Specialty Coffee Association

IRAN
 

بخش 38- دستورهای مختلف قهوه


بخش 38- دستورهای مختلف قهوه

۸- دستورهای مختلف قهوه

تعداد زیادی نوشیدنیوجود داردکه با قهوه درست می شوند , به راحتی می توان در این باره یک کتاب نوشت . در این قسمت من تعداد زیادی از قهوه های مورد علاقه ام را با دستور آن ذکر می کنم.

۱ - ۸ - اسپرسو

دیپلمات فرانسوی، چارلی ماریس گفته است : اسپرسو باید به سیاهی شیطان به داغی جهنم ، به خالصي فرشته ها و به دل چسبی عشق باشد.

۱ اونس برابر ۳۰ میلی لیتر اسپرسو

شکر به میزان دلخواه

۱- فنجان و نعلبکی و قاشق اسپرسو را گرم کنید.

۲- فنجان را زیر دستگاه قرار دهید.

۳- اسپرسو را آماده کنید.

۴- با شکر سرو کنید.

پیشنهاد برای سرو کردن با یک لیوان آب سرد سرو شود.


۲ - ۸ - کاپوچینو

کاپوچینو برپایه اسپرسو و با شیر گرم و کف شیر تشکیل می شود اما این نسبت معمولا با توجه به سلیقه افراد تغییر می کند. کلمه کاپوچینو اشاره به راهبه ها کاپوچین دارد و دلیل آن رنگ و حالت ارائه این نوشیدنی و شباهت آن به نشان این راهبه هاست.


30 میلی لیتر اسپرسو

160 میلی لیتر شیر به همراه ۱ قاشق برای هم زدن

۱- یک شات اسپرسو را داخل فنجان بریزید.

۲- شیر را بخار داده و کف دهید.

۳- شیر را به اسپرسو اضافه کنید.

۴- با استفاده از یک قاشق مقداری کف روی آن بریزید.

پیشنهاد برای سرو کردن : با استفاده از یک قلم طراحی روی آن را با سس شکلات تزئین کنید.


۳ - ۸ کاپوچینو خشک

این نوع کاپوچینو از اسپرسو و لایه های کف شیر درست می شود , بدین منظور میزان زیادی

بخار به شیرداده می شود.

۱ اونس برابر ۳۰ میلی لیتر اسپرسو


۱- یک شات اسپرسو را داخل فنجان بریزید.

۲- شیر را بخار دهید

۳- با استفاده از یک قاشق مقداری کف روی اسپرسو بریزید.

پیشنهاد برای سرو کردن : هر نوع دسر شیرین همراه خوبی برای این نوشیدنی می باشد .

کف سفیدی که بر روی آن قرار گرفته و خط اسپرسوی زیرین، در یک لیوان شیشه ای به وضوح قابل مشاهده است.


۴ - ۸ - قهوه لاته

معمولا برای صبحانه سرو می شود. این قهوه سفید، از شیر گرم به همراه مقداری کمی کف تشکیل

می شود سوئیسیها آن را شكاله می نامندد که تحت الفظ کاسه معنی میدهد.

30 میلی لیتر اسپرسو

200 میلی لیتر شیر

۱- یک شات اسپرسو را داخل فنجان بریزید.

۲- شیر را گرم کرده و بخار دهید.

٣- شیر را داخل اسپرسو بریزید.

۴- لایه ضخیمی از کف را روی شیر بریزید تا مانند سر پوش عمل کنند.

پیشنهاد برای سرو : در روزها گرم تابستان ارائه این نوشیدنی بصورت خنک بسیار مطبوع است. طریقه درست کردن آن به این صورت است : 30 سی سی اسپرسو را خنک کرده و یک لیوان شیر سرد را نیز به آن بیفزایید. در آخر کافی است آن را درون یک لیوان پر از یخ بریزید.


۵ - ۸ - کافه موکا

درست مانند لاته این قهوه نیز با اسپرسو و شیر تهیه می شود, بعلاوه پودر کاکائو یا سیروپ شکلات به آن اضافه می شود . کلمه موکا اسم یک شهر در یمن است و هیچ ربطی به شکلات ندارد اما امروزه معنای جدید گرفته و به عنوان نوشیدنی حاوی شکلات شناخته شده است.

