گزارش ورکشاپ آموزشی،مهارتی شكلاتهای دست ساز :
در اين دوره كاربردي كه به مدت 8 ساعت بصورت تئوري عملي در روز جمعه ٣١ خردادماه ٩٨ در مكان خانه قهوه تخصصي ايران برگزار گرديد، سرفصل هاي زير توسط سرکار خانم الهام لرکی تدريس گرديده و سپس هنرجويان به تمرین و کسب مهارت در تهیه مواد ترکیبی لازم و ساخت فیلینگها و شکلاتها پرداختند.
در ابتدا آشنايي و شناخت دانه کاکائو، كره كاكائو، سي بي اس و همچنين تفاوتهاي عملكرد آن ها در بدن و نوع استفاده در شكلات سازي مدرن آموزش داده شد.
پس از آن براي شناخت انواع قالبهاي شكلات دست ساز و كليه ابزار و وسايل مربوط به كار از جمله سنگ ميز كار، براش هاي مخصوص كار با رنگهاي خوراكي و همچنين ظروف مخصوص معرفي گرديد و نحوه كار با آنها و شستشو و نگهداريشان آموزش داده شد.
سپس انواع رنگهاي مورد استفاده و تفاوت آن با رنگهاي غير خوراكي از نظر شكل و ظاهر و همچنين نحوه آماده سازي رنگ براي استفاده توضيح داده شد و در واقع كار عملي دلپذير شكلات سازي از اين مرحله آغاز گرديد و چند روش خلاقانه و زيباي رنگ آميزي شكلات ها در قالبهاي مختلف آموزش داده شد و هنرجويان باذوق تمامي قالبهاي موجود را با روشهاي مختلف رنگ آميزي نمودند.
مرحله بعد آموزش نحوه ذوب كردن شكلات و به دماي مناسب تمپر رساندن بود كه مرحله حساسي است و به مراقبت زيادي جهت جلوگيري از سوختن شكلات و همچنين يكدست ذوب شدنش نياز است.
دماي مناسب ذوب و تمپر و كار با شكلاتهاي متفاوت نيز در اين مرحله آموزش داده شد.
جذاب ترين و حرفه اي ترين مرحله اين كلاس كار روي سنگ ميز كار با شكلات ذوب شده براي پايين آوردن دماي آن و يك سطح كردن بوسيله كاردك انجام شد كه نياز به تمرين دارد.
پس از تنظيم دماي شكلات براي كار، جهت پرسازي اوليه قالبها به تكنيك هاي مختلفي آن را درون قالبها ريخته و براي سفت شدن داخل يخچال قرار داده شد.
در اين قسمت از كار، ريزش باران شكلات خوشمزه اشتهاي هنرجويان را برانگيخت.
آشنايي با انواع فيلينگ هاي رنگارنگ و البته بسيار لذيذ و آموزش نحوه تهيه و ميزان استفاده آنها در قالبهاي شكلات مختلف مرحله بعد آموزش شكلات دست ساز بود كه با موفقيت سپري شد و شكلات ها براي بار دوم داخل يخچال قرار گرفتند.
در مرحله پاياني، با تكرار آموزشهاي مربوط به ذوب و به دماي مناسب رساندن شكلات و پر كردن كامل قالبها از آن و قراردادن مجدد در يخچال و جمع آوري ابزار و وسايل و شستشو آنها ونظافت محيط كار، بخش هيجان انگيز اين دوره كه همان خالي كردن قالبها از شكلاتهاي رنگارنگ خوشمزه است فرا رسيد.
با تشكر از جناب آقاي حواله دار مديريت محترم خانه قهوه تخصصي و سرکار خانم لرکی مربي تواناي این دوره آموزشی .
با توجه به تنوع گسترده در ساخت انواع شکلات در این روش ، محبوبیت بین المللی این مهارت و بازار اشتغال داخلی وخارجی در این زمینه ، دوره آموزشی شکلات ساز به شما پیشنهاد می گردