6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ
قهوهجوش ناپولیتن بعضی اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده میشود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند .
قسمتها را روی هم سوار کنید و قسمت زیرین را روی حرارت قرار دهید. همچنین سوپاپ را در جهت صحیح قرار دهید. هنگامیکه آب شروع به جوشیدن میکند زمان روشن پشت و رو کردن دستگاه است.
قهوهجوشهای ناپولیتن معمولاً با دستگاه اسپرسوساز یا موکاساز اشتباه گرفته میشود (که در قسمت ۶ دربارهاش صحبت کردیم) اما فشار ایجاد شده در این روش به دلیل جاذبه است. یک سوراخ در داخل دستگاه درست بالای قسمت آب است که از سر رفتن جلوگیری میکند و قطرههای کوچکی را به بیرون پرتاب میکند.
* لوازم موردنیاز
- قهوهجوش سه تیکه شامل محفظه آب، فیلتر قهوه، پارچ سرو
- درجهبندی دیجیتالی
- دانه قهوه تازه ۲ قاشق غذاخوری (g۱۰) برای هر اونس (۱۸۰ میلیلیتر) آب
- آسیابی که در درجه درشت تنظیم شده باشد.
- منبع حرارتی
- آب تازه 180 سی سی برای هر ۲ قاشق دانه قهوه
- دستکش حرارتی
دستگاه قهوه ساز ناپولیتان دقیقاً شبیه اسمش کار میکند. وقتی آب شروع به جوشیدن کرده دستگاه را پشت و رو میکنیم و اجازه میدهیم که آب داغ از مابین فیلتر و قهوهها رد شده و داخل قسمت زیرین بریزد و نتیجه یک قهوه با بافت كامل و سنگین میباشد.
این همیشه طعم بسیار قوی را به وجود میآورد. باید اندازه غیرمعمولی و بزرگ قهوهی آسیاب شده و زمان برخورد کوتاه را در نظر بگیریم. اگر قهوه خیلی قوی باشد یا بیشتر از مقدار رسوب داشت باید درشتتر آسیاب کنید و من این را دریافتهام که هر چه درشتتر آسیاب کنید اثر بهتری خواهد داشت.
* دستورالعمل
١- قطعات قهوهجوش را از هم باز کنید.
۲- تمامی دانهها یا قهوه آسیاب شده را اندازهگیری کنید اگر از دانه قهوه استفاده میکنید درشتتر آسیاب کنید.
۳- سرپوش فیلتر را برداشته و با دو قاشق غذاخوری قهوه آسیاب شده پر کنید و به آرامی بریزید تا سطح خاکهها صاف باشد.
۴- محفظه آب را تا یک چهارم آن پر کنید سوراخ کوچک به آب اجازه انبساط را میدهد.
۵- فیلتر را داخل محفظه بگذارید.
۶- پارچ سرو را به دیگری متصل کنید.
7- دستگاه را روی گاز قرار دهید ولی اجازه ندهید که شعلهها در سراسر قهوه جوش پخش شوند. آنها را در وسط متمرکز کنید.
8- وقتی که قطرات کوچک آب ظاهر شد، حرارت را خاموش کنید و با استفاده از دستکش آشپزخانه آن را پشت و رو روی گاز خاموش قرار دهید.
9- هنگامی که نیمه پایینی قهوه جوش پر شد، قهوه آماده است.
خانه قهوه تخصصی ایران/ ابوذر مفید