خشک سازی دانه های قهوه پس ازفراوری تر صورت می گیرد، دانه ها که هنوز داخل پوسته پارشومنت قرار دارند دارای رطوبت بالائی هستند که می بایست بتدریج و طی زمان بندی خاصی کاهش یابد .
در مکانهائی که فضای لازم و یا وضعیت آب وهوائی با ثباتی وجود ندارد، مرحله خشک سازی بصورت مکانیکال صورت می گیرد .
دستگاه خشک کن عمودی : در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن دانه می گردد.
دستگاه خشک کن( استوانه یی شکل) :در این دستگاه دانه ها درون ظرفی استوانه یی شکل که هوای داغ درون آن جریان دارد چرخیده و خشک می شود.
ترکیب کردن این روشها با یکدیگر عملی نرمال و عادی است که به منظور استفاده
بهینه از فضای موجود و همینطور زمان ، مورد استفاده قرار می گیرد ، چراکه فضایی که
موجود است تا جایی که امکان دارد باید آزاد باشد برای کارهای روز بعد. محلی که
پروسه خشک شدن در آن صورت می گیرد به صورت ایده آل باید زمینی مسطح باشد که در
معرض تابش نور خورشید بوده و همینطور در مسیر جریان باد باشد تا این پروسه بصورت
یکنواخت انجام پذیرد و بتوانیم نتیجه رضایت بخشی را بدست آوریم، مدیریتی دقیق و
نظارتی کامل طی انجام این فرآیند مورد نیاز است ، در غیر اینصورت مشکلات بحرانی در
پی خواهد داشت.
بعنوان مثال گیلاسها می توانند در محلی که برای خشک شدن در نظر گرفته شده است
زیر نور خورشید قرار بگیرند و زمانی که میزان رطوبت آنها کاسته شد ادامه فرآیند
بصورت مکانیکی انجام شود.
دستگاههای خشک کن مکانیکی اغلب انرژی خود را با مواد حاصل از تولید دانه قهوه
تامین می کنند ، مانند پارشومنت ، شاخه های درخت ، پالپ خشک شده ، این امر باعث
کاهش هزینه های تامین انرژی می شود.
می توان گفت طیف مزه ها و طعم های قهوه با توجه به سطحی که گیلاس قهوه ذخیره
می شود به منظور خشک شدن گسترش پیدا می کند ، اگر پروسه خشک شدن بصورت یکنواخت
صورت نگیرد ریسک تخمیر غیر قابل کنترل وجود دارد که این امر تاثیر منفی روی مزه
قهوه خواهد گذاشت ( دقت داشته باشید که پروسه خشک شدن می تواند خیلی با سرعت انجام
شود یا خیلی آهسته)
تهیه یک گزارش دقیق و کامل از تمام مراحل فرآیند خشک کردن که در طی روزهای انجام این فرآیند نوشته شده است می تواند بعدها مشخص کننده نقاط ضعف و قوت و ایرادهای موجود در طعم قهوه باشد و در حقیقت یک عنصر مرکزی است در کیفیت و موفقیت مدیریت در مزارع قهوه.
بازدید کننده گرامی : خانه قهوه تخصصی ایران Scairan مرکزی است تحقیقاتی،آموزشی که در زمینه آموزشهای تخصصی قهوه و همچنین پژوهش و مشاوره در صنایع قهوه فعالیت دارد.خواهشمندیم نظرات و پیشنهادات خود را جهت پیشبرد بهتر فعالیت این مرکز برای ما ارسال فرمائید.