بیش از صد گونه شناختهشده قهوه در جهان وجود دارد. دو گونه قهوه در بازار جهانی کنونی عربیکا و ربوستا میباشند. به طور کلی گونه عربیکا گونه خوش عطر و طعم با کافئین کمتر و ربوستا با کافئین بالا تر و درجه پایین تری در عطر و طعم می باشد. بیش از ۱۰۰ میلیون کشاورز در سرتاسر جهان از طریق کشت قهوه امرار معاش می کنند و تغییرات اقلیمی برای آینده صنعت قهوه یک چالش بسیار جدی میباشد .
در قرن ششم میلادی گونه عربیکا که در ارتفاعات اتیوپی و سودان جنوبی کشف گردید ،یک گونه گرمسیری خنک زیست است و دمای ایده آل برای عربیکا به طور متوسط 19درجه سانتی گراد در سال می باشد . گونه ربوستا تحمل توانایی درجه حرارت بالاتری را تا حدود ۲۵ درجه سانتیگراد دارد و فعلاً در معرض خطر گرمایش زمین نیست. در سالهای اخیر تحقیقات وسیعی در جهت کشف گونهای با شرایط عطر و طعمی عربیکا و توانایی تحمل گرما متوسط بالاتر صورت گرفته است . دانشمندان به گونهای به نام استنوفیلا برخوردند که سال ها قبل بنا به دلایلی از رده تجاری در صنعت قهوه خارج شده بود. این گونه ضمن داشتن عطر و طعم بسیار جذاب و توانایی رشد در درجه متوسطه ۲۶ درجه سانتی را دارا میباشد حدود ۶ درجه بالاتر از عربیکا.
بر اساس روایات تاریخی در قرون 19 و 20 میلادی محبوبیت استنو فیلای بومی از کشور گینه، سیرالئون و ساحل عاج در کافههای فرانسه از عربیکا بسیار بیشتر بود. این محبوبیت در قرن بیست و یکم به کلی از بین رفت و در سالهای ۱۹۵۴ نام استنوفیلا از لیست گونه های تجاری جهان به کلی حذف گردید.
ماه گذشته در یک برنامه کاپینگ چند نمونه از استنو فیلا توسط موسسه سیراد فرانسه به مدیریت خانم دلفین مولت صورت پذیرفت. در این برنامه چند مهمان متخصص قهوه از شرکتهای معتبر نسپرسو ،جاکوبز و ایلی حضور داشتند. دلفین میولت می گوید: مهمانان از گونه قهوه اطلاعی نداشتهاند و نهایتاً نتایج کاپینگ همه ما را کاملاً شوکه کرد.
قهوه جدید حاوی نت هایی از گل سرخ ، لیشی مانند بهترین انواع عربیکا بود . رامادیوس ، همکار ویولت می گوید:در تابستان ۲۰۲۰ زمانی که ما اولین فنجان استنو فیلا را تست می کردیم توقع بالایی نداشتیم . منتظر نوشیدن چیزی نزدیک به طعم سرکه بودیم ولی همه چیز ناگهان پس از نوشیدن اولین جرعه تغییر کرد.
امیدواری زیادی به جایگزینی استنوفیلا به جای عربیکا در سالهای آینده وجود دارد و البته لازم است تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت گیرد.