Specialty Coffee Association

IRAN
 

روش دم آوری قهوه فیلتری / قطره ای How To Make Drip Coffee


روش دم آوری قهوه فیلتری / قطره ای  How To Make Drip Coffee

تاریخچه 

 قبل از هر چیز لازم است اشاره کنم که این قهوه در کشور ما به قهوه فرانسه شهرت دارد.

اولین قهوه ساز فیلتری /قطره ای اتوماتیک در سال 1954 در آلمان به نام ویگمات ( wigomat) به ثبت رسید.  این قهوه ساز به مرور در دهه ی 1970 جانشین جانشین پور کلیتور و فرنچ پرس شد. از مزایای این دستگاه  آسانی کار با آن است و همچنین امکان خطای چندانی در حین کار با آن وجود ندارد.  زیرا فرآیند دم کردن به طور خودکار انجام می شود.  معایب این دستگاه  از جمله چسبیدن پودر قهوه به دور فیلتر و مصرف نشدن کامل آن _  به مرورزمان برطرف شده است و دستگاه های جدیدتر حتی امکان کنترل دمای آب را نیز به ما می دهند.  استفاده از قهوه ساز فیلتریی/ قطره ای اتوماتیک از مرسوم ترین روش های دم کردن قهوه در آمریکای شمالی است. 


محصول  این گونه قهوه ساز ها قهوه ای یک دست،  صاف،  بدون درد ( لرد)،  با جرم پایین و روغن اندک است.  در سال های اخیر قهوه ساز فیلتری/ قطره ای  اتوماتیک پیشرفت بسیاری کرده اند و انواع و اقسام آن در بازار موجود است.  در واقع این دستگاه کار ساده‌ای انجام می دهد و تنها تفاوت انواع مختلف آن با یکدیگر امکانات اضافه‌ای است که دستگاه‌های غیر گرانقیمت تر دارند.

 

طراحی

این دستگاه آب سرد را در محفظه جداگانه ای که اغلب در بالای دستگاه آن قرار دارد گرم می کند،  سپس آب گرم را  به ظرفی که حاوی یک فیلتر کاغذی نیز می باشد منتقل می کند تا در آنجا با پودر قهوه مخلوط شود.   سپس قهوه دم شده را از طریق مجرایی به درون قوری زیر فیلتر می ریزد که خود بر روی بشقاب یا وارمری قرار دارد تا گرم بماند.  این فرایند اغلب ۴ الی ۸ دقیقه طول می کشد.  برخی قهوه ساز های پیشرفته تر  این امکان را به ما می دهند که فعالیت آنها را قبل از آنکه همه قهوه داخل دستگاه دم شود قطع کنیم  و قوری را بدون نگرانی از اینکه  ممکن است قهوه ای در حال دم شدن  به درون بشقاب یا وارمر زیر قوری  چکه کند برداریم، یک فنجان برای خودمان بریزیم  و سپس دوباره آن را بر روی بشقاب قرار دهیم تا باقی قهوه نیز آماده شود.  این امکان برای مکان هایی که سرعت مصرف قهوه در آنها بالا است امکان بسیار مفیدی است. 

این دستگاه در هر جمله های گوناگون،  از فنجان یک نفره و قوری دونفره تا قوری ۱۲ نفر،  یافت می شود و بسته به امکاناتی که ارائه می‌دهد قیمت های متفاوتی دارد.  یکی از معایب این دستگاه،  به ویژه در حجم های بزرگتر آن،  این است که اغلب مزه قهوه ای که در ته قوری قرار دارد  قوی تر از قهوه‌ای است که سر قوری قرار دارد.   علت این مسئله این است که در اواخر فرایند دم شدن  قهوه توسط قهوه ساز،  دانه های قهوه مزه و عطر کمتری برای استخراج شدن دارند.  در سال های اخیر ریاضیدانان سعی کرده‌اند این مسئله را به کمک یک دنباله دوتایی به نام  " دنباله تیو _مورس" sequence thue_Morse  حل کنند  تا بتوان دو فنجان قهوه دم شده کاملاً یکسان از یک قهوه ساز برداشت کرد


  • مرحله اول

دانه های قهوه تان را آسیاب کنید.  برای دم کردن قهوه با استفاده از قهوه ساز فیلتری/ قطره‌ای بهتر است دانه های قهوه را به میزان متوسط آسیاب کنید به طوری که نه ریز باشند و نه درشت.  اگر از فیلتر قیفی استفاده میکنید،  باید دانه هایتان را کمی ریزتر آسیاب کنید و اگر از فیلتر ته صاف استفاده میکنید،  دانه هایتان را کمی درشت تر آسیاب کنید.

