Specialty Coffee Association

IRAN
 

دم آوری قهوه Brewing Coffee


دم آوری قهوه  Brewing  Coffee

در حال حاضر که ما پایه و اصل نخستین قهوه را می دانیم،سرگرمی و بازی واقعی شروع می شود . یادگیری و دانستن صحیح دم آوری قهوه ، می تواند کیفیت قهوه شما را بیانداز بهبود بخشد . کارشناس ها تصدیق کردند قهوه ای با کیفیت متوسط که به طور صحیح دم شده باشد به مراتب بهتر از طعم قهوه مرغوبی است که به صورت غلط دم آوری می‌شود.


تمام روش‌های دم آوری باید به صورت زیر انجام پذیرد

  • قرار دادن آب داغ در ارتباط مستقیم با قهوه آسیاب شده در طول زمان دقیق می‌تواند طعم مناسب و بدون تلخی را استخراج نماید .
  • به دست آوردن درصد مزه و طعم از یک فرمول معین. بیشتر مصرف کننده ها خواهان به دست آوردن ۱۸ تا ۲۲ درصد وزن هستند . طبق دستور، ۲ قاشق غذاخوری معادل ده گرم قهوه برای شش اونس  آب معادل ۱۸۰ میلی لیتر می باشد .
  • کنترل کردن دمای آب بر روی ۲۰۰ درجه فارنهایت معادل ۹۳ درجه سانتیگراد دمای کافی برای استخراج و به دست آوردن طرح و مزه را ایجاد می‌کند. ولی گرمای بیشتر آب باعث تلخی و استخراج بیش از اندازه از قهوه می شود .
  • پاک کردن و صاف کردن تفاله قهوه بعد از اتمام دم آوری .



 تجهیزات مناسب برای دم کردن قهوه

علاوه بر دستگاه آسیاب قهوه و دستگاه دم آوری قهوه یا همان ماشین قهوه ، ابزار زیر می توانند یک بسته تجهیزاتی خوب برای دم آوری قهوه به وجود آورند

  •  یک دماسنج دیجیتال یا دماسنج با حساسیت لحظه‌ای بالا یا یک دماسنج با Probe  ( میله )  دیجیتال باریک و منعطف که بر روی خود دماسنج نصب شده باشد . برای دقت بیشتر دماسنج لازم است که دماسنج به جایی دسترسی داشته باشد که نقطه تداخل آب و قهوه باشد .
  •  یک ترازوی دیجیتال برای وزن کردن قهوه برای حصول اطمینان از وزن قهوه و فرمول مخلوط کردن آن که به شما این اجازه را می دهد تا تنظیمات جزئی به آسانی صورت پذیرد . ترازویی را انتخاب کنید که دقت اندازه گیری آن در حد اونس یا گرم باشد . اکثر مردم قهوه را در اندازه و سایزهای کوچک دم و مصرف می‌کنند .
  • یک تایمر یا ساعت که به درستی نشان بدهد چه مدت زمانی آب داغ و قهوه در تماس با یکدیگر هستند تا از فرمول و مدت زمان مشخص برای دم آوری قهوه اطمینان حاصل شود.
  • پیمانه قهوه که معمولاً به همراه دستگاه دم آوری قهوه وجود دارد. اگر نداشته باشد فروشگاه‌های مواد غذایی این پیمانه ها را عرضه می‌نمایند. پیمانه های قهوه اندازه گیری درست را تضمین می کنند .
  •  کتری آب جوش. برای سهولت در جوشاندن آب برای دم آوری قهوه به روش های مختلف مثل قهوه فرانسوی . هرچند که ظروف گرد نیز این کار را انجام می دهند . یک سوپاپ حرارتی قوی و یک پد گرمازای قوی برای انتقال حرارت به آب که باعث به جوش آمدن آب میشود.
  •  دستکش های مقاوم  در برابر حرارت برای جابجایی این قهوه داغ , کتری آب جوش. آب های بسته بندی شده به علت کیفیت بالا برای دم اوری قهوه بسیار مناسب هستند. در صورتیکه آبهای لوله کشی محلی شما دارای کیفیت مناسبی باشند نیز می‌توان از آنها استفاده کرد.
  • ظروف اندازه گیری مایعات برای حصول اطمینان از اینکه میزان آب مشخص و دقیقی استفاده می شود.
  • دانه های کامل و تازه قهوه . این دانه ها فقط باید قبل از دم آوری آسیاب شوند .
  • ظرف نگهدارنده در بسته با درپوشی که محکم بسته شود به منظور تازه نگه داشتن دانه های قهوه .

