Specialty Coffee Association

IRAN
 

کاشت و تکثیر گیاه قهوه Coffee Planting & Reproduction


کاشت و تکثیر گیاه قهوه  Coffee Planting & Reproduction


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ،
مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می باشند. این مناطق جایی است که شرایط آب و هوای ایده آل یافت می شود ،
طیف دمایی بین 17 تا 30 درجه سانتی گراد و بارش باران سالیانه بین 1200 تا 2000 میلی متر می باشد. (بارش سالیانه در ایتالیا حدود 1000 میلی متر می باشد) .

قهوه به خاکی غنی از هوموس ، نیتروژن و پتاسیم  نیاز دارد و حداکثر ارتفاع رشد در 2500 متری می باشد.
 درختچه های قهوه تا ارتفاع 2 تا 3 متر رشد می کنند و این ارتفاع کار کشت و برداشت محصول را در مزارع راحت می کند.
هرس کردن و خارج کردن چوبهای اضافی و خشک ، گیاه را تشویق به رشد جدید می کند ،
علاوه بر آن این کار باعث می شود که جریان هوا به طور کامل صورت پذیرفته و بهترین میزان نور خورشید به گیاهان برسد.
کوددهی با مواد معدنی مناسب و آبیاری با مقدار آب کافی بطور متناوب و صحیح برای گیاه قهوه لازم است.

کشت قهوه با کاشت دانه در بستر و گلخانه ایی مناسب که برای رشد آن فراهم شده آغاز می گردد ،

برای شروع گیلاسهای رسیده مناسب هستند ، قسمت گوشی و موسیلاژ خارج می شود و آنها را در جایی قرار می دهند که خشک شوند، بعنوان مثال در سایه و یا بصورت مصنوعی عمل خشک کردن صورت می گیرد.

دانه های قهوه توانایی سبز شدن و رشد را تنها 8 هفته پس از برداشت دارند ، آنها در بسترهای شنی مخصوص در گلخانه و در عمق 1 یا 2 سانتی متری قرار می گیرند.

جوانه پس از 8-10 هفته نمایان می شود با داشتن ظاهری کامل و مشخص بصورت 2 برگ سبک سبزرنگ (به نام cotyledons) ، در این حالت آنها را فورا منتقل می کنند به نگهدارنده هایی پلاستیکی و نرم و با دقت در ردیفهایی قرار می دهند ، با فواصل 20-25 سانتی متری.

گیاه مدت زمان 12 ماه را در گلخانه (خانه های سبز) و یا مکانهایی که از نور خورشید محافظت می شود طی می کند (فقط در برزیل این مدت زمان در کشتهای متراکم به 6 ماه میرسد) ،

تا زمانی که به ارتفاع 30 تا 50 سانتی متر برسد ، در این زمان آنها قابلیت این را دارند که در جایگاه نهایی خود یعنی جایی که برای کشت و رشدشان مناسب هستند کاشته شوند.

این روش و تکنیک در آمریکای مرکزی ، برزیل و هندوستان بسیار رایج است ، جایی که فضای باز کافی وجود دارد و این امکان را می دهد که از سیستمهای ماشینی و آبیاری استفاده شود.

در کشورهای آفریقایی مانند اتیوپی ، اوگاندا و کنگو ، جوانه ها بطور خودبخودی و یا با حداقل کمک و امکانات طی کاشتشون رشد می کنند. در تمامی مراحل ، خاکی که گیاه در آن رشد می کند از اهمیت زیادی برخوردار است و باید به خوبی هوادهی و آبیاری گردد.

برای تقویت ریشه گیاه جوان مقدار زیادی مکمل های اکسیژن نیاز است. 


روشهای سنتی و ابتدایی کاشت و پرورش قهوه به اصطلاح سیستم پیوندی نامیده می شود ، این روش هنوز هم در آمریکای مرکزی و هندوستان استفاده می شود ،

گیاهان قهوه در کنار یکدیگر و بقیه گیاهان بلند قد که در آن محل کشت می شوند رشد می کنند مثل : انبه ، موز ، مرکبات و فلفل ، این گیاهان برای قهوه حالت محافظ طبیعی دارند و آنها را از اشعه مستقیم آفتاب محافظت می کنند ،

همانند برادر هایی که از خواهر و برادر کوچکترشان مراقبت می کنند.

گیاهان بلند با شاخه های ضخیم و قوی ، مانند مکانی امن هستند برای دانه های با ارزش که پایین آنها قرار گرفته اند و آنها را از باد مراقبت می کنند و گیاهان دیگر با برگهای بزرگ سایبانی هستند برای آنها و باعث می شوند نور مستقیم آفتاب به آنها نرسد.


سیستم متمرکز و موفقی در برزیل وجود دارد که بصورت خالص کشت قهوه را انجام می دهد و در برگیرنده تعداد زیادی گیاه قهوه می باشد که با تراکم بالا رشد می کنند و به سیستم های آبیاری و مکانیزه برای رشد نیاز دارند ،

این کار مستلزم سرمایه گذاری قابل توجه است و بازده بالایی را ایجاد می کند ، اما تاثیر شدیدی روی محیط زیست می گذارد ، به طور معمول گیاه قهوه بعد از 2 یا 3 سال شروع به میوه دادن می کند و تعداد سالهایی که میوه می دهد بستگی دارد به تکنیکهایی که برای کاشت استفاده می شود ،

در کشت متراکم گیاهان برای مدت 15 سال بهره برداری می شوند ، اما در هندوستان و جایی که کشت وسیع انجام می شود این توانایی را به گیاه می دهد که مدت طولانی تری زنده بماند و محصولی برای مدت زمان 50 سال به ما بدهد.   

 

رحمان اولیائئ


اخبار

اگر میخواهید قهوه ای کاملا متفاوت و خاص را تجربه کنید قطعا Wine Processed Coffee ;یعنی قهوه فرآوری شرابی ارزشش را دارد.قهوه ای که به شما تجربه ی عطر...


نوروز 1402، این عید باستانی و خوش یمن بر شما و خانواده محترمتان مبارک باد .برایتان دراین سال نو تندرستی ، نیک ورزی ، کامروایی و شادمانی را آرزومندم ...


شرح محصول :PCC یک پودر رسوب بر و جرم گیر دستگاه های قهوه ساز و اسپرسو ساز می باشد و با جرم گیری سریع و اصولی ، باعث افزایش طول عمر ماشین قهوه ساز شد...


هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


مقالات

مطابق گزارشات سازمان بین المللی قهوه ، ژاپن پس از ایالات متحده آمریکا رتبه سومین کشور بزرگ مصرف کننده قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است. واردات...


1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...