 

  •   مرحله دوم

قبل از ریختن آب و قهوه به داخل دستگاه،  ابتدا دستگاه را روشن کنید تا قوری گرم شود.  از تمیز بودن قوری مطمئن شوید.

 

  •  مرحله سوم

فیلتر کاغذی یا فیلتر فلزی تمیزی را داخل ظرف مخصوص قهوه قرار دهید.  به طوریکه کاملاً مساحت ظرف را بپوشاند.  سپس به ازای هر ۱۲۰ میلی لیتر آب،  ۷ گرم پودر قهوه آسیاب شده به درون فیلتر بریزید.  فیلتر را کمی تکان دهید تا پودر قهوه  همه جای آن را به یک میزان بپوشاند.

 

  •   مرحله چهارم

   به ازای هر ۷ گرم قهوه،  ۱۲۰ میلی لیتر آب درون محفظه مخصوص آب بریزید.  مواظب باشید آب را بر روی سیم دستگاه نریزید.

 

  • مرحله پنجم

  پس از اینکه آب را به دستگاه اضافه کردید دستگاه به صورت خودکار شروع به داغ کردن آب می کند و آن را کم کم به فیلتر حاوی قهوه اضافه می کند.  منتظر شوید چکه کردن قهوه دم شده از فیلتر به درون قوری  کامل متوقف شود.  سپس می توانید قوری را بردارید.  قهوه شما آماده است.  برای گرم نگه داشتن باقی مانده قهوه داخل  قوری کافی ست  دکمه دستگاه را خاموش نکنید.  البته حواستان باشد قهوه ای که مدتی طولانی بر روی بشقاب یا وارمر دستگاه بماند،  پخته می شود و مزه اولیه آن تغییر می کند.

 

نکات مهم

قهوه ای که با استفاده از قهوه ساز فیلتری/ قطره‌ ای دم  می‌شود  بسیاری از روغن و اسانس های  طبیعی موجود درون  قهوه را از دست می دهد.  پس اگر به دنبال قهوه ای  غلیظ و مملو از درد ( لرد)  و روغن قهوه هستید این دستگاه چندان مناسب شما نیست. به علت این کخ این دستگاه بسیاری از روغن های طبیعی قهوه را میگیرد و فنجان حاصل صاف و یکدست است، نوع قهوه ای که مصرف میکنید می تواند تفاوت فاحشی در کیفیت نهایی فنجان شما ایجاد کند. پس حتما از قهوه ی مرغوب استفاده کنید و ترجیحا خودتان دانه ها را آسیاب کنید. توجه داشته باشید که بسیاری از دستگاه های قهوه ساز آب را خیلی داغ نمی کنند و حرارت قهوه ای که از قوری این دستگاه داخل فنجان میریزد از همان ابتدا مناسب نوشیدن است و سریع سرد می شود

 

مشکلات احتمالی

  • مشکل : تلخ بودن بی از حد قهوه
  • علت : در صورتی که خودتان دانه های قهوه تان را بو می دهید ، امکان دارد بیش از اندازه این کار را طول داده باشید و در نتیجه دانه ها را سوزانده باشید.
  • راه حل : دانه های قهوه تان را کمتر بو دهید و نگذارید بسوزند.

 

  • مشکل : قهوه مزه ی کهنگی می دهد .
  • علت : 1) با این که قوری قهوه ساز ، قهوه شما را هر چقدر که بخواهید گرم نگه می دارد ، این گرم نگه داستن به معنی تازه ماندن نیست.2) ممکن است پودر قهوه ای که در دستگاه ریخته اید کهنه باشد. دانه های بو داده ی قهوه به مدت 1 الی 2 هفته تازه می مانند . اما قهوه آسیاب شده تنها به مدت چند روز قابل استفاده می ماند.
  • راه حل : 1) سعی کنید پس از دم کردن قهوه آن را بیشتر از چند دقیقه بر روی بشقاب یا وارمر دستگاه نگه ندارید. 2) بهتر است دانه های قهوه تان را خودتان قبل از هر بارمصرف  آسیاب کنید تا تازگی آنها حفظ شود.

 

  • مشکل : قهوه مزه ی بدی می دهد.
  • علت : 1) ممکن است این مسال به خاطر نوع فیلتر مصر فی تان باشد. اغلب فیلتر های ارزان کاغذی مزه ی قهوه را کمی تغییر می دهند.2) ممکن است علت این مساله کثیف بودن اجزا دستگاه مانند فیلتر خود دستگاه ، محفظه ی آب و یا قوری باشد.
  • راه حل : 1) می توانید به جای فیلتر کاغذی از فیلت های دائمی فلزی و یا پلاستیکی استفاده کنید.2) سعی کنید تمامی اجزا دستگاه را به طور مرتب بشویید.

 

           خانه قهوه تخصصی


اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...