برخی از حیوانات علاقه زیادی به خوردن گیلاسهای رسیده قهوه دارند ، مخصوصا انهایی که شیرین بوده و عطر و طعم خوبی دارند ،
گیلاسهای خورده شده توسط این جانوران در معده تحت تاثیر آنزیمهای گوارشی قرار می گیرد و یک سری فعل و انفعالات روی آنها انجام شده وقاعدتا این تغییرات روی مزه و طعم قهوه تاثیر گذاشته وبعد از طریق مدفوع جانور دفع میشود ،
سپس جمع آوری شده و برای نقل و انتقال آماده می شوند ،
به جانورانی همچون :
علاوه بر اینکه سیستم گوارشی جانوران روی مزه و طعم قهوه اثر می گذارند ،
کارشناسان قهوه گمان می کنند که این موضوع صرفا یک موضوع انتخابی است چرا که جانوران تنها گیلاسهای بسیار خوش طعم و رسیده و دارای بالاترین کیفیت را انتخاب می کنند و می خورند ،
این فرضیه با آزمایش روی میمونهایی که گیلاسها را می جوند و
تفاله ان را بیرون می ریزند به اثبات رسیده است.
از طرفی باید این حقیقت را هم مد نظر داشت که جانورانی که در مزارع کشت قهوه از این میوه ها استفاده میکنند و تفاله ان را بیرون میریزند و یا جانورانی که گیلاسها را میخورند و آن را دفع میکنند از لحاظ کیفیت و عطر وطعم گیلاس بدست آمده در درجه پایین تری قرار دارند نسبت به گیلاسهایی که در طبیعت وحشی توسط جانوران خورده می شوند چرا که در مزارع جانوران دارای قدرت انتخاب محدودتری هستند نسبت به طبیعت وحشی و آنها این انتخاب را در طبیعت بر اساس حس بویایی بسیار پیشرفته خود انجام می دهند و می توانند گیلاسهای خوش طعم و رسیده را تشخیص داده و جدا کنند.
خانه قهوه تخصصی ایران / رامین ذوالفقاری