Specialty Coffee Association

IRAN
 

" مک کافه " و چالش های پیش رو


" مک کافه " و چالش های پیش رو

هشت سال از زمانیکه مک دونالد در تمامی شعب امریکا دستگاه اسپرسو را نصب کرد و این مدل کسب " مک کافه "  را ابداع نمود ، می گذرد .
با وجود استقبال عموم از مک کافه متاسفانه این مدل کسب از نظر مدیران ارشد مک دونالد جذابیت منحصربفرد و خاصی در خرده فروشی قهوه ندارد . مسلماً  استقبال مشتریان به دلیل در دسترس بودن و قیمت ارزان آن است .
در یک جمله مک کافه مقصد نوشیدن قهوه ارزان است و مغزهای متفکر مک دونالد معتقد به جذب مخاطب صرفاً با تکیه بر ابزار قیمت نیستند .
از جهتی دیگر مالکان و مدیران مک دونالد لیست بلندی از شکایات مشتریان از کیفیت اسپرسو ها و دیگر محصولات مک کافه دارند . در این راستا شرکت  معظم مک دونالد تصمیم به تغییر شکل ساختاری در مک کافه ها می گیرد .
 
آقای مک کارادتیز از ایالت شیکاگو مالک 18 شعبه مک دونالد می باشد. او در مورد مک کافه می گوید : ساختار فعلی مک کافه آنقدر هم بد نیست ولی در واقع آنقدر هم جذاب نیست که زمانیکه در موردش صحبت می کنیم ، هیجان زده شویم ..
شعار مک کافه های آینده : تجربه آینده است " است که شامل تغییرات کلی کف / سقف / دیوارها در فضای داخلی و نصب کیوسک های سفارش و تابلوهای دیجیتالی می باشد. 
می توان گفت کسانی که آرزوی دارند مالک شعب مک دونالد شوند، غالبا افراد جاه طلبی هستند که مایلند که با قویترین فروشنده فست فود جهان دست بدهند . حتی رتبه ی دوم این گروه بندی را قبول ندارند.پس می توان به این نتیجه رسید که انها هم  نمیخواهند در هیچ زمینه ای کم بیاوردند. بهترین سیب زمینی ، بهترین کچاپ ، بیگ مک ...و بهترین قهوه و بنظرم این حقشان است.
 
از نگاه دیگر قهوه ی باکیفیت نیاز مشتریان مک دونالد را کامل می کند و نیازی نیست انها بعد از صرف غذا به استار باکس و... مراجعه کنند.بر اساس آمار جدیدی از مرکز تحقیقات غذایی امریکا، رشد فست فود ها 3.3  و رشد فست فود ها با تمرکز بر فروش قهوه حدود 10 درصد می باشد .
نکته بسیار مهم در رژیم های غذایی امروزی نقش افرینی (Snaking) اسنکها هستند. وقتهای استراحت ما بین کار بیشتر شده و معمولا در این اوقات ما دنبال قهوه و غذای سبک می گردیم.
 
در کشور ما نیز صاحبان مشاغلی مرتبط به غذا و نوشیدنی می توانند از این موقعیت بهره برده و نقش بارزتری را در این زمینه ایفا کنند.
با توجه به مشکلات پیش امده ، مک دونالد درصدد است که جایگاه منحصربفردی و خاصی در خرده فروشی جهانی قهوه بسازد که مکمل نام پراوازه خود باشد
در کلامی کوتاه : مک دونالد برای بروز شدن در صنعت قهوه درصدد است صد ها میلیون دلار هزینه نماید.این سرمایه گذاری در تغییر دکوراسیون داخلی و تبلیغات وسیع برای انعکاس کانسپت مشخصات جدید مک کافه می باشد.
بطور یقین تغییرات عمده در نحوه سرو مشتریان ، استفاده از تجهیزات جدید ( نصب 1200 دستگاه اسپرسو جدید ) ، ارائه شیرینی های مدرن ، قهوه با طعم های خاص و منحصر بفرد می باشد . 
 
مسلماً تغییرات مستلزم در نظر گرفتن زمان و هزینه های لازم برای القا سبک جدید به مشتریان می باشد که مالکان تمامی  14100 شعبه امریکا می بایست از جیبشان پرداخت کنند .
بسیاری از این مالکان مایل به پراخت این هزینه ها نیستند و معتقدند سبک موجود مک کافه قابل دفاع می باشد .
استراتژیست های مک دونالد معتقدند اگر بتوانند با سرعت و دقت لازم ظرف 4 سال آینده مک کافه های جدید را به خوبی در تمامی شعب جایگزین کنند، براحتی می توانند سهم عمده ای از بازار استارباکس و دانکین دونات را بدست آورند.
مسلماً درجناح دیگر استارباکسی ها هم ساکت نمی نشینند و با اندیشیدن ، طرح های جدیدی را ارائه خواهند نمود .
موردی که برای ما جالب توجه می باشد نگاه جهانی در ارزش گزاری به نوشیدن قهوه برای عموم می باشد که اثرات مطلوبی بر پویایی ، سلامت و شادابی جامعه خواهد داشت . 
 