30 میلی لیتر اسپرسو

۱ قاشق غذاخوری پر پودر کاکائو یا شربت شکلات

200 میلی لیتر شیر

1 - 1 شات اسپرسو آماده کنید.

۲- پودر کاکائو یا شربت شکلات را درون فنجان بریزید.

۳- اسپرسو را درون آن ریخته و هم بزنید.

۴- شیر را بخار داده و به آن اضافه کنید.

پیشنهاد برای سرو کردن این نوشیدنی در تابستان : برای یک خوراکی شکلاتی تازه، ورژن یخی این نوشیدنی را درست کنید که دستور آن به صورت زیر است:

30 سی سی اسپرسو را خنک کرده و ۱ قاشق غذاخوری پودر کاکائو یا شربت شکلات را داخل لیوان ریخته و سپس مقداری یخ و یک لیوان شیر سرد به آن اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.


۶ - ۸ - امریکانو

این نوشیدنی ترکیبی از اسپرسو با آب جوش است و قهوه امریکانو نامیده می شود. اگر به جای آب جوش آب یخ بریزید ورژن یخی آن بدست می آید.

۳۰ میلی لیتر اسپرسو

۱۴۰ میلی لیتر آب جوش

۱- یک شات اسپرسو را داخل فنجان بریزید.

۲- آب جوش را اضافه کرده و هم بزنید.

پیشنهاد برای سرو کردن : اول آب گرم راداخل لیوان بریزید و سپس اسپرسو را روی آن اضافه کنید این روش باعث پایداری کرمای اسپرسو می شود.


۷ - ۸ - چشم قرمز

اگر قهوه معمولی را با اسپرسو مخلوط کنید چشم قرمز به وجود می آید که برای بیدار ماندن در شب آن را می نوشند. اسامی دیگر مانند «شلیکی در تاریکی» هم نامیده می شود.

۱۵۰ میلی لیتر قهوه تازه جوشیده شده

۳۰ میلی لیتر اسپرسو

۱- یک فنجان عصاره قهوه را دم کنید

۲- یک شات اسپرسو آماده کنید .

۳- آنها را مخلوط کنید.

پیشنهاد برای سرو کردن: می توان این نوشیدنی را با اضافه کردن ۲ شات اسپرسو «چشم سیاه» درست کنید. و همچنین با اضافه کردن ۳ شات «چشم مرده» به وجود می آید.


۸ - ۸ - ماکیاتو

این نوشیدنی را با بعضی از مشتقات قهوه اشتباه نگیرید. ماکیاتو اسپرسو است همراه باکمی کف شیر.

۳۰ میلی لیتر اسپرسو

۱ قاشق غذاخوری کف شیر

۱- یک شات اسپرسو آماده کنید .

۲- کف شیر را در یک نعلبکی جدا آماده کنید.

۳- یک قاشق غذاخوری کف شیر را روی اسپرسو بریزید.

پیشنهاد برای سرو کردن: فنجان کوچک اسپرسو به سرعت سرد می شود. فنجان را گرم کنید و اسپرسو را هم نزنید. ظاهر ماکیاتو، جاذبه خاص خودش را دارد.


۹ - ۸ - کارامل ماکیاتو

همان طور که از اسم آن پیداست این نوشیدنی ورژن کاراملی از ماکیاتو می باشد.

۳۰ میلی لیتر اسپرسو

۱ فنجان بخار شیر

شربت وانیل ، سس کارامل

۱- یک شات اسپرسو و بخار شیر را آماده کنید.

۲- شربت وانیل را درون فنجان بریزید.

٣- بخار شیر را روی شربت بریزید.

۴- با استفاده از قاشق شیر را با کف بپوشانید.

۵- اسپرسو تازه دم شده را داخل فنجان بریزید.

۶- سس کارامل را کم کم روی آن بریزید.

