آسیاب کردن در عمل آوردن قهوه به طور یقین مهم ترین قسمت هنر به وجود آوردن قهوه ای می باشد . اینکه دانه های قهوه چه اندازه فوقالعاده هستند و اینکه به چه دقت و مهارتی مراقبت، پرورش، بسته بندی ،حمل و برشت داده شده اند مهم می باشد ، ولی حرف آخر را آسیاب کردن و عمل آوردن قهوه خواهد زد .
اگر توانایی وزن کردن قهوه و فشار دکمه شروع را دارید مسلما میتوانید یک قهوه تهیه کرده و تا پایان این بخش شما یاد می گیرید که :
آسیاب ها و آسیاب کردن
از آنجایی که احتمالاً شما از دانههای قهوه به جای قهوه از قبل سابیده شده استفاده میکنید ابتدا به اصول ساییدن میپردازید . چرا نمی توان دانه های قهوه را داخل یک فیلتر ریخته سپس روی آن آب جوش ریخت و قهوه دم کرد ؟از نظر فنی این کار شدنی است . اما نکته مهم این است که آیا پس از اتمام آن میتوان این جوشانده را قهوه نامید و نوشید ؟
اگر دانه های قهوه را در آب داغ خیس کنید آب داغ به رنگ قهوه ای در می آید . ولی با گذشت زمان تیره تر ، چرب تر و همچنین سرد خواهد شد . سالها پیش فردی ناشناس کشف کرد که اگر دانه های قهوه را به قسمت های کوچکتر تقسیم کند که امروز آسیاب کردن نام دارد ، عمل دم آوری قهوه سرعت مییابد .
ترک ها از سنگ آسیاب برای ساییدن قهوه استفاده و اعتبار اختراع آسیاب قهوه را از آن خود کردند.آنها از دو صفحه که یکی شیاردار و یکی صاف بود استفاده می کردند. صفحه شیاردار متحرک و صفحه صاف ثابت بوده است ،با این روش دانه های قهوه به صورت پودری و بسیار مناسب آسیاب میشدند .
آسیاب درشت تر قهوه به مرور با متد های جدید دم آوری قهوه متداول گردید . هنگامی که مخترعین ارتباط میان طعم و ساییدن قهوه به اندازه مناسب را کشف کردند آن را به دیگران نیز منتقل کردند. دیگر کشورها که قهوه مینوشیدند متد آسیاب کردنشان را بر اساس روش دم آوری خود تنظیم کردند. قاعده سائیدن و آسیاب کردن قهوه بسیار ساده است است.
قهوه ای که دانه هایش ساییده شده باشد طعم غلیظ تری به وجود می آورد و زمان کمتری می برد تا عصاره آن استخراج شود به این دلیل که ذرات قهوه ریز ساییده شده هنگام دم آوری تماس بیشتری با آب ایجاد می کنند. برخی از افراد که طرفدار قهوه هستند که به اشتباه فکر میکنند اگر دانههای قهوه متفاوت( از لحاظ برشت) را آسیاب کنند، قهوه به دست آمده طعم جدید و متنوعی خواهد داشت. این تفکر درست نیست چرا که هر نوع برشت دارای روش و اندازه آسیاب مخصوص و همچنین روش دم آوری خاص خود را دارد.
هنگامی که زمان دم آوری طولانیتر است میزان آسیاب و خرد شدن قهوه ها باید کمتر باشد و ذرات بزرگتر باشد. دانه هایی که ریز تر از حد ایده آل آسیاب شوند دارای طعم تلخ تری میباشند به این علت که عصاره قهوه بیش از اندازه استخراج شده و دانه های آسیاب شده درشت تر از حد ایدهآل نیز طعمی بسیار ضعیف خواهند داشت چرا که عصاره قهوه به خوبی استخراج نمی شود.
اگر روی یک آسیاب خوب سرمایهگذاری کنید می توانید از بهترین قهوه های ممکن لذت ببرید . سعی کنید همیشه قهوه را بلافاصله قبل از دم آوری آسیاب کنید. بسیاری از افراد به این مطلب مهم بی توجه هستند و عطر و طعم خاص قهوه را با این کار از بین می برند . اگر شما در خانه خود قهوه درست می کنید مطمئناً قهوه ی از قبل آسیاب شده مورد مناسبی برای تامین نیست .
آسیاب کردن برای انواع درجه برشت
آیا میزان برشته کاری بر روی آسیاب تاثیر دارد ؟ کوتاه ترین جواب این است بله.
برشت های تیره تر باید کمی درشت تر آسیاب شوند. تلخی قهوه با طولانی تر و تیره تر شدن برشت قهوه ارتباط مستقیم دارد و افزایش مییابد . هنگامی که دانه های قهوه ای بیشتر برشته می شوند رطوبت بیشتری از دست می دهند. این افزایش تلخی باعث میشود قهوه برشت تیره تر را درشت تر آسیاب کنیم. افزایش تلخی و استحکام قهوه نیازمند آن است که شما متناسب با آن ،نوع آسیاب خود را یک درجه درشت تر در نظر بگیرید.