اگرچه رنگ و دمای نهایی دانه ، معیارهای خوبی برای درجه برشته کردن هستند ، اما این دو پارامتر نمایانگر میزان توسعه در درون دانه نیستند.
برای اندازه گیری توسعه تمام دانه و نه فقط سطح ، توصیه محاسبه درصد کاهش وزن در هر دفعه برشته کردن است.
برای اندازه گیری دقیق کاهش وزن ، وزن دانه ها قبل و بعد از برشته کاری با دقت پنج گرم بایستی اندازه گیری شوند.
اختلاف این دو اندازه گیری درصد کاهش وزن قهوه را مشخص می نماید .
روش محاسبه کاهش
وزن How to calculate weight loss
* درصد کاهش وزن =
وزن دانه سبز / ( وزن دانه سبز – وزن دانه برشته شده )
شناخت درصد کاهش وزن برشته کردن به فرد برشته کننده در تعیین میزان نفوذ به داخل دانه در طی برشته کردن کمک می نماید.
به عنوان مثال ، اگر در دو دفعه برشته کاری قهوه با یک رنگ برشت ، دفعه اول کاهش وزن پانزده درصدی و در بار دوم و چهارده و نیم درصد باشد ، نشان دهنده این است که در بار اول توسعه بیشتری پیدا کرده است.
با فرض اینکه رنگ برشت ها ثابت باشد ، اندازه گیری درصد کاهش وزن بازخورد سریع و مفیدی برای توسعه برشت است.
نباید اطلاعات کاهش وزن را از نوع دانه ای به دانه ای دیگر تعمیم داد.
این به دلیل اختلاف در رطوبت اولیه و سایر پارامتر هاست. به هرحال وقتی برشت های یک نوع دانه را بررسی می کنیم بایستی از عدم تغییر رطوبت دانه سبز در بین دفعات برشته کاری اطمینان کسب کنیم .
بعد ازیک ماه نگهداری در گونی ، شما یک بار دیگر در اواخر زمستان نمونه ای دیگر از انرا برشته می کنید. علیرغم استفاده از یک پروفایل یکسان ، درصد کاهش وزن چهارده می شود.
چرا ؟؟ رطوبت قهوه به دلیل نگهداری در انبار سرد و خشک زمستان حدود هشت دهم افت داشته است،
نویسنده : اسکات راوو
ترجمه : آیسان خاورمیانه کالا
بازنویسی : خانه قهوه تخصصی