1- دوپیو ( Doppio) : به اسپرسو ایی گفته میشود که از دو شات تهیه شده
باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل برای
عصاره گیری استفاده شود. حجم این نوشیدنی ۶۰ میلی لیتر بوده و به صورت استاندارد دابل
نامیده می شود که از لحاظ حجمی دوبرابر اسپرسو سینگل یا سولو می باشد که حجمی
معادل ۳۰ میلی لیتر
دارد.
2- اسپرسو رومانو ( Espresso Romano)
: از ترکیب یک شات اسپرسو با یک برش لیمو یا
آبلیمو و یک قاشق چای خوری شکر درست میشود.
این برش را می توان فشرده یا به درون قهوه انداخت و گاهی اوقات هم به صورت
آبنبات در کنار اسپرسو رومانو سرو میشود.
3- آمریکانو ( Americano) : نوعی نوشیدنی قهوه است که از رقیق کردن
اسپرسو با آب داغ تهیه میشود و به آن قدرتی مشابه اما طعمی متفاوت می دهد. قدرت آن با تعداد شات اسپرسو و مقدار آب اضافه
شده تغییر می کند.
4- رد آی ( Red eye) : از یک شات اسپرسو و قهوه دمی تهیه می شود.
5- بلک آی ( Black eye) : از ترکیب دو شات اسپرسو و قهوه دمی تهیه می شود.
6- گرین آی ( Green eye) : از ترکیب سه شات اسپرسو و قهوه دمی تهیه می شود.
7- دد آی (Dead eye) : از ترکیب چهار شات اسپرسو و قهوه دمی تهیه می شود.
8- ریستریتو ( Ristretto) : یک شات کوتاه از یک قهوه اسپرسو است که با همان
مقدار قهوه آسیاب شده ولی با آسیاب ریزتر و نصف مقدار آب آن درست می شود.
: short shot * شبیه Ristretto است، با این تفاوت که آسیاب آن با اسپرسو یکی است و در تایم ۲۰ ثانیه عصاره گیری میشود.
9- آنتوچینو ( Antoccino) : یک شات اسپرسو با شیر بخارداده شده به نسبت یک به یک (
30 میلی لیتر اسپرسو به علاوه 30 میلی لیتر شیر بخار داده شده) است.
10- کافه کوبانو ( Cafe cubano) : نوعی اسپرسو است که خاستگاه آن کوبا میباشد. این نوشیدنی به اسپرسوی شیرین معروف است. در این نوشیدنی یک لایه
ضخیم از کرمای شیرین روی اسپرسو شناور است.
برای تهیه این لایه، یک قاشق غذاخوری اسپرسو با شکر را با سرعت زیاد هم بزنید
تا به شکل فوم در بیاید، آن را ته لیوان مورد نظر ریخته و سپس اسپرسو را بر روی آن
بریزید.
11- کافه کرما ( Cafe crema) : کافه کرما
می تواند به یکی از دو نوشیدنی کاملا متفاوت اشاره کند، ١. یک شات اسپرسو
معمولی ٢. اسپرسو خامه ای
١. کافه کرما به چیزی اطلاق می شود که امروزه اسپرسو
نامیده می شود.
Crema در اصل به رویه خامه ای اطلاق می شود که
معمولاً روی یک شات اسپرسو می بینید
٢. کافه کرما نوشیدنی مخلوط قهوه، از ترکیب
اسپرسو با شیر پرچرب، شکر و آرد تهیه می شود.
12- کافه توبیو ( Cafe tobio) : ترکیب نوشیدنی اسپرسو با مقدار مساوی قهوه معمولی
(دمی) می باشد. این ترکیب به طور همزمان به طعم ضعیف قهوه کمک میکند و طعم تلخ
اسپرسو را پنهان میکند.
13- کاپوچینو ( Cappuccino) : شیر داغ و شیر بخار داده شده فومی و اسپرسو دابل
می باشد.
14- کافه برو ( Cafe Breve) : یک نوشیدنی مبتنی بر قهوه اسپرسو است که مانند
کاپوچینو درست می شود، با این تفاوت که به جای کل شیر از شیر اند هاف half and half استفاده می شود. به عبارت دیگر در کاپوچینو
کل قسمت
velvet milk و steamed milk استفاده می شود, اما در کافه برو، نصف هر کدام از
این قسمت شیر ها استفاده می شود.
-15 اسپرسو ماکیاتو ( Espresso macchiato) : یعنی اسپرسو به همراه لکه شیر. وقت هایی که میخواهیم
طعم اسپرسو ملایم تر باشد و از طرفی نمی خواهیم که نوشیدنی مان مثل کاپوچینو شیرش
زیاد باشد، این قهوه انتخاب خیلی خوبی است. در واقع اسپرسو ماکیاتو نوعی اسپرسوی
خالص است بدون شکر به همراه یک یا دو قاشق چای خوری فوم شیر. این نوشیدنی بسیار غلیظ
و کم حجم می باشد.
