Specialty Coffee Association

IRAN
 

قهوه امریکای مرکزی و جنوبی قسمت اول Central and south America Coffee *


قهوه امریکای مرکزی و جنوبی قسمت اول  Central and south America Coffee *


امریکای مرکزی و جنوبی مناطق جدید و مدرن تولید قهوه می باشند. علیرغم اینکه این مناطق جدیدترین مناطق کاشت قهوه در جهان محسوب می شوند ولی توانسته اند برای تولید قهوه مرغوب تکنیک های جالبی را پیدا کنند.

برزیل : ممکن است جاوا، پیشقدم در قهوه صنعتی جهان باشد اما اکنون برزیل سهم بزرگی از تولید قهوه جهان را داراست. زمین صاف و حاصلخیز ، آب و هوای خوب برزیل را به پادشاه صنعت قهوه تبدیل کرده است، اگرچه قهوه اش خاص نیست ولی مطلوب است . قهوه برزیل به خاطر اسیدیته کم شاید بهترین نوع قهوه برای ترکیب کردن باشد. در قرن هیجدهم برزیل بیشتر از نصف قهوه جهان را تولید می کرد، در واقع در نیمه دوم قرن هیجدهم برزیل مجبور به استخدام کارگران چینی شدند، چرا که خاک حاصلخیزش سریع تر از توان برداشت نیرو کار موجود محصول می داد. سرانجام برزیلی ها اولین کارخانجات مدرن و مکانیزه قهوه را بنا نهادند، همزمان با سرمایه گذاری در زمینه خطوط راه آهن صادرات قهوه سرعت بیشتری گرفت. کشاورزان برزیلی روشهای متفاوتی برای فرآوری قهوه دارند و عمده تولید قهوه بصورت ناچرال و سمی واشد فرآوری می شوند. در کشور برزیل با  تنوع آب و هوائی ، جغرافیائی و خاک مناسب قابلیت کاشت قهوه در اکثر مناطق وجود دارد. بالاتر از هشتاد و پنج درصد از تولید برزیل گونه های  عربیکا و مابقی گونه های ربوستا می باشند.


کلمبیا  پیش از قرن نوزدهم کلمبیا قهوه ای نداشت ولی درسالهای 1940  رقابت شدیدی را با برزیل شروع کرد. توسعه دهندگان جهانی قهوه معتقد بودند که اگر  شرایط تولید قهوه در برزیل خوب است آن شرایط در کلمبیا به مراتب بهتر،کاملتر و منحصربفرد تر است .کلمبیا سیستم استانداردی را ایجاد کرد که قهوه تولید شده در مزارع از ابتدا جدا سازی وبراساس اندازه درجه بندی شوند، این سیستم برای ایجاد ثبات در طعم قهوه عالی بود و عملا یک شرح طعم خاص بنام کلمبیا ایجاد کرد. تنها نکته منفی در این طرح حذف تدریجی  محصولات مزارع مستقل بود چون مصرف کنندگان صرفا به کلمه تجاری 100% کلمبین توجه می کردند. در حال حاضر کلمبیا با دقت و تکنیک های مناسب، قهوه های تک خاستگاه و مرغوب با شرح طعم متفات تولید می کند.  بطور کلی قهوه شراب گونه این کشور معطر،دلپذیر، متعادل و دارای بافت مناسبی می باشد .


کاستاریکا : قهوه کاستاریکا همه چیز دارد و یک چیز ندارد. زمینهای حاصلخیز با خاک آتشفشانی، ارتفاع مناسب، سیستمهای مدرن عمل آوری وهمچنین ازهمه مهمتر سیاستهای اقتصادی پایدار از نکات مثبت برای قهوه کاستاریکا ونداشتن خصوصیت خاص ( وجه تمایز)  با دیگر قهوه ها از نقاط ضعف آن می باشد. بسیاری از محققان معتقدند باتوجه به خصوصیات محیطی، این قهوه بسیار ملایم است و عطر و طعم منحصر بفردی ندارد. بیشتر قهوه کاستاریکا کاتورا است و به روش فولی واشد فراوری می شود.




کوبا : قاچاق قهوه کوبا آنچنانکه قاچاق سیگارش رایج است مطرح نیست، کوبا در قهوه بیشتر بخاطر نوع دم آوری شناخته شده است و نه بخاطر صنعت قهوه اش. بطور کلی مزارع قهوه کوبا در کوههای سیرا ماسترا و سیرا دل روساریو قرار دارد . پس از انقلاب دهه پنجاه میلادی  و ملی سازی صنایع و مزارع، قهوه  کوبا دچار افت شدیدی گردید که این روند همچنان ادامه دارد. با توجه به وضعیت مناسب جغرافیائی  این کشور تغییرات در روشهای کشاورزی می تواند تاثیر سریعی بر کیفیت محصول قهوه داشته باشد.


السالوادور : قهوه السالوادور که در دهه قبل در بازار جهانی با شکست روبرو شده بود ، هماکنون به خاطر وجود زمینهای زراعی گسترده بازار جهانی خودش را پیدا کرده است و بیشتر در دسترس می باشد. وجه تمایز دانه های قهوه السالوادور نسبت به دیگر همسایگانش رنگ سبز مایل به زرد دانه ها قبل از برشته شدن و همچنین شیرینی اعجاب برانگیزآنها می باشد.  فصل برداشت در این کشور در ماههای تیرومرداد است و بهترین روش استفاده از قهوه السالوادور بصورت ترکیبی است.


