Specialty Coffee Association

IRAN
 

انواع قهوه بر پایه اسپرسو


انواع قهوه بر پایه اسپرسو


1- دوپیو ( Doppio) :  به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل  برای عصاره گیری  استفاده شود.  حجم این نوشیدنی ۶۰ میلی لیتر بوده و به صورت استاندارد دابل نامیده می شود  که از لحاظ حجمی  دوبرابر اسپرسو سینگل یا سولو می باشد که حجمی معادل ۳۰ میلی لیتر دارد.

 

2- اسپرسو رومانو ( Espresso Romano) :  از ترکیب یک شات اسپرسو با یک برش لیمو یا آبلیمو و یک قاشق چای خوری شکر درست میشود.  این برش را می توان فشرده یا به درون قهوه انداخت و گاهی اوقات هم به صورت آبنبات در کنار اسپرسو رومانو سرو میشود.

 

3- آمریکانو ( Americano) : نوعی نوشیدنی قهوه است که از رقیق کردن اسپرسو با آب داغ تهیه میشود  و به آن  قدرتی مشابه اما طعمی متفاوت می دهد.  قدرت آن با تعداد شات اسپرسو و مقدار آب اضافه شده تغییر می کند.

 

4- رد آی ( Red eye) :  از یک شات اسپرسو و قهوه دمی تهیه می شود.

 

5- بلک آی ( Black eye) :  از ترکیب دو شات اسپرسو و قهوه دمی تهیه می شود.

 

6- گرین آی ( Green eye) :  از ترکیب سه شات اسپرسو و قهوه دمی تهیه می شود.

 

7- دد آی (Dead eye) :  از ترکیب چهار شات اسپرسو و قهوه دمی تهیه می شود.

 

8- ریستریتو ( Ristretto) :  یک شات کوتاه از یک قهوه اسپرسو است که با همان مقدار قهوه آسیاب شده ولی با آسیاب ریزتر و نصف مقدار آب آن درست می شود.

 : short shot * شبیه Ristretto است،  با این تفاوت که آسیاب آن با اسپرسو یکی است و در تایم ۲۰ ثانیه عصاره گیری میشود.


9- آنتوچینو ( Antoccino) :  یک شات اسپرسو با شیر بخارداده شده به نسبت  یک به یک (  30 میلی لیتر اسپرسو به علاوه 30 میلی لیتر شیر بخار داده شده) است.

 

10- کافه کوبانو ( Cafe cubano) : نوعی اسپرسو است که خاستگاه آن کوبا میباشد.   این نوشیدنی به  اسپرسوی شیرین معروف است. در این نوشیدنی یک لایه ضخیم از کرمای شیرین روی اسپرسو شناور است.  برای تهیه این لایه، یک قاشق غذاخوری اسپرسو با شکر را با سرعت زیاد هم بزنید تا به شکل فوم در بیاید، آن را ته لیوان مورد نظر ریخته و سپس اسپرسو را بر روی آن بریزید.

 

11- کافه کرما ( Cafe crema) :  کافه کرما  می تواند به یکی از دو نوشیدنی کاملا متفاوت اشاره کند، ١. یک شات اسپرسو معمولی ٢. اسپرسو خامه ای

١.   کافه کرما به چیزی اطلاق می شود که امروزه اسپرسو نامیده می شود. Crema  در اصل به رویه خامه ای اطلاق می شود که معمولاً روی یک شات اسپرسو می بینید

٢. کافه کرما نوشیدنی مخلوط قهوه، از ترکیب اسپرسو با شیر پرچرب، شکر و آرد تهیه می شود.

 

12- کافه توبیو ( Cafe tobio) :  ترکیب نوشیدنی اسپرسو با مقدار مساوی قهوه معمولی (دمی) می باشد. این ترکیب به طور همزمان به طعم ضعیف قهوه کمک می‌کند و طعم تلخ اسپرسو را پنهان میکند.

 

13- کاپوچینو ( Cappuccino) :  شیر داغ و شیر بخار داده شده فومی و اسپرسو دابل می باشد.


14- کافه برو ( Cafe Breve) :  یک نوشیدنی مبتنی بر قهوه اسپرسو است که مانند کاپوچینو درست می شود، با این تفاوت که به جای کل شیر از شیر اند هاف half and half استفاده می شود. به عبارت دیگر در کاپوچینو کل قسمت velvet milk و steamed milk  استفاده می شود, اما در کافه برو، نصف هر کدام از این قسمت شیر ها استفاده می شود.

 

 -15 اسپرسو ماکیاتو ( Espresso macchiato) :  یعنی اسپرسو به همراه لکه شیر. وقت هایی که میخواهیم طعم اسپرسو ملایم تر باشد و از طرفی نمی خواهیم که نوشیدنی مان مثل کاپوچینو شیرش زیاد باشد، این قهوه انتخاب خیلی خوبی است. در واقع اسپرسو ماکیاتو نوعی اسپرسوی خالص است بدون شکر به همراه یک یا دو قاشق چای خوری فوم شیر. این نوشیدنی بسیار غلیظ و کم حجم می باشد.

