محققین دانشگاه میشیگان در حال بررسی هستند که چگونه مارمولک کوچک (گونه ای از ایگوآنا معروف به Anolis) بصورت طبیعی آفات رو از گیلاس قهوه دور میکند؟
این اولین تحقیق در این زمینه است که نشان میدهد این گونه جانوری در جلوگیری از شیوع [1]CBB که یکی از تهدیدهای جدی تولید قهوه در جهان است، چگونه عمل میکند.
برای شناخت بیشتر این حشره موذی (CBB) خوب است بدانیم تحقیقات علمی دیگری توانایی زنده ماندن این جانور در داخل گیلاس قهوه را مورد بررسی قرارداده و دریافتند که مانند این است که یک انسان 70 کیلویی در 500 شات اسپرسو شناور باشد، که نشان میدهد این حشره کوچک چنان سیستم گوارش مقاوم و منحصر بفردی دارد که او را قادر میکند در میان این حجم از کافئین باشد.
در سراسر مناطق جنوب مکزیک بیش از 300 گونه از مارمولک Anolis موجود است. (اهالی کارولینا جنوبی و جورجیا آشنایی بیشتری با یکی از اقوام این مارمولک دارند که در رنگ سبز روشن و نحوه رفتار، شباهت عجیبی با Anolis دارند)
پژوهشگران دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست در حال حاضر بر روی مزارع خانواده پیترز واقع در فینکا ایرلاندا در چیاپاس میکزیک - که بیش از دو دهه است نمونه کاملی از تنوع زیستی و تولید قهوه ارگانیک است - مطالعه میکنند.
ایوان موناگان یکی از 6 پژوهشگر در حال تحصیل در فینکا ایرلاندا است که همراه دو پروفسور (جان وندرمیر و ایوت پرفکتو) با علاقه خاصی بر روی شرایط زیست 2 گونه مارمولک که در پوست درختان سایه دار زندگی و آسیب کمتری میزنند، مطالعه میکنند.
نکته مهم اینجاست که ایوان بر روی مدفوع نمونه هایی از Anolis تحقیق میکند که از حشره CBB تغذیه میکنند، او رژیم غذایی مارمولک و تعداد CBB که میتواند بخورد اندازه میگیرد.
همچنین این گروه از پژوهشگران یک آزمایشگاه راه اندازی کردند که در آن CBB را تکثیر نموده و رفتار تغذیه ای مارمولک ها از این حشرات را در مزرعه ارگانیک و غیر ارگانیک مقایسه می نمایند. تاکنون بیشتر این مارمولک ها در محیط ارگانیک پراکنده شده اند.
نکته عجیب و جالب این پژوهش، شاید همین تعامل مشترک میان این دو حیوان کوچک است، گونه های anoles که در سراسر جهان یافت شده است، اغلب در طبیعت گرمسیری و ارتفاعات بالا در مکانهایی است که قهوه رشد پیدا میکند. این مارمولک کوچک ممکن است بهترین راه برای از بین بردن CBB نباشد، اما ممکن است قطعه ای مفید از یک پازل جذاب تنوع زیستی باشد.
مرجان بستان بان
خانه قهوه تخصصی