                                                                            خانه قهوه تخصصی ایران/ رضا حواله دار

 




 






اخبار

آزمون عملی دوره آموزشی باریستا ( متصدی کافی شاپ ) سازمان فنی و حرفه ای کشور
علاقمندان به دریافت گواهینامه بین المللی باریستا از سازمان فنی وحرفه ای می بایست پس از طی دوره های آموزشی در آزمونهای مهارتی شرکت و; نمرات لازم را کسب...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره چهاردهم کاردان قهوه
چهاردهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار ;گردید .;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ...


برشته کاری قهوه در منزل Home Coffee Roasting *
برشته کاری قهوه ساده است و یک مسیر خطی هنر آشپزی را دنبال می کند،;البته عوامل متعددی در آن می تواند تفاوتهای چشمگیری در نتیجه کار شما به وجود آورند.هر...


ترویج قهوه ترک در امریکای شمالی *
کامیونی با طراحی زیبای دوره عثمانی در کنار خیابان پنجم نیویورک ایستاده ، چند دختر و پسر با لباسهای سنتی ترکیه در حال سرو قهوه و پاسخ به سوالات رهگذران...


دوره آموزشی شکلات ساز با ارائه گواهینامه از طرف سازمان فنی و حرفه ای کشور
نام استاندارد آموزش شغل : شکلات سازشرح استاندارد : شکلات ساز شغلی است از مشاغل خدمات تغذیه که دارای شایستگی های انتخاب مواد پایه تشکیل دهنده شکلات و ک...


مقالات

هفت تا از بهترین قهوه سازهای سفری Mobile coffee maker *
وقتی با قهوه بیشتر آشنا می شویم وسواس و حساسیت بیشتری هم بهش پیدا می کنیم .قبلا هر جور; قهوه رو هر جائی می خوردیم برامون زیادمهم نبود و; به ریزه کاریه...


برداشت قهوه با کمک حیوانات Animal coffee harvest *
برخی از حیوانات علاقه زیادی به خوردن گیلاسهای رسیده قهوه دارند ، مخصوصا انهایی که شیرین بوده و عطر و طعم خوبی دارند ، گیلاسهای خورده شده توسط این جا...


قهوه و ورزش حرفه ای Coffee and professional sports *
اگر شما یک ورزشکار حرفه ای و همزمان یک قهوه باز هستید، این مطلب برای شما نوشته شده است. در این مطلب نکاتی مطرح میشود که باعث علاقه و وابستگی بیشتر شم...


قهوه امریکای مرکزی و جنوبی قسمت اول Central and south America Coffee *
امریکای مرکزی و جنوبی مناطق جدید و مدرن تولید قهوه می باشند. علیرغم اینکه این مناطق جدیدترین مناطق کاشت قهوه در جهان محسوب می شوند ولی توانسته اند بر...


رواج قهوه بخش اول Coffee goes public *
اولین قهوه خانه ها;qahveh khaneh;در قرن پانزدهم در محلی که امروز شبه جزیره عربستان نامیده می شودبه وجود آمد و خیلی سریع به دیگر شهرهای خاورمیانه نفوذ ...


مزرعه

خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


بازده در کشاورزی قهوه Coffee Yield
منظور از این اصطلاح مقدار قهوه سبزی است که از گیلاس قهوه به دست می آید ، به عنوان مثال بازده 6 به آن معنی است که 6 کیلوگرم گیلاس قهوه می تواند 1 کیلو...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

قسمت 25-3- فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قسمت 25-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قسمت 25-5- قهوه ساز وکیوم پات
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


قسمت 25- 6- پرکولاتور perculator *
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قسمت 25-7- قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...


واژه نامه قهوه

جدا ساز چرخشی Cyclone Separator *
قسمتی از دستگاه برشته کاری قهوه برای جداسازی دود و ذرات (Chaff) که درفرآیند برشته کاری بوجود می اید ....


قهوه بدون کافئین Decaf Coffee *
قهوه بدون کافئین به روشهای متفاوتی تهیه می شود ولی نقطه اشتراک تمامی روشها این است که فرآوری بر روی قهوه سبز صورت می گیرد.دو روش رایج برای کافئین زدائ...


برشته کاری تیره Dark Roast *
درجه ای در برشته کاری قهوه که در آن دانه های قهوه به رنگ قهوه ای بسیار تیره یا مشکی در می آیند .این درجه از بو دادن باعث خروج روغنهای قهوه می شود و ظا...


سینی ریزش Drip Tray *
سینی در ماشین اسپرسو که فنجان را برای پر شدن روی ان قرار می دهند و برای جمع آوری سر ریز و چکه در زیر گروپ طراحی شده است....


دستگاه برشته کاری استوانه ای قهوه Drum Roaster*
دستگاه برشته کاری قهوه که دارای محفظه ای استوانه ای با حجم مشخصی برای فراوری قهوه می باشددر این روش برشته کاری قهوه; استوانه ها در حجمهای 100 گرم; الی...