Specialty Coffee Association

IRAN
 

قهوه وینتیج Vintage Coffee


قهوه وینتیج   Vintage Coffee


حتما به این موضوع  آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند. هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی خصوصیات آن تغییر میکند.

رنگ ، عطر، بو ،مزه در محصولات کشاورزی به عوامل متنوعی چون کیفیت خاک ،میزان بارش و رطوبت، نحوه و میزان تابش آفتاب و بسیاری عوامل دیگر مرتبط است .

تعدادی از پارامتر ها را می‌توان با رعایت اصول و قوانین کشاورزی پایدار کنترل نمود ولی کنترل تعداد بسیاری از آنها مثل میزان تابش آفتاب و یا میانگین درجه حرارت فصل در اختیار ما نیست . به همین  دلیل کیفیت محصولات کشاورزی هر ساله متغیرند و این مساله اجتناب ناپذیر است .

این موضوع شاید در مورد هویج و سیب زمینی آنچنان تاثیر گذار نباشد ، ولی در مورد محصولات خاصی چون قهوه و انگور که پس از تبدیل شدن به محصول نهایی عطر و بو و مزه آنها طیف گسترده و وسیعی را شامل خواهند شد بسیار پر اهمیت می‌باشد 

گاهی اوقات تمامی عوامل محیطی و طبیعی و ... دست به دست هم میدهند  و محصولی به دست می آید که تکرار ناپذیر است. در صنعت شراب سازی به آن سال کشاورزی ، میلیزیم میگویند.

مثلا در سال 2021 میگویند شراب سال 2008 این منطقه میلیزیم ( وینتیج ) است و بهترین نتیجه را در تمام سال های گذشته داشته است . بطری های سال میلیزیم  در فضایی خنک و خشک نگهداری شده و به عنوان رفرنس عطر و طعم همواره در دسترس و قابل دسترسی می‌باشد 

توجه کنید ، موضوع مطلب قهوه است  . شراب را بدین دلیل انتخاب کردیم چون هر دو شباهت های ساختاری زیادی به هم دارند. 

در مورد قهوه این موضوع هم صدق میکند. محصول به دست آماده از یک مزرعه تفاوت های آشکاری در سال های مختلف زراعی دارند .

مشکلاتی نظیر گرمایش زمین و تغییر شرایط آب و هوا و از طرفی مدت زمان طولانی شکوفه تا گیلاس و برداشت فرآوری قهوه باعث ایجاد این تفاوت ها و شاید در آینده باعث نابودی بسیاری از گونه های قهوه گردد.

با توجه به اینکه نگه داری دانه های سبز قهوه برای مدت زمان طولانی امکان پذیر نمی باشد و قهوه ها دچار افت کیفی خواهند شد ، سوال ما این  است !!!!

چگونه میتوان در آینده به قهوه های وینتیج گذشته دسترسی داشته باشیم ؟

مجموعه ایی که در آن قهوه های سال های  گذشته با  همان عطر و طعم اصلی وجود داشته باشند.

به طور مثال شما چگونه میتوانید در سال 2030 قهوه اسپشیالتی گیشا ،برنده جایزه ی اول کاپ اف اکسلنس 2021 را با همان کیفیت بنوشید؟

یکی از راه های هوشمندانه، فریز کردن دانه های سبز قهوه می‌باشد که مزایای ذیل را دارد :

جلوگیری از کهنگی بر اثر مرور زمان 

ایجاد سولار از انواع متعدد قهوه 

با فریز کردن دانه های قهوه ( با توجه به در دسترس بودن آنها ) در آینده می توان ضمن ارائه اطلاعات مبدا و کشاورزی قهوه ،پارامتر پراهمیت سال زراعی را به عنوان یک پارامتر تاثیر گذار مطرح کنیم.

این موضوع قطعا به ما اجازه میدهد کشفیات جدیدی در صنعت قهوه داشته باشیم.


خانه قهوه تخصصی

رضا حواله دار


اخبار

اگر میخواهید قهوه ای کاملا متفاوت و خاص را تجربه کنید قطعا Wine Processed Coffee ;یعنی قهوه فرآوری شرابی ارزشش را دارد.قهوه ای که به شما تجربه ی عطر...


نوروز 1402، این عید باستانی و خوش یمن بر شما و خانواده محترمتان مبارک باد .برایتان دراین سال نو تندرستی ، نیک ورزی ، کامروایی و شادمانی را آرزومندم ...


شرح محصول :PCC یک پودر رسوب بر و جرم گیر دستگاه های قهوه ساز و اسپرسو ساز می باشد و با جرم گیری سریع و اصولی ، باعث افزایش طول عمر ماشین قهوه ساز شد...


هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


مقالات

مطابق گزارشات سازمان بین المللی قهوه ، ژاپن پس از ایالات متحده آمریکا رتبه سومین کشور بزرگ مصرف کننده قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است. واردات...


1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...