Specialty Coffee Association

IRAN
 

ارتفاع و اهمیت آن در کیفیت قهوه *


ارتفاع و اهمیت آن در کیفیت قهوه *

از 50 سال پیش تا به امروز ، علاقمندان در مورد اهمیت و مرغوبیت محصول درختان قهوه کاشته شده در ارتفاعات صحبت می کنند و این سوال برای ما پیش می آید که چه اتفاقی در ارتفاعات باعث میشود این مرغوبیت به وجود آید.

وقتی این مورد را به صورت علمی مورد بررسی قرار میدهیم اطلاعاتی که از تحقیقات محققین به دست می آوریم دو پهلو می باشد!

ولی  بررسی های بسیاری از محققان نشان می دهد که در یک قهوه نوع ثابت ، مزه ها در ارتفاعات متفاوت فرق می کند و گروهی دیگر از تحقیقات نشان می دهد کاپ پروفایل قهوه در هر ارتفاعی متفاوت است.قهوه های کاشت شده در ارتفاعات بالا اسیدیته و پیچیدگی بیشتری دارند و قهوه های ارتفاعات کم طعم قوی تری ایجاد می کنند .

اگر واقعا تفاوتی در ارتفاع کاشت وجود دارد ، این تفاوت چگونه ایجاد می شود ؟

ورزشکاران حرفه ای مخصوصا کوهنوردان ، با شرایط متفاوت در ارتفاعات آشنا هستند . آنها به خوبی می دانند تراکم هوا با افزایش ارتفاع کاهش می یابد و این باعث می گردد که اکسی‍‍ژن کمتری در هر دم وارد ریه ها گردد.شاید تصور کنیم درختان قهوه که مانند ما ریه ندارند که برایشان این موضوع مهم باشد !

محققان کشاورزی در کاشت کاهو ، تربچه و تعداد دیگری از گیاهان در ارتفاعات متفاوت در شرایط مشابه ، به این نتیجه دست یافتند که ارتفاع نقش بسیار مهمی در نحوه رشد و طعم و مزه نهایی محصولات کشاورزی بازی می کند .مسلماً این موضوع بخوبی می تواند بر روی کیفیت محصول درختان قهوه تاثیر گذار باشد . تغییرات فشار هوا یکی از موضوعاتی است که در تغییر ارتفاع حادث می شود .

موضوع دیگر کاهش دما در ارتفاعات بالاتر می باشد و مدارک مطالعاتی زیادی در زمینه تاثیر درجه حرارت هوا روی محصولات مخصوصا درمورد قهوه وجود دارد . مدت زمان طولانی تبدیل شکوفه تا گیلاس رسیده قهوه باعث می شود که عامل حرارت بسیار تاثیر گذار باشد .

نکته مهمی را که باید در نظر بگیریم این است که درجه حرارت در همه نقاط جهان در ارتفاعات مثلاً2500 متری شبیه به هم نیست  و هر چقدر ما از خط استوا فاصله بگیریم ، درجه حرارت کمتری در ارتفاعات مشابه با نزدیکی خط استوا خواهیم داشت .

به طور مثال درجه حرارت هوا در ارتفاع 2500 متری از سطح دریا در هاوایی به مراتب خنک تر از ارتفاع 2500 متری از سطح دریا در کلمبیا است و این شرایط آب و هوایی باعث می گردد که در قهوه هاوایی طعم اسیدی تر و پیچیده تری به وجود آید که این خصوصیات در قهوه کلمبیا به ندرت یافت می شود .

خلاصه کلام دوستان عزیز ؛

محصول درختان قهوه براساس اختلاف فشار متفاوت هوا در ارتفاعات و همچنین  تغییر درجه حرارت در ارتفاعات دارای طعم و کاپ پروفایل متفاوتی می شود .

 

 

رضا حواله دار

 

 

 

نکته : فعالان قهوه با اصطلاحات SHG  و SHB آشنا هستند . این دو نشانگر قهوه های کاشت شده در ارتفاعات بالا می باشند که دارای چگالی بالاتری هستند .

 

 

 


اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...