Specialty Coffee Association

IRAN
 

" مک کافه " و چالش های پیش رو


" مک کافه " و چالش های پیش رو

هشت سال از زمانیکه مک دونالد در تمامی شعب امریکا دستگاه اسپرسو را نصب کرد و این مدل کسب " مک کافه "  را ابداع نمود ، می گذرد .
با وجود استقبال عموم از مک کافه متاسفانه این مدل کسب از نظر مدیران ارشد مک دونالد جذابیت منحصربفرد و خاصی در خرده فروشی قهوه ندارد . مسلماً  استقبال مشتریان به دلیل در دسترس بودن و قیمت ارزان آن است .
در یک جمله مک کافه مقصد نوشیدن قهوه ارزان است و مغزهای متفکر مک دونالد معتقد به جذب مخاطب صرفاً با تکیه بر ابزار قیمت نیستند .
از جهتی دیگر مالکان و مدیران مک دونالد لیست بلندی از شکایات مشتریان از کیفیت اسپرسو ها و دیگر محصولات مک کافه دارند . در این راستا شرکت  معظم مک دونالد تصمیم به تغییر شکل ساختاری در مک کافه ها می گیرد .
 
آقای مک کارادتیز از ایالت شیکاگو مالک 18 شعبه مک دونالد می باشد. او در مورد مک کافه می گوید : ساختار فعلی مک کافه آنقدر هم بد نیست ولی در واقع آنقدر هم جذاب نیست که زمانیکه در موردش صحبت می کنیم ، هیجان زده شویم ..
شعار مک کافه های آینده : تجربه آینده است " است که شامل تغییرات کلی کف / سقف / دیوارها در فضای داخلی و نصب کیوسک های سفارش و تابلوهای دیجیتالی می باشد. 
می توان گفت کسانی که آرزوی دارند مالک شعب مک دونالد شوند، غالبا افراد جاه طلبی هستند که مایلند که با قویترین فروشنده فست فود جهان دست بدهند . حتی رتبه ی دوم این گروه بندی را قبول ندارند.پس می توان به این نتیجه رسید که انها هم  نمیخواهند در هیچ زمینه ای کم بیاوردند. بهترین سیب زمینی ، بهترین کچاپ ، بیگ مک ...و بهترین قهوه و بنظرم این حقشان است.
 
از نگاه دیگر قهوه ی باکیفیت نیاز مشتریان مک دونالد را کامل می کند و نیازی نیست انها بعد از صرف غذا به استار باکس و... مراجعه کنند.بر اساس آمار جدیدی از مرکز تحقیقات غذایی امریکا، رشد فست فود ها 3.3  و رشد فست فود ها با تمرکز بر فروش قهوه حدود 10 درصد می باشد .
نکته بسیار مهم در رژیم های غذایی امروزی نقش افرینی (Snaking) اسنکها هستند. وقتهای استراحت ما بین کار بیشتر شده و معمولا در این اوقات ما دنبال قهوه و غذای سبک می گردیم.
 
در کشور ما نیز صاحبان مشاغلی مرتبط به غذا و نوشیدنی می توانند از این موقعیت بهره برده و نقش بارزتری را در این زمینه ایفا کنند.
با توجه به مشکلات پیش امده ، مک دونالد درصدد است که جایگاه منحصربفردی و خاصی در خرده فروشی جهانی قهوه بسازد که مکمل نام پراوازه خود باشد
در کلامی کوتاه : مک دونالد برای بروز شدن در صنعت قهوه درصدد است صد ها میلیون دلار هزینه نماید.این سرمایه گذاری در تغییر دکوراسیون داخلی و تبلیغات وسیع برای انعکاس کانسپت مشخصات جدید مک کافه می باشد.
بطور یقین تغییرات عمده در نحوه سرو مشتریان ، استفاده از تجهیزات جدید ( نصب 1200 دستگاه اسپرسو جدید ) ، ارائه شیرینی های مدرن ، قهوه با طعم های خاص و منحصر بفرد می باشد . 
 
مسلماً تغییرات مستلزم در نظر گرفتن زمان و هزینه های لازم برای القا سبک جدید به مشتریان می باشد که مالکان تمامی  14100 شعبه امریکا می بایست از جیبشان پرداخت کنند .
بسیاری از این مالکان مایل به پراخت این هزینه ها نیستند و معتقدند سبک موجود مک کافه قابل دفاع می باشد .
استراتژیست های مک دونالد معتقدند اگر بتوانند با سرعت و دقت لازم ظرف 4 سال آینده مک کافه های جدید را به خوبی در تمامی شعب جایگزین کنند، براحتی می توانند سهم عمده ای از بازار استارباکس و دانکین دونات را بدست آورند.
مسلماً درجناح دیگر استارباکسی ها هم ساکت نمی نشینند و با اندیشیدن ، طرح های جدیدی را ارائه خواهند نمود .
موردی که برای ما جالب توجه می باشد نگاه جهانی در ارزش گزاری به نوشیدن قهوه برای عموم می باشد که اثرات مطلوبی بر پویایی ، سلامت و شادابی جامعه خواهد داشت . 
 
 
 
 
رضا حواله دار


اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...