Specialty Coffee Association

IRAN
 

روش دم آوری کلیور How to Make Clever Coffee


روش دم آوری کلیور How to Make Clever Coffee

تاریخچه

قهوه ساز قطره ای کلیور Clever یکی از ساده ترین و ارزان ترین دستگاه ها برای دم کردن یک فنجان قهوه ی فیلتر شده و بدون درد ( لرد ) است که با بهره بردن از نیروی گرانشی زمن کار میکند . این دستگاه ویژگی های خوب فرنچ پرس و پوراوور یا همان ملیتا را در یک دستگاه به صورت همزمان جمع کرده است. ساز و کار کلیور طوری است که شما می توانید زمان خیس خوردن پودر قهوه در آب را کنترل کنید و پس از گذشت مدت زمان دلخواه آن را از فیلتر عبور دهید و به داخل ماگ قهوه خوریان بریزید.

از جمله ویژگی های خوب کلیور این است که مدت زمان خیس خوردن پودر قهوه در آب دست خود شماست و از جمله ویژگی های خوب قهوه ساز پور اوور یا ملیتا نیز فیلتر کاغذی آن است که باعث می شود قهوه ی به دست آمده عاری از درد ( لرد ) باشد. در قهوه ساز قطره ای کلیور این دو ویژگی به طور یکجا وجود دارند.

 

طراحی

قهوه ساز کلیور در واقع ظرفی قیفی شکل است که اندکی نیز به کمکس شباهت دارد . برای دم کردن قهوه با کلیور به یک فیلتر کاغذی جداگانه و نیز به یک پارچ یا ماگ برای ریختن قهوه به داخل آن در مرحله ی اخر نیاز داریم . کلیور به گونه ای طراحی شده است که با قرار گرفتن بر روی سطح صاف مثل کابینت یا میز ، دریچه ی زیرین آن بسته باقی می ماند ، اما با قرار گرفتن بر روی سطح غیر صاف مثل سطح پارچ یا ماگ ، این دریچه باز می شود و قهوه از فیلتر عبور کرده به داخل ظرف مورد نظر می ریزد. پس در مراحل اولیه ی استفاده از آن باید کلیور را بر روی یک سطح صاف قرار دهیم تا این دریچه بسته بماند . تنها در مرحله ی آخر ، یعنی پس از آن که قهوه به مدت 4 دقیقه دم شد ، آن را بر روی سطح غیر هموار مثل ماگ قهوه خوری قرار می دهیم تا دریچه باز شود و قهوه به داخل ماگ ریخته شود .

 

  • مرحله اول

آب را به میزان دو برابر مورد نیاز برای تهیه ی میزان دلخواه قهوه بجوشانید. سپس فیلتر کاغذی را درون قهوه ساز قطره ای کلیور قرار دهید و بر روی آن آب داغ بریزید تا هم مزه ی کاغذی فیلتر گرفته شود و هم این که کلیور گرم شود . می توانید با قرار دادن کلیور بر روی یک فنجان یا پارچ ، اب داغ را اهسته از کلیور خارج کنید . اما راه سریع تر این است که خودتان کلیور را از بالا در ظرفشویی خالی کنید.

 

  • مرحله دوم

دانه های قهوه تان را آسیاب کنید . اگر آن ها را خیلی ریز آسیاب کردید مدت زمان خیساندن قهوه در آب را کاهش دهید و اگر آن ها را درشت آسیاب می کنید این مدت زمان را اندکی افزایش دهید تا طعم دانه ها به خوبی استخراج شود.

 

  • مرحله سوم

به ازای هر 120 میلی لیتر آب حدودا 7 گرم پودر قهوه را به دورن فیلتر بریزید.

