این دستگاه شامل محفظهای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن میریزیم است.
در این روش آب در حال جوش به درون محفظه رفته و روی قهوهها سرریز میشود. آب به درون دانهها نفوذ میکند و قهوهای که از آن بیرون میآید دوباره به داخل همان پارچ رفته و دوباره بر روی قهوه ها سرریزخواهد شد.
این کار بمدت 6 الی 8 دقیقه تکرار میشود تا به اندازه کافی از قهوه عصاره گیری شود.
قهوهخورهای حرفهای به این روش بسیار علاقمند هستند. تفاوت پرکولاتور دستی و الکتریکی در این است که نوع دستی آن قهوهای قوی با تلخی کمتر به وجود میآورد در حالیکه در نوع الکتریکی قهوهای قوی با تلخی بیشتری ایجاد میشود.
لوازم مورد نیاز
- پرکولاتور
- آب تازه 180 میلی لیتر برای هر 2 قاشق غذا خوری، حدود 10 گرم قهوه
- دما سنج دیجیتال
- قهوه 2 قاشق غذاخوری برای هر180 سی سی آب
- منبع حرارتی
- زمان سنج
متد پرکولاتور همیشه متهم به این شده که همواره بسیاری از قوانین مهم دم کردن قهوه را نقض میکند. به خاطر اینکه در این روش قهوه هنگام دم آوری جوشیده می شود.
- استفاده از حرارت کم برای پرکولاتور دستی اجازه میدهد که مزه قوی و بهتری داشته باشیم.
نکات فنی درباره پرکولاتور
دراینجا به نکاتی برای استفاده از پرکولاتور اشاره میکنیم:
از کمترین حرارت ممکن پس از جوش آمدن آب استفاده کنید. اگر آب به آرامی بجوشد، تلخی کمتری ایجاد میشود.
- بعد از 8 دقیقه دم آوری را متوقف کنید . ممکن است مقدار کمی تلخی حس کنید، به یاد داشته باشیددم آوری قهوه حتی بعد از خاموش کردن حرارت نیز ادامه دارد .
- از قهوهای که که تیره برشته شده است استفاده کنید. همچنین از قهوههائی که خاصیت اسیدی کمتری دارند مثلاً قهوه برزیلی و انواع مختلف سوماترا . زیرا پرکولاتور میتواند شیره آن را به طور کامل در دمای بالا بیرون بکشد. قهوههایی که خاصیت اسیدی بالایی دارند طعم بسیار تیز و ناخوشایند خواهند داشت.
دستورالعمل
- پرکولاتور را از هم جدا کنید
- محفظه آب جوش را با مقدار مناسبی آب پر کنید. دقت کنید که هیچ وقت بیشتر از کف و قسمتی که فیلتر متصل میشود پر نکنید.
- همه دانهها یا قهوه آسیاب شده را اندازهگیری کنید. اگر از همه آنها استفاده میکنید درشت آسیاب کنید.
- در فیلتر را بردارید و 2 قاشق غذاخوری قهوه را به آرامی داخل محفظه فیلتر بریزید و در آن را بگذارید.
- پرکولاتور را روی درجه متوسط بگذارید یا مدل الکتریکی را به برق بزنید و تایمر آن را روی 6 الی 8 دقیقه تنظیم کنید.
- وقتی آب به نقطه جوش رسید، حرارت را کم کنید به قدری که به آهستگی بجوشد.
- تایمر و دستگاه را روشن کنید. آب جوش به بخار تبدیل خواهد شد و به میان تیوب رفته و اسپری میشود و داخل خاکهها نفوذ میکند و دوباره به محفظه آب جوش باز میگردد. این مراحل به مدت 8 دقیقه تکرار میشوند.
- بعد از 6 الی 8 دقیقه (بسته به طعم دلخواه شما) حرارت را خاموش کنید.
- آن را روی حرارت خیلی کم نگه داشته و بلافاصله سرو کنید.
خانه قهوه تخصصی ایران / الکس گریگوریان