبا و اجدادی است و آنرا انتخاب نکرده اند.
همچنین بسیاری از این افراد قادر به کسب حداقل درآمد پایدار و تضمین شده نیستند .شاید این سوال برای شما پیش آید که اولین محصول تجاری جهان با این طیف وسیع طرفدار ، مصرف کننده ثابت و انواع فرآوری های متفاوت ، چگونه نمی تواند حداقل معاش را برای کشاورزانش به ارمغان آورد ؟
 
مسلماً دلایل متفاوتی چنین شرایطی را ایجاد کرده است. ولی یکی از عمده ترین آنها میتواند این باشد که قهوه بصورت کالای تجاری(1) دربورس های جهانی (2) قیمت گذاری می شود و در قیمت گذاری کلان کیفیت قهوه تاثیری بر روی تعیین قیمت آن در مراکز بورس ندارد . معیار اصلی قیمت گذاری ، ایجاد تعادل در عرصه و تقاضا در سطوح جهانی می باشد. 
 
اصولاً قهوه زمانی در بورس جهانی گران میشود که به نحوی تقاضا از عرضه پیشی بگیرد. اتفاقات سیاسی یا تعییرات آب و هوا (3)  که به کاهش تولید منجر شود ، در افزایش قیمت تاثیر گذار هستند .همچنین احتکار و امحاء این محصول توسط واسطه ها جهت کنترل قیمت بازار صورت میگیرد .
هرروزه نگاه جهان به بورس نیویورک(4) است تا براساس قیمت روز و مدت زمان تعیین شده قراردادها منعقد شود . قیمت پایه قهوه در بورس نیویورک اصطلاحاً  سی کنتراکت پرایس (5)  نامیده می شود ودر پایین ترین سطح قرار میگیرد. معمولا واسطه ها با انواع تکنیک ها و قراردادهای متفاوت قیمت های بالاتری را از خریداران قهوه دریافت می کنند ولی تولید کنندگان در جریان این شعبده بازی های استعماری نیستند و اگر هم مطلع باشند کاری از دستشان ساخته نیست.
 
تولیدکنندگان قهوه اغلب محصول تولیدی دیگری ندارند . همچنین مدت زمان طولانی به بار نشستن (6) و همینطور مراحل طولانی و نسبتا سخت فرآوری قهوه را نیز باید تحمل نمایند .
امروزه با محاسبه ای بسیار ساده میتوان دریافت که شرایط مالی کشاورزان قهوه نسبت به 30 سال قبل تغییری نداشته است .در شرایطی که بازار جهانی قیمت های پایه ای را تعیین می کند ، بسیاری از کشورهای وارد کننده ، قهوه با کیفیت را به قیمت بالاتری خریداری میکنند. هر اندازه تقاضا و شهرت کشور ، منطقه و یا مزرعه تولیدکننده قهوه بالاتر باشد ، قیمت بالاتری برای محصول قهوه آن پرداخت می گردد. 
 
در چنین شرایطی اگر قیمت های پایه جهانی پایین باشد این مازاد قیمت ، اندکی به گذران زندگی کشاورزان کمک می کند .در شرایطی که قیمت های پایه جهانی بالاتر باشد این مازاد ، سود اندکی برای کشاورزان به ارمغان خواهد داشت . البته اگر اطلاع رسانی سریع از طریق اتصال جهانی موبایل سطح توقع تک تک عوامل تولید ( برداشت، حمل و فرآوری ) را بی جهت افزایش ندهد.
 
 
                    رضا حواله دار
 
 
در مطلب بعدی به موضوع  نقش آفرینی سازمانی جهانی قهوه در ایجاد محدودیت و استعمار بیشتر کشاورزان قهوه خواهیم پرداخت .
 
* پاورقی :
1- Commodity
2- بورس لندن و نیویورک
3- سرمازدگی، خشکی
4- New york Board of trade ( NYBOT)
5-  C - Contract - Price
6- نه تا یازده ماه از شکوفه تا گیلاس کاملا رسیده
 
 
 
 
 


اخبار

داستان آشنایی من با قهوه My Coffee Story
شاید یکی ازسخت ترین کارها ، کوتاه تعریف کردن یک داستان طولانی باشد. من می خواهم; با هفت عکس و توضیحات کوتاهی برای هر کدام از عکس ها،; از دو دهه; آش...


میلاد مسیح و سال نو میلادی مبارک Merry Christmas & Happy New Year
کریسمس جشنی است در آیین مسیحیت که به منظور گرامی داشت زادروز حضرت عیسی مسیح برگزار می شود.پیامبر مهر، عشق و صلح. مسیحیان سراسر دنیا این روزها، گرد خا...


گرمایش زمین و کاهش محصول قهوه برزیل در سال 2021
هرساله تا اواخر شهریورماه بیشتراز 90% محصول قهوه برزیل جمع آوری شده است و این دقیقا زمانی است که بازیگران جهانی صنعت قهوه شروع به بررسی و برنامه ریز...


موقعیت و محیط آموزشی
موقعيت و محيط آموزشی هر دو از عوامل بسيار مؤثر در يادگيرى هستند.منظور ما از محيط ممکن است هویت فيزيکى مکان آموزشی باشد، مانند نور، هوا، تجهيزات و امک...


تغییرات مهم چگونه رخ می دهند؟
وقتی یک تخم مرغ با نیرویی خارجی شکسته می شود یک زندگی پایان می یابد.وقتی یک تخم مرغ با نیرویی داخلی شکسته می شود یک زندگی آغاز می شود.تغییرات مهم همیش...


مقالات

گاز زدایی قهوه Coffee Degassing
چرا باید به قهوه بعد از برشته کاری اجازه گاز زدایی دهیم؟آیا قهوه هرچه تازه‌ برشت باشد کیفیت بهتری دارد ؟;جواب این سوال شما هم بله و هم نه است.; مطمئ...


مدیریت مشتری ناراضی Handling Complain
خوشبختانه درصد بسیار ناچیزی از فروش و خدمات منجر به شکایت و نهایتا مشتری ناراضی می گردد .;معمولاً این شکایات اکثر کوچک و قابل حل هستند . اگر در قهوه...


مزیت استفاده از آسیاب قهوه با تیغه های مخروطی Conical Burrs Coffee Grinder
تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


چگونه می توانید از مصرف بیش از اندازه کافئین بمیرید؟ How much caffeine it takes to kill an average person
چگونه می توانید از مصرف بیش از اندازه کافئین بمیرید؟مصرف متعادل کافئین می تواند اثرات مفیدی داشته باشد ، اما در مقادیر زیاد می تواند سلامتی و در موارد...


نحوه تهیه قهوه عربی Arabic Coffee
;مصرف این قهوه بیشتر در کشورهای عربی مشاهده میگردد ،در واقع مردم عرب برای نوشیدن قهوه مراسم و قوانین خاصی دارند و با اعتقاد و باورهایی که دارند آن را ...


مزرعه

کاشت و تکثیر گیاه قهوه Coffee Planting & Reproduction
کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


تولید گیاه قهوه
کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قهوه ساز وکیوم پات Vacuum Pot
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


پرکولاتور perculator
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک Turkish coffee
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...


واژه نامه قهوه

آسیاب مخروطی Conical Burrs Coffee Grinder
تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


کاتیمور Catimor
;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


کچوای Catuai
گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


کاتورا Caturra
یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


کراسCross
در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...