 

  • مرحله چهارم

آب جوش را درون فیلتر داخل کلیور و بر روی پودر قهوه بریزید. سعی کنید آب را طوری داخل فیلتر بریزید که تمامی دانه های قهوه از کناره و لبه ی فیلتر به مرکز آن بروند. سپس روی کلیور را با یک درپوش یا نعلبکی بپوشانید. 1 دقیقه و 30 ثانیه صبر کنید. سپس درپوش را بردارید و قهوه و آب را اندکی هم بزنید. دوباره درپوش را بگذارید و 2 دقیقه و 30 ثانیه صبر کنید. ( در صورت تمایل می توانید از هم زدن محلول صرف نظر کنید و در عوض پس از ریختن آب جوش بر روی قهوه ، 4 دقیقه صبر کنید و به مرحله ی بعد بروید. )

 

  • مرحله پنجم

اکنون درپوش را برداشته و یک بار محلول را به آرامی هم بزنید. سپس قهوه ساز کلیور را بر روی پارچ یا ماگ قهوه خوریتان قرار دهید تا دریچه ی زیر آن باز شود و قهوه به داخل ماگ بریزد.

 

نکات مهم

از جمله امتیازهای کلیور این است که دانه های قهوه با درجه آسیاب های مختلف را نسبتا به راحتی از خود عبور می دهد و هنگام کارکردن با آن لازم نیست سخت گیری شدیدی در مورد نوع آسیاب ( دندانه ای یا تیغه ا ی بودن ) و درجه ی آن ( ریزی و درشتی دانه ها ) به خرج داد . با این حال بهتر است دانه ها ریز نباشند  و اندکی به درشتی بزنند .

حواستان باشد هنگام دم کردن قهوه در کلیور آن را بر روی یک سطح صاف مانند میز یا کابینت آشپزخانه تان قرار دهید تا دریچه ی زیرین آن بسته بماند و قهوه بی موقع از آن سرریز نکند. تنها در مرحله ی آخر ، یعنی وقتی قهوه دم شد ، کلیور را بر روی ماگ قهوه خوری تان قرار دهید تا سطح غیر هموار ماگ باعث شود دریچه باز شود و به دورن ماگ ریخته شود . حتما برای کار کردن با کلیور یک ساعت یا زمان سنج به همراه داشته باشید تا قهوه به اندازه ی لازم دم شود.


مشکلات احتمالی

  •  مشکل : ریختن نوشیدنی قهوه به دست آمده از داذخل کلیور به دورن ماگ قهوه خوری در مرحله ی آخر بیش از اندازه طول می کشد.
  • علت : احتمالا دانه های قهوه تان را خیلی درشت آسیاب کردید.
  • راه حل: دانه های قهوه تان را ریز تر آسیاب کنید.

 

  • مشکل : ریختن نوشیدنی قهو ی به دست آمده از داخل کلیور به دورن ماگ قهوه خوری در مرحله ی آخر خیلی سریع اتفاق می افتد و در واقع به صورت قطره ای به داخل ماگ چکه نمی کند بلکه یک دفعه سرازیر می شود.
  • علت : احتمالا دانه های قهوه تان را خیلی ریز آسیاب کرده اید.
  • راه حل : دانه های قهوه تان را درشت تر آسیاب کنید.

 

       خانه قهوه تخصصی


اخبار

اگر میخواهید قهوه ای کاملا متفاوت و خاص را تجربه کنید قطعا Wine Processed Coffee ;یعنی قهوه فرآوری شرابی ارزشش را دارد.قهوه ای که به شما تجربه ی عطر...


نوروز 1402، این عید باستانی و خوش یمن بر شما و خانواده محترمتان مبارک باد .برایتان دراین سال نو تندرستی ، نیک ورزی ، کامروایی و شادمانی را آرزومندم ...


شرح محصول :PCC یک پودر رسوب بر و جرم گیر دستگاه های قهوه ساز و اسپرسو ساز می باشد و با جرم گیری سریع و اصولی ، باعث افزایش طول عمر ماشین قهوه ساز شد...


هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


مقالات

مطابق گزارشات سازمان بین المللی قهوه ، ژاپن پس از ایالات متحده آمریکا رتبه سومین کشور بزرگ مصرف کننده قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است. واردات...


1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...