Specialty Coffee Association

IRAN
 

قهوه امریکای مرکزی و جنوبی قسمت اول Central and south America Coffee *


قهوه امریکای مرکزی و جنوبی قسمت اول  Central and south America Coffee *


امریکای مرکزی و جنوبی مناطق جدید و مدرن تولید قهوه می باشند. علیرغم اینکه این مناطق جدیدترین مناطق کاشت قهوه در جهان محسوب می شوند ولی توانسته اند برای تولید قهوه مرغوب تکنیک های جالبی را پیدا کنند.

برزیل : ممکن است جاوا، پیشقدم در قهوه صنعتی جهان باشد اما اکنون برزیل سهم بزرگی از تولید قهوه جهان را داراست. زمین صاف و حاصلخیز ، آب و هوای خوب برزیل را به پادشاه صنعت قهوه تبدیل کرده است، اگرچه قهوه اش خاص نیست ولی مطلوب است . قهوه برزیل به خاطر اسیدیته کم شاید بهترین نوع قهوه برای ترکیب کردن باشد. در قرن هیجدهم برزیل بیشتر از نصف قهوه جهان را تولید می کرد، در واقع در نیمه دوم قرن هیجدهم برزیل مجبور به استخدام کارگران چینی شدند، چرا که خاک حاصلخیزش سریع تر از توان برداشت نیرو کار موجود محصول می داد. سرانجام برزیلی ها اولین کارخانجات مدرن و مکانیزه قهوه را بنا نهادند، همزمان با سرمایه گذاری در زمینه خطوط راه آهن صادرات قهوه سرعت بیشتری گرفت. کشاورزان برزیلی روشهای متفاوتی برای فرآوری قهوه دارند و عمده تولید قهوه بصورت ناچرال و سمی واشد فرآوری می شوند. در کشور برزیل با  تنوع آب و هوائی ، جغرافیائی و خاک مناسب قابلیت کاشت قهوه در اکثر مناطق وجود دارد. بالاتر از هشتاد و پنج درصد از تولید برزیل گونه های  عربیکا و مابقی گونه های ربوستا می باشند.


کلمبیا  پیش از قرن نوزدهم کلمبیا قهوه ای نداشت ولی درسالهای 1940  رقابت شدیدی را با برزیل شروع کرد. توسعه دهندگان جهانی قهوه معتقد بودند که اگر  شرایط تولید قهوه در برزیل خوب است آن شرایط در کلمبیا به مراتب بهتر،کاملتر و منحصربفرد تر است .کلمبیا سیستم استانداردی را ایجاد کرد که قهوه تولید شده در مزارع از ابتدا جدا سازی وبراساس اندازه درجه بندی شوند، این سیستم برای ایجاد ثبات در طعم قهوه عالی بود و عملا یک شرح طعم خاص بنام کلمبیا ایجاد کرد. تنها نکته منفی در این طرح حذف تدریجی  محصولات مزارع مستقل بود چون مصرف کنندگان صرفا به کلمه تجاری 100% کلمبین توجه می کردند. در حال حاضر کلمبیا با دقت و تکنیک های مناسب، قهوه های تک خاستگاه و مرغوب با شرح طعم متفات تولید می کند.  بطور کلی قهوه شراب گونه این کشور معطر،دلپذیر، متعادل و دارای بافت مناسبی می باشد .


کاستاریکا : قهوه کاستاریکا همه چیز دارد و یک چیز ندارد. زمینهای حاصلخیز با خاک آتشفشانی، ارتفاع مناسب، سیستمهای مدرن عمل آوری وهمچنین ازهمه مهمتر سیاستهای اقتصادی پایدار از نکات مثبت برای قهوه کاستاریکا ونداشتن خصوصیت خاص ( وجه تمایز)  با دیگر قهوه ها از نقاط ضعف آن می باشد. بسیاری از محققان معتقدند باتوجه به خصوصیات محیطی، این قهوه بسیار ملایم است و عطر و طعم منحصر بفردی ندارد. بیشتر قهوه کاستاریکا کاتورا است و به روش فولی واشد فراوری می شود.




کوبا : قاچاق قهوه کوبا آنچنانکه قاچاق سیگارش رایج است مطرح نیست، کوبا در قهوه بیشتر بخاطر نوع دم آوری شناخته شده است و نه بخاطر صنعت قهوه اش. بطور کلی مزارع قهوه کوبا در کوههای سیرا ماسترا و سیرا دل روساریو قرار دارد . پس از انقلاب دهه پنجاه میلادی  و ملی سازی صنایع و مزارع، قهوه  کوبا دچار افت شدیدی گردید که این روند همچنان ادامه دارد. با توجه به وضعیت مناسب جغرافیائی  این کشور تغییرات در روشهای کشاورزی می تواند تاثیر سریعی بر کیفیت محصول قهوه داشته باشد.


السالوادور : قهوه السالوادور که در دهه قبل در بازار جهانی با شکست روبرو شده بود ، هماکنون به خاطر وجود زمینهای زراعی گسترده بازار جهانی خودش را پیدا کرده است و بیشتر در دسترس می باشد. وجه تمایز دانه های قهوه السالوادور نسبت به دیگر همسایگانش رنگ سبز مایل به زرد دانه ها قبل از برشته شدن و همچنین شیرینی اعجاب برانگیزآنها می باشد.  فصل برداشت در این کشور در ماههای تیرومرداد است و بهترین روش استفاده از قهوه السالوادور بصورت ترکیبی است.


                                                                            خانه قهوه تخصصی ایران/ رضا حواله دار

 




 






اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


بیش از یک میلیون نفر شب و روز تلاش می‌کنند تا بهترین دانه‌های قهوه را تهیه کنند. قهوه به راحتی در هر خاکی نمی‌تواند پرورش داده شود و نیازمند خاک، شر...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...