پیشنهاد برای سرو کردن : هوس یک چیز خنک کرده اید؟ ماکیاتو کاراملی یخی را امتحان کنید. ۲ شات اسپرسو آماده کنید و اجازه دهید خنک شود. در یک لیوان یخ و سس وانیل را بریزید و یک لیوان شیر به آن بیفزایید. اسپرسو را روی آنها ریخته و با کارامل و خامه تزئین

کنید.


۱۰ - ۸ - اسپرسو کن پانا

این نوشیدنی شامل یک یا دو شات اسپرسو است ,کن پانا در زبان ایتالیایی به معنای خامه است. اگر به اسپرسو خامه اضافه کنیم یک نوشیدنی جدید به وجود می آید بنام اسپرسو کن پانا .

۱ یا ۲ شات اسپرسو

خامه

١- شات اسپرسو را آماده کنید

۲- درون فنجان بریزید

۳- روش را با خامه بپوشانید

پیشنهاد برای سرو کردن : این نوشیدنی با بستنی طعم را در ترکیب بسیار خوبی است.


۱۱ - ۸ - اسپرسو مارتینی

این قهوه نوعی کوکتل مارتینی کلاسیک دارد و هنگامی که تکان داده شود بسیار بهتر است

اما باید توجه داشت که نباید همزده شود.


۱۲ - ۸ - قهوه ایرلندی

۱۳ - ۸ - قهوه ملانژه

برخلاف اسپرسو کن پانا که خامه چکیده دارد، این قهوه دارای خامه ذوب شده است.

1 فنجان قهوه تازه دم شده

۱ قاشق غذاخوری خامه چکیده

۱ قاشق چایخوری شکلات رنده شده یا یک قاشق چایخوری پودر کاکائو

1- قهوه را دم کنید.

۲- خامه را ذوب کرده و روی قهوه بریزید.

۳- گرده ای از شکلات یا پودر کاکائو روی آن بپاشید. پیشنهاد برای سرو کردن : می توانید برگ نعنا تازه یا شیره آن را به این قهوه اضافه کنید.


۱۴ - ۸ - پپرسو Pepresso

این نوع اسپرسو با طعمی تند و لذت بخش است. مانند این است که طعم شکلات را با فلفل مخلوط کرده باشیم این طعم تند و شیرین مورد پسند تمامی ذائقه هاست.

30 گرمی سس شکلات- دانه فلفل را درون فلفل ساب ریخته و آسیاب کنید.

30 میلی لیتری اسپرسو

١- سطح یک فنجان اسپرسو را از شکلات بپوشانید.

۲- مقداری فلفل را به آن بیفزایید.

٣- فنجان را زیر دستگاه اسپرسو قرار دهید.

۴- شات اسپرسو را در داخل فنجان از قبل آماده شده بریزید.

پیشنهاد برای سرو کردن: قبل از سرو کردن پپرسو ، آن را هم بزنید. به این صورت شما عطر و مزه ترکیب شکلات و فلفل و اسپرسو را حداکثر می کنید.


۱۵ - ۸ - قهوه رویال

این قهوه در یکی از فیلمهای پری ماسون Perry mason به نام چنگک مخملی Velvet claws با بازی وارن ویلیام به وجود آمد. این فیلم عجیب و غریب است اما این نوشیدنی مجذوب کننده می باشد.

۲ فنجان قهوه تازه دم

۱ قاشق چایخوری نیشکر دان شده

۲ اونس برابر ۶۰ میلی لیتر XXX

۲ اونس برابر ۶۰ میلی لیتر خامه چرب

١- قهوه تازه دم را داخل فنجان بریزید

۲- نیشکر را اضافه کرده و تا زمانی که کاملا حل شود هم بزنید

۳- XXX را اضافه کنید.

۴- یک سرقاشق چایخوری خامه پرچرب را روی نوشیدنی ریخته و بلافاصله سرو کنید. پیشنهاد برای سرو کردن : برای ورژن بدون الكل آن می توانید قهوه طعم دار را جایگزین کنید.


۱۶ - ۸ - قهوه ونیز

ویکتور هوگو می گوید : این نوشیدنی شیرین و وسوسه کننده به همراه بستنی وانیلی می تواند قلب امپراطور اليزابت را نیز تسخیر کند.

