دکتر کافی :
اول مطمئن شوید که دستگاه اسپرسو کاملا تمیز است و آب وارد شده به ماشین در استاندارد لازم فیلتر شده است. از این به بعد کیفیت دانه اسپرسو ، تفت خوب قهوه ، آسیاب مناسب و فشار کافی به شما کمک می کند تا اسپرسو خوبی را پدید آورید .
کاهش دمای آب و افزایش اندازه آسیاب ( در صورت امکان ) تلخی را کاهش می دهد . یکی دیگر از راههای داشتن اسپرسو شیرین تر متوقف کردن استخراج است . به محض این که ریزش فوم رقیق می شود استخراج را متوقف کنید به این مرحله اصطلاحا میگویند بلوندینگ .
در مورد انتخاب دانه های قهوه اسپرسو سراغ قهوه هایی بروید که فراوری پالپ نچرال هستند و حداکثر آن را تفت متوسط دهید.
ارادتمند دکتر کافی
موضوع دوم : بهترین روش تهیه آیس کافی ( قهوه سرد ) چیست ؟
دکتر کافی :
راههای متفاوتی برای درست کردن قهوه سرد با کیفیت وجود دارد . مسلماً شما برای تهیه قهوه سرد به عواملی نظیر قهوه ، شکر ، شیر ، سیروپ های طعم و مزه نیاز دارید . برای تهیه قهوه باید از اسپرسو و یا یکی از متدهای دم کردن دستی مثل فرنچ پرس ، موکا و .. استفاده کنید .
پله اول در تهیه آیس کافی عالی ، تهیه قهوه با کیفیت و مملو از عطر و طعم می باشد. سپس باید نسبت قهوه و شیر را رعایت کنیم و نباید بیش از حد شیر اضافه کنیم تا مزه شیر بر قهوه غالب شود .در مصرف شکر و طعم دهنده هم نباید افراط کنیم .اگر تا این مرحله را به سلامت گذراندید ، بقیه راه خیلی سخت نخواهد بود .
در ترکیب مواد ذکر شده در بالا می توانید از روشهای مختلف استفاده کنید .یکی از روشها این است که قهوه و شیر و دیگر مواد را بر روی یخ های داخل لیوان تان به آرامی بریزید و پس از کمی هم زدن سرو کنید .
دیگر روش استفاده از شیکر دستی می باشد . مواد را داخل شیکر ریخته پس از ترکیب شدن درون لیوان بریزید . امتیاز این روش در میزان سردی دلپذیر این نوشیدنی و همچنین کیفیت مزه ایست که به طور یکنواخت از ابتدا تا انتهای زمان نوشیدن حفظ می شود .
روش دیگر استفاده از مخلوط کن ( بلندر ) می باشد . بهترین تجربه من در تهیه قهوه سرد ، روش آئروپرس و ترکیب آن با یخ ، شیر و کمی سیروپ کارامل در شیکر می باشد .
به هر حال راههای رسیدن به قهوه سرد خوشمزه زیاد است و به قول مادر بزرگ خدابیامرز من ، کار نیکو کردن از پر کردن است!!