موضوع : قهوه بدون کافئین Decaf Coffee
سلام دکتر کافی .
لطفا در مورد روشهای کافئین زدایی از قهوه توضیح دهید و آیا مصرف قهوه بودن کافئین برای سلامتی مضر است؟
خیلی ممنون
مهدی مرتضوی
دکتر کافی :
Decaffeination ، یعنی جدا سازی قسمت اعظم کافئین موجود در قهوه سبز از دانه ها ، بدون تحت تاثیر قرار دادن کیفیت قهوه سبز.
روش اول: روش استفاده از آب water de-caffeinating
روش دوم: chemical chemical decaffeinating
روش سوم: Co2 Co2 decaffeinating
به دلیل اینکه کافئین قابلیت حل شدن در آب را دارد ، فرایند جداسازی کافئین از دانه قهوه سبز فرایند نسبتا آسانی می باشد.
• مرحله اول دانه های قهوه سبز را در آب گرم قرار می دهند تا خیس بخورد و در آب حل شود . سپس آب را فیلتر کرده و کافئین را از آن جدا می کنند . آب بدون کافئین به قهوه سبز دوباره اضافه شده و سپس همراه دانه های سبز خشک می شوند. بهترین روش water decafe روش سوئیسی می باشد که 99% کافئین را حذف میکند .
• متد دوم : روش شیمیایی جدا سازی کافئین از حلالها برای این جداسازی استفاده می شود . حلالها نیز مثل آب، کافئین ها را در خود حل می کنند . البته شایعات زیادی در مورد کا فئین زدائی با حلالها وجود دارد .مثلا تاثیر منفی این حلالها روی بدن انسان و لایه اوزون.
• نهایتا روش سوم: استفاده از Co2 ، کربن دی اکسید می باشد. عبور گاز دی اکسید کربن با فشار از میان دانه های قهوه سبز برای جذب کافئین.
دوست گرامی :
مصرف قهوه بدون کافئین مخصوصا قهوه ای که به روش سوئیسی کافئین زدایی شده باشد نه تنها برای سلامتی مضر نیست بلکه استفاده محدود آن برای بانوان در دوره حاملگی و کسانی که به کافئین حساسیت دارند و همچنین بیماران با فشار خون بالا و تیروئید فعال توصیه می گردد.
ارادتمند
دکتر کافی