 

16- لاته ( Latte) : ترکیب اسپرسو و مقدار زیادی شیر می باشد. ابتدا شات اسپرسو معمولا دابل، اضافه می کنید. سپس حدود شش برابر شیر بخار داده شده و فوم را اضافه کنید.

 

17- لاته ماکیاتو ( Latte macchiato) :  در لاته ماکیاتو  نیز شیر زیادی استفاده می شود. در واقع همان مقدار معمولی است، اما یک تفاوتی وجود دارد. به جای اینکه ابتدا اسپرسو اضافه شود، آخر کار اضافه میشود. این بدان معنی است که پس از تهیه شیر بخار داده شده و فوم شیر، اسپرسو بر روی لیوان ریخته می شود و در آخر هم در بالا و روی اسپرسو کرما ریخته میشود.

 

18- کافه مدیچی ( Cafe medici) :  این قهوه نوعی دوپیو است که روی شربت شکلات و پوست پرتقال ریخته می‌شود و معمولاً روی آن خامه زده شده میریزند.

 

19- کافه میل ( Cafe miel) :  ترکیبی از اسپرسو و شیر بخار داده شده و فوم شیر همراه با عسل، پودر دارچین، جوز هندی و وانیل میباشد.

 

20- کورتادو ( Cortado) :  از اسپرسو با مقداری مساوی شیر است تا اسیدیته آن کاهش یابد. شیر موجود در کورتادو بخار داده شده است و فوم زیادی ندارد.

 

21- اسپرسو کن پانا ( Espresso con panna ) :  این نوشیدنی به معنای اسپرسو با خامه است. در واقع یک شات سینگل یا دابل از اسپرسو است که روی آن حجم زیادی خامه زده شده وجود دارد.

 

22- هاف کاف ( Half caff ) :  ترکیبی از قهوه کافئین دار و بدون کافئین با نسبت ۵۰۵۰  همراه با شیر میباشد.

 

23- ماروچینو ( Marocchino) :  یک شات اسپرسو( گاهی اوقات ریسترتو ) در یک فنجان یا لیوان کوچک همراه با شیر فومی و پودر شکلات می باشد که بسته به علافه افراد، میزان پودر شکلات فرق می کند و حتی می‌توان از نوتلا نیز استفاده کرد.


24- پپرسو ( Pepresso) : این نوشیدنی ترکیب سس شکلات، دانه های فلفل و اسپرسو می باشد.

 

25- کافه اُلی ( Cafe au lait) :  ترکیبی از اسپرسو با شیر داغ یا شیر بخار داده شده است که نسبت شیر و قهوه آن یکی می باشد. خیلی شبیه کافه لاته است، با این تفاوت که اسپرسوی به کار رفته در این نوشیدنی بسیار قوی تر است.

 

26- فلت وایت ( Flat white) :  ترکیب اسپرسو و میکروفوم ( شیر بخار داده شده با حباب های کوچک و قوام مخملی) است. این نوشیدنی قابل مقایسه با لاته است. اما از نظر حجم کمتر و میکروفوم کمتری دارد.

 

27- موکاچینو  ( Mochaccino) :  کافه موکا یا موکاچینو، ترکیب اسپرسو با شکلات است که معمولاً به جای فنجان یا ماگ در لیوان سرو می شود. شباهت بیشتری به کافه لاته دارد تا کاپوچینو. یعنی در آن شیر بخار داده شده نسبت به فرم شیر بیشتر است.

 

28- وایت موکاچینو ( White Mochaccino) :  ترکیب اسپرسو، شیر بخار داده شده و شکلات سفید است.

 

 -29کارامل ماکیاتو( Caramel Machiato) :  در واقع همان لاته ماکیاتو است با این تفاوت که سس یا سیروپ کارامل دارد که می‌توان آن را در ته لیوان یا روی فوم شیر در بالای لیوان به مقدار کمی ریخت. گاهی اوقات از سیروپ وانیل هم استفاده می کنند.

 

  -30وینی کافه ( Vienners Cafe) : شامل خامه و شکلات تقریباً شیرین، اسپرسو، خامه زده شده و دارچین است.  خامه را روی حرارت کم گذاشته و به آن شکلات اضافه میکنیم تا آب و یکدست شود. سپس با قهوه ترکیب میکنیم  و آن را در لیوان میریزیم. روی آن خامه زده شده میریزیم و پودر دارچین میپاشیم.

 

-31  بیبی چینو ( Baby Cchino) :  در اصل کاپوچینو بدون قهوه است یک فنجان شیر فوم دار است که با مارشملو سرو می شود.


گردآوری : کیانا کاشفی

خانه قهوه تخصصی 


اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...