 

 حرارت و مدت زمان دم آوری

در تمام  روشهای دم آوری قهوه ، قرار دادن آب و قهوه در کنار هم باعث ایجاد طعم و مزه قهوه می شود . ازز نظر تئوری ، شما میتوانید دانه‌های قهوه برشته شده را در یک پارچ آب قرار دهید و نهایتا آن آب داخل ظرف تبدیل به قهوه می شود . ولی یقیناً حرارت و زمان مناسب باعث تسهیل به دست آوردن عصاره قهوه شده که در صورت استفاده از حرارت و زمان مناسب عطر و طعم قهوه نیز سریعتر به دست می آید.

دستورالعمل تهیه یک قهوه عالی به صورت ذیل می باشد:  ۲ قاشق غذاخوری معادل ۱۰ گرم قهوه به ازای  ۶ انس مععادل ۱۸۰ میلی لیتر آب .  در نوشته ها آمده است که آقای بتهوون عادت داشته که برای هر 6 انس آب 60 دانه قهوه استفاده می کرده است که این 60 دانه قهوه معادل دو قاشق غذاخوری می باشد. به هر حال این فرمول برای تمام روش‌های دم آوری استفاده میشود  .

این فرمول یک نکته کلیدی و مهم برای شروع می باشد اما درصورت اینکه به میزان کمی این فرمول با توجه به سلیقه شما تغییر داده شود ممکن است طعمی تولید کند که مناسب ذائقه شما باشد .   این فرمول به عنوان یک دستورالعمل نسبتاً ساده عمل می کند.

 قهوه های برشته شده گوناگون، انواع مختلف قهوه و نوسانات حرارتی در حین دم آوری قهوه می‌تواند طعم و عطر آن را تغییر دهد. به عنوان مثال برای دم آوری مقدار ۴۸ اونس با ۱۶ قاشق غذاخوری از قهوه شروع میکنیم اگر غلظت قهوه زیاد بود تعداد قاشق‌های قهوه را به ۱۴ قاشق کاهش می دهیم.اگر غلظت قهوه کمبود تعداد قاشق های غذاخوری خود را به ۱۸ قاشق افزایش می‌دهیم .به عنوان نکته قابل تذکر، قهوه جدیدی را که برای بار اول دم می کنید از همان ۱۶ قاشق شروع کنید.

 

دما

اگرچه آب با هر دمایی در ارتباط با دانه های قهوه قرار گیرد در یک مدت زمان طولانی باعث تولید قهوه می شود ولی آب داغ سریع ترین راه به منظور رسیدن به این هدف می باشد .  آب با دمای ۲۰۰ درجه فارنهایت یا ۹۳ درجه سانتیگراد با چند درجه اختلاف به عنوان مبنا و استاندارد حرارت مطرح شده است .  آب با درجه پایین تر باعث تاثیر کمتری می شود و آب با درجه بالاتر طعم تلخی در قهوه تولید می کند.

 

 زمان

 هر چقدر مدت زمان بیشتری قهوه در معرض آب قرار بگیرد طعم بیشتری تولید می نماید و هر چقدر که این مدت زمان کوتاه تر شود  طعم کاهش  می‌یابد .

متوسط زمان مناسب برای دم کردن قهوه بستگی به میزان قهوه آسیاب شده دارد. در صورت آسیاب کردن ریز قهوه ، دم آوری آن بین ۴ تا ۶ دقیقه طول می کشد . ولی در صورتی که این میزان درشت تر آسیاب شود مدت زمان دم آوری آن نیز تا ۸ دقیقه افزایش می‌یابد .  

 

آب

ترکیب شیمیایی قوی ترین قهوه در هر فنجان تقریباً  ۱.۳۵ درصد از قهوه حل شده در آن فنجان می باشد.  مابقی حجم فنجان که حدود 98.65 درصد می باشد آب است. آب دو نقش را در قهوه ایفا می نماید. اول اینکه مکمل طعم قهوه می باشد دوم این که به عنوان حلال قهوه عمل می‌کند و عصاره قهوه را بیرون می کشد.

حالا در قدم اول آب را طبقه بندی می نماییم . طعم آب در سراسر جهان متفاوت می باشد. اصولاً آب های موجود سالم و قابل شرب هستند. ترکیب شیمیایی آب ها می توانند عناصر متفاوت و زیادی را در بر گیرند. کلسیم که از صخره های زمینی به دست می آیند بزرگترین حلال آب می باشند.  آیا تا به حال عبارت آب سخت و سنگین و شنیده اید ؟ این عبارت مربوط به آب هایی است که کلسیم زیادی در آن وجود دارند. اگر که املاح معدنی موجود در آب سنگین به میزان کافی تراکم داشته باشند طعم خاص و فلزی را به قهوه می دهند.