• نصف فنجان قهوه تازه دم

• شربت وانیل

۱ اسکوپ بستنی وانیلی 1- قهوه را در فاصله کمی از درست کردن نوشیدنی دم کنید.

۲- یک اسکوپ بستنی وانیلی را داخل لیوان بریزید.

٣- لیوان را زیر شیر قهوه جوش بگذارید.

۴- اجازه دهید قهوه به طور مستقیم به وسط لیوان و روی بستنی بریزد.

۵- سس وانیل را اضافه کنید.


۱۷ - ۸ - قهوه یخی

این ابتکاری است که می توان اضافه ی قهوه ای که از صبح باقی مانده را به یک نوشیدنی دلچسب برای عصرانه تبدیل کند.

۱۴۰ میلی لیتر قهوه

• ۱ قاشق چایخوری شیرین کننده بسته به خواست خودتان

• شیر

١- قهوه را دم کنید.

۲- قهوه را برای ۳ الی ۵ ساعت درون دمای اتاق یا یک ساعت و نیم تا ۳ ساعت درون

یخچال بگذارید تا خنک شود.

۳- یک لیوان را پر از یخ کنید.

۴- قهوه سرد را درون لیوان بریزید.

۵- هم بزنید تا هم دما شوند.

۶- شیر و شیرین کننده را اضافه کنید.

پیشنهاد برای سرو کردن: قهوه را درون قالب یخ بریزید و بگذارید یخ بزند و از آن به جای یخ استفاده کنید تا حالت آبکی به وجود نیاید.


۱۸ - ۸ - قهوه مکزیکی

اسم این قهوه به دلیل تند بودنش به مکزیکیها ربط داده شده است. استفاده از لیکور سفید باعث طعم آتشین این نوشیدنی می شود.

۳۰ میلی لیتر لیکور قهوه

۱ اونس برابر ۳۰ میلی XXX

۵ اونس برابر ۱۵۰ میلی لیتر قهوه جوشیده

۱ قاشق چایخوری شکر قهوه ای • او و اونس خامه چکیده

شکلات رنده شده

1- قهوه و لیکور را درون یک فنجان بزرگ مخلوط کنید.

۲- برای شیرین شدن کمی شکر قهوه ای بیفزایید.

۳- به آرامی خامه را روی آن بریزید.

۴- مقداری شکلات رنده شده روی آن بپاشید.

پیشنهاد برای سرو کردن : نصف قاشق چایخوری به اندازه یک گرم دارچین و یا چوب دارچین به صورت سنتی به این نوشیدنی اضافه کنید.


۱۹ - ۸ - کافه اوله

این قهوه به زبان فرانسه به معنی «قهوه روی شیر» است که برای صبحانه نوشیده می شود. |

• نصف فنجان قهوه فرانسه

• نصف فنجان شیر

١- قهوه فرانسه را بجوشانید

۲- شیر را بخار دهید

٣- به نسبت برابر شیر و قهوه را درون فنجان بریزید.

۴- هم بزنید و داغ سرو کنید.

پیشنهاد برای سرو کردن : قهوه را با یک قاشق کاسنی بجوشانید.


خانه قهوه تخصصی ایران / Scairan




اخبار

اگر میخواهید قهوه ای کاملا متفاوت و خاص را تجربه کنید قطعا Wine Processed Coffee ;یعنی قهوه فرآوری شرابی ارزشش را دارد.قهوه ای که به شما تجربه ی عطر...


نوروز 1402، این عید باستانی و خوش یمن بر شما و خانواده محترمتان مبارک باد .برایتان دراین سال نو تندرستی ، نیک ورزی ، کامروایی و شادمانی را آرزومندم ...


شرح محصول :PCC یک پودر رسوب بر و جرم گیر دستگاه های قهوه ساز و اسپرسو ساز می باشد و با جرم گیری سریع و اصولی ، باعث افزایش طول عمر ماشین قهوه ساز شد...


هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


مقالات

مطابق گزارشات سازمان بین المللی قهوه ، ژاپن پس از ایالات متحده آمریکا رتبه سومین کشور بزرگ مصرف کننده قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است. واردات...


1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...