 
 
 
رضا حواله دار


اخبار

آزمون عملی دوره آموزشی باریستا سازمان فنی و حرفه ای کشور
علاقمندان به دریافت گواهینامه بین المللی باریستا از سازمان فنی وحرفه ای می بایست پس از طی دوره های آموزشی در آزمونهای مهارتی شرکت و; نمرات لازم را کسب...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره چهاردهم کاردان قهوه
چهاردهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار ;گردید .;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ...


برشته کاری قهوه در منزل Home Coffee Roasting *
برشته کاری قهوه ساده است و یک مسیر خطی هنر آشپزی را دنبال می کند،;البته عوامل متعددی در آن می تواند تفاوتهای چشمگیری در نتیجه کار شما به وجود آورند.هر...


ترویج قهوه ترک در امریکای شمالی *
کامیونی با طراحی زیبای دوره عثمانی در کنار خیابان پنجم نیویورک ایستاده ، چند دختر و پسر با لباسهای سنتی ترکیه در حال سرو قهوه و پاسخ به سوالات رهگذران...


دوره آموزشی شکلات ساز با ارائه گواهینامه از طرف سازمان فنی و حرفه ای کشور
نام استاندارد آموزش شغل : شکلات سازشرح استاندارد : شکلات ساز شغلی است از مشاغل خدمات تغذیه که دارای شایستگی های انتخاب مواد پایه تشکیل دهنده شکلات و ک...


مقالات

هفت تا از بهترین قهوه سازهای سفری Mobile coffee maker *
وقتی با قهوه بیشتر آشنا می شویم وسواس و حساسیت بیشتری هم بهش پیدا می کنیم .قبلا هر جور; قهوه رو هر جائی می خوردیم برامون زیادمهم نبود و; به ریزه کاریه...


برداشت قهوه با کمک حیوانات Animal coffee harvest *
برخی از حیوانات علاقه زیادی به خوردن گیلاسهای رسیده قهوه دارند ، مخصوصا انهایی که شیرین بوده و عطر و طعم خوبی دارند ، گیلاسهای خورده شده توسط این جا...


قهوه و ورزش حرفه ای Coffee and professional sports *
اگر شما یک ورزشکار حرفه ای و همزمان یک قهوه باز هستید، این مطلب برای شما نوشته شده است. در این مطلب نکاتی مطرح میشود که باعث علاقه و وابستگی بیشتر شم...


قهوه امریکای مرکزی و جنوبی قسمت اول Central and south America Coffee *
امریکای مرکزی و جنوبی مناطق جدید و مدرن تولید قهوه می باشند. علیرغم اینکه این مناطق جدیدترین مناطق کاشت قهوه در جهان محسوب می شوند ولی توانسته اند بر...


رواج قهوه بخش اول Coffee goes public *
اولین قهوه خانه ها;qahveh khaneh;در قرن پانزدهم در محلی که امروز شبه جزیره عربستان نامیده می شودبه وجود آمد و خیلی سریع به دیگر شهرهای خاورمیانه نفوذ ...


مزرعه

خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


بازده در کشاورزی قهوه Coffee Yield
منظور از این اصطلاح مقدار قهوه سبزی است که از گیلاس قهوه به دست می آید ، به عنوان مثال بازده 6 به آن معنی است که 6 کیلوگرم گیلاس قهوه می تواند 1 کیلو...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

قسمت 25-3- فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قسمت 25-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قسمت 25-5- قهوه ساز وکیوم پات
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


قسمت 25- 6- پرکولاتور perculator *
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قسمت 25-7- قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...


واژه نامه قهوه

جدا ساز چرخشی Cyclone Separator *
قسمتی از دستگاه برشته کاری قهوه برای جداسازی دود و ذرات (Chaff) که درفرآیند برشته کاری بوجود می اید ....


قهوه بدون کافئین Decaf Coffee *
قهوه بدون کافئین به روشهای متفاوتی تهیه می شود ولی نقطه اشتراک تمامی روشها این است که فرآوری بر روی قهوه سبز صورت می گیرد.دو روش رایج برای کافئین زدائ...


برشته کاری تیره Dark Roast *
درجه ای در برشته کاری قهوه که در آن دانه های قهوه به رنگ قهوه ای بسیار تیره یا مشکی در می آیند .این درجه از بو دادن باعث خروج روغنهای قهوه می شود و ظا...


سینی ریزش Drip Tray *
سینی در ماشین اسپرسو که فنجان را برای پر شدن روی ان قرار می دهند و برای جمع آوری سر ریز و چکه در زیر گروپ طراحی شده است....


دستگاه برشته کاری استوانه ای قهوه Drum Roaster*
دستگاه برشته کاری قهوه که دارای محفظه ای استوانه ای با حجم مشخصی برای فراوری قهوه می باشددر این روش برشته کاری قهوه; استوانه ها در حجمهای 100 گرم; الی...