 برخی می‌گویند آب سنگین باعث می‌شود طعم قهوه به میزان کمی در حین دم آوری استخراج شود .  در حقیقت این واقعیت ندارد هر چند که آب سنگین باعث مشکلاتی میشود.  در هنگام دم آوری آب نزدیک به دمای جوش کلسیم و دیگر مواد معدنی را به صورت معلق نگه می دارد.  قسمتی از این مواد معدنی به دیواره کتری میچسبد و پس از مدتی کنده میشود

 فیلترهای آبی که از نمک استفاده می کنند در مقایسه با آبهای سنگین مشکلات بیشتری برای ما ایجاد می‌کنند . ذرات نمکی که همراه آب تصفیه شده از فیلتر خارج می شوند مانند ژلاتین بر سطح قهوه می‌نشیند و عملکرد آب داغ را برای دم آوری قهوه تضعیف می کند.

 

درجه PH

میزان اسیدی بودن مایعات در برابر خاصیت قلیایی آنها PH آن مایع است می‌تواند به وضوح بر روی طعم قهوه تاثیر گذارد. به طور طبیعی PH  آب باید 7.1  باشد تا آب بتواند نقش خود را در دم آوری قهوه به طور مطلوب ایفا کند .قلیایی یا اسیدی بودن آب باعث بر هم خوردن تعادل در طعم قهوه می شود . به ویژه آب قلیایی ، هنگامی که برای دم آوری قهوه ای که زیاد تفت داده شده است استفاده می شود طعم عجیبی تولید می کند.

 

لیست ویژگی های آب

 آبی که برای دم آوری قهوه از آن استفاده می شود باید دارای ویژگی های زیر باشد:

  • مجموع املاح جامد حل نشدنی در آب باید به میزان ۱۰۰ TDS  یا کمتر از آن باشد . این املاح به سبک ، معمولی یا سنگین بودن آب بستگی دارد. این آب طعم بهتری دارد و به افزایش طول عمر تجهیزات ماشین قهوه می افزاید
  • PH  نرمال آب7.1  می باشد . آب اسیدی می‌تواند طعم قهوه را کاهش دهد . آب قلیایی طعم قهوه را بی مزه میکند . اگر شما از آب قلیایی استفاده می کنید ، باید از قهوه‌ای که بسیار کم برشته شده است استفاده کنید. اگر که از آب اسیدی استفاده کنید قهوه ای که بسیار برشته شده باشد را در نظر بگیرید.
  • آب بدون کلر. اگر که هرگونه بو و یا مزه کلر را در آب احساس می کنید انتظار داشته باشید که این کلر در طعم قهوه شما تاثیر گذار باشد . برای از بین بردن کلر می‌توانید از فیلترهای ذغالی استفاده کنید و یا اجازه دهید آب به مدت یک ساعت بدون حرکت بماند تا کلر آن کاملاً تبخیر شود.

 

آیا موارد ذکر شده به این معنی است که باید از آب معدنی داخل بطری استفاده شود؟ در بیشتر موارد آب لوله کشی شهری، قهوه عالی را تولید می‌کند. اکثر شهر ها مشخصات آب لوله کشی شده را در وبسایت های خودشان قرار می دهند. در بیشتر موارد آب دارای کلر می‌باشد که از این کلر برای جلوگیری از آلودگی استفاده می شود.

 همانطور که در بالا اشاره شد تشخیص کلر در آب آسان می باشد. تشخیص و تنظیم املاح اضافه و یا PH  کمتر از حد ایده آل نسبت به کلر سخت تر می باشد . اگر با این مسئله مواجه شدید از آب های بطری شده معدنی استفاده نمایید. به خاطر داشته باشید که تمام آب های بطری شده شبیه هم نیستند. با تجهیزات لازم سطح PH  و املاح موجود در آب های معدنی را قبل از استفاده مشخص کرده و از استاندارد بودن آن مطمئن شوید.

 


اخبار

اگر میخواهید قهوه ای کاملا متفاوت و خاص را تجربه کنید قطعا Wine Processed Coffee ;یعنی قهوه فرآوری شرابی ارزشش را دارد.قهوه ای که به شما تجربه ی عطر...


نوروز 1402، این عید باستانی و خوش یمن بر شما و خانواده محترمتان مبارک باد .برایتان دراین سال نو تندرستی ، نیک ورزی ، کامروایی و شادمانی را آرزومندم ...


شرح محصول :PCC یک پودر رسوب بر و جرم گیر دستگاه های قهوه ساز و اسپرسو ساز می باشد و با جرم گیری سریع و اصولی ، باعث افزایش طول عمر ماشین قهوه ساز شد...


هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


مقالات

مطابق گزارشات سازمان بین المللی قهوه ، ژاپن پس از ایالات متحده آمریکا رتبه سومین کشور بزرگ مصرف کننده قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است. واردات...


1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...