16- لاته ( Latte) : ترکیب اسپرسو و مقدار زیادی شیر می باشد.
ابتدا شات اسپرسو معمولا دابل، اضافه می کنید. سپس حدود شش برابر شیر بخار داده
شده و فوم را اضافه کنید.
17- لاته ماکیاتو ( Latte macchiato)
: در لاته ماکیاتو نیز شیر زیادی استفاده می شود. در واقع همان
مقدار معمولی است، اما یک تفاوتی وجود دارد. به جای اینکه ابتدا اسپرسو اضافه شود،
آخر کار اضافه میشود. این بدان معنی است که پس از تهیه شیر بخار داده شده و فوم شیر،
اسپرسو بر روی لیوان ریخته می شود و در آخر هم در بالا و روی اسپرسو کرما ریخته میشود.
18- کافه مدیچی ( Cafe medici) : این قهوه نوعی دوپیو است که روی شربت شکلات و
پوست پرتقال ریخته میشود و معمولاً روی آن خامه زده شده میریزند.
19- کافه میل ( Cafe miel) : ترکیبی از اسپرسو و شیر بخار داده شده و فوم شیر
همراه با عسل، پودر دارچین، جوز هندی و وانیل میباشد.
20- کورتادو ( Cortado) : از اسپرسو با مقداری مساوی شیر است تا اسیدیته آن
کاهش یابد. شیر موجود در کورتادو بخار داده شده است و فوم زیادی ندارد.
21- اسپرسو کن پانا ( Espresso con panna )
: این نوشیدنی به معنای اسپرسو با خامه است.
در واقع یک شات سینگل یا دابل از اسپرسو است که روی آن حجم زیادی خامه زده شده
وجود دارد.
22- هاف کاف ( Half caff ) : ترکیبی از قهوه کافئین دار و بدون کافئین با نسبت
۵۰۵۰
همراه با شیر میباشد.
23- ماروچینو ( Marocchino) : یک شات اسپرسو( گاهی اوقات ریسترتو ) در یک فنجان یا لیوان کوچک همراه با شیر فومی و پودر شکلات می باشد که بسته به علافه افراد، میزان پودر شکلات فرق می کند و حتی میتوان از نوتلا نیز استفاده کرد.
24- پپرسو ( Pepresso) : این نوشیدنی ترکیب سس شکلات، دانه های فلفل
و اسپرسو می باشد.
25- کافه اُلی ( Cafe au lait) : ترکیبی از اسپرسو با شیر داغ یا شیر بخار داده
شده است که نسبت شیر و قهوه آن یکی می باشد. خیلی شبیه کافه لاته است، با این
تفاوت که اسپرسوی به کار رفته در این نوشیدنی بسیار قوی تر است.
26- فلت وایت ( Flat white) : ترکیب اسپرسو و میکروفوم ( شیر بخار داده شده با
حباب های کوچک و قوام مخملی) است. این نوشیدنی قابل مقایسه با لاته است. اما از
نظر حجم کمتر و میکروفوم کمتری دارد.
27- موکاچینو ( Mochaccino) : کافه موکا یا موکاچینو، ترکیب اسپرسو با شکلات
است که معمولاً به جای فنجان یا ماگ در لیوان سرو می شود. شباهت بیشتری به کافه
لاته دارد تا کاپوچینو. یعنی در آن شیر بخار داده شده نسبت به فرم شیر بیشتر است.
28- وایت موکاچینو ( White Mochaccino)
: ترکیب اسپرسو، شیر بخار داده شده و شکلات
سفید است.
-29کارامل ماکیاتو( Caramel Machiato) : در واقع همان لاته ماکیاتو است با این تفاوت که
سس یا سیروپ کارامل دارد که میتوان آن را در ته لیوان یا روی فوم شیر در بالای لیوان
به مقدار کمی ریخت. گاهی اوقات از سیروپ وانیل هم استفاده می کنند.
-30وینی کافه ( Vienners Cafe) : شامل خامه و شکلات تقریباً شیرین، اسپرسو،
خامه زده شده و دارچین است. خامه را روی
حرارت کم گذاشته و به آن شکلات اضافه میکنیم تا آب و یکدست شود. سپس با قهوه ترکیب
میکنیم و آن را در لیوان میریزیم. روی آن
خامه زده شده میریزیم و پودر دارچین میپاشیم.
-31 بیبی چینو ( Baby Cchino) : در اصل کاپوچینو بدون قهوه است یک فنجان شیر فوم دار است که با مارشملو سرو می شود.
گردآوری : کیانا
کاشفی
خانه قهوه تخصصی