Specialty Coffee Association

IRAN
 

دکتر کافی - هفته دوم شهریور ماه


دکتر کافی - هفته دوم شهریور ماه

موضوع اول : چطور می توانیم  اسپرسو  شیرین تری استخراج کنیم ؟
 
  • سلام دکتر کافی.  من باریستا از تبریز هستم ، چون  ذائقه  ما ایرانیها شیرین پسند  است و اسپرسوی خیلی تلخ را اکثر مشتریان دوست ندارند ، میخواهم بدانم آیا راهی هست که بتوانم تلخی اسپرسو را کاهش و طعم شیرین تری از آن بگیرم ؟ 

 

دکتر کافی :

اول مطمئن شوید که دستگاه اسپرسو کاملا تمیز است و آب وارد شده به ماشین در استاندارد لازم فیلتر شده است.  از این به بعد کیفیت دانه اسپرسو ، تفت خوب قهوه ، آسیاب مناسب و فشار کافی به شما کمک می کند تا اسپرسو  خوبی را پدید آورید .

کاهش دمای آب و افزایش اندازه آسیاب ( در صورت امکان )  تلخی را کاهش می دهد . یکی دیگر از راههای داشتن اسپرسو  شیرین تر متوقف کردن استخراج  است . به محض این که ریزش فوم رقیق می شود  استخراج را متوقف کنید به این مرحله اصطلاحا میگویند بلوندینگ .

در مورد انتخاب دانه های قهوه  اسپرسو  سراغ قهوه هایی بروید که فراوری پالپ نچرال  هستند و حداکثر آن را تفت متوسط دهید.

 

                                                                                                                                                                           ارادتمند دکتر کافی

 

 

موضوع دوم : بهترین روش تهیه آیس کافی ( قهوه سرد ) چیست ؟

 
  • دکتر کافی سلام . احتمالا این موضوعی که در موردش میخواهم صحبت کنم بارها مورد بررسی و بحث قرار گرفته اما برای من خیلی مهم است که بدانم بهترین راه درست کردن آیس کافی چیست ؟!اخیراً یکی از متدهای دم کردن سرد قهوه را امتحان کردم و اتفاقاً قهوه نسبتاً خوبی بدست آوردم . تنها مسئله این بود که قهوه عطر و بوی ضعیف تری داشت و تفاله آن که در لیوانم ته نشین شده بود ، مزه خوبی نداشت . البته من از کمی شیر هم استفاده کردم . یکدستی و صافی قهوه عالی بود و اصلا مزه تلخی نداشت .دفعه دیگر از روش های معمول دم کردن قهوه مثل فرنچ پرس استفاده کردم و بعد قهوه دم شده را در یخچال قرار دادم تا خنک شود . سپس به قهوه تکه های یخ ، شیر و کمی شکر اضافه کردم .در واقع خیلی این موضوع برایم جالب است که بدانم بهترین روش و نظر برای تهیه یک آیس کافی عالی چیست . نسبت آب و قهوه ، انتخاب روش دم کردن سرد یا گرم ، تنظیم آسیاب و .... ؟؟!!من عاشق آیس کافی هستم به خصوص در این تابستان گرم و میخواهم بهترین روش تهیه نوشیدنی محبوبم را پیدا کنم .دکتر کافی ممنون میشوم راهنماییم کنید .

 

 

دکتر کافی :

راههای متفاوتی برای درست کردن قهوه سرد با کیفیت وجود دارد . مسلماً شما برای تهیه قهوه سرد به عواملی نظیر قهوه ، شکر ، شیر ، سیروپ های طعم و مزه نیاز دارید . برای تهیه قهوه باید از اسپرسو و یا یکی از متدهای دم کردن دستی مثل فرنچ پرس ، موکا و .. استفاده کنید .

پله اول در تهیه آیس کافی عالی ، تهیه قهوه با کیفیت و مملو از عطر و طعم می باشد. سپس باید نسبت قهوه و شیر را رعایت کنیم و نباید بیش از حد شیر اضافه کنیم تا مزه شیر بر قهوه غالب شود .در مصرف شکر  و طعم دهنده هم نباید افراط کنیم .اگر تا این مرحله را به سلامت گذراندید ، بقیه راه خیلی سخت نخواهد بود .

در ترکیب مواد ذکر شده در بالا می توانید از روشهای مختلف استفاده کنید .یکی از روشها این است که قهوه و شیر و دیگر مواد را بر روی یخ های داخل لیوان تان به آرامی بریزید و پس از کمی هم زدن سرو کنید .

دیگر روش استفاده از شیکر دستی می باشد . مواد را داخل شیکر ریخته پس از ترکیب شدن درون لیوان بریزید . امتیاز این روش در میزان سردی دلپذیر این نوشیدنی و همچنین کیفیت مزه ایست که به طور یکنواخت از ابتدا تا انتهای زمان نوشیدن حفظ می شود .

روش دیگر استفاده از مخلوط کن ( بلندر ) می باشد .  بهترین تجربه من در تهیه قهوه سرد ، روش آئروپرس و ترکیب آن با یخ ، شیر و کمی سیروپ کارامل در شیکر می باشد .

به هر حال راههای رسیدن به قهوه سرد خوشمزه زیاد است و به قول مادر بزرگ خدابیامرز من ، کار نیکو کردن از پر کردن است!!

 
 
 
 
                                                                                                                           ارادتمند  دکترکافی
 
 
 
 
سوالات خود را از دکتر کافی در زمینه هنر و صنعت قهوه به آدرس [email protected] ارسال فرمایید. 

 


اخبار

اگر میخواهید قهوه ای کاملا متفاوت و خاص را تجربه کنید قطعا Wine Processed Coffee ;یعنی قهوه فرآوری شرابی ارزشش را دارد.قهوه ای که به شما تجربه ی عطر...


نوروز 1402، این عید باستانی و خوش یمن بر شما و خانواده محترمتان مبارک باد .برایتان دراین سال نو تندرستی ، نیک ورزی ، کامروایی و شادمانی را آرزومندم ...


شرح محصول :PCC یک پودر رسوب بر و جرم گیر دستگاه های قهوه ساز و اسپرسو ساز می باشد و با جرم گیری سریع و اصولی ، باعث افزایش طول عمر ماشین قهوه ساز شد...


هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


مقالات

مطابق گزارشات سازمان بین المللی قهوه ، ژاپن پس از ایالات متحده آمریکا رتبه سومین کشور بزرگ مصرف کننده قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است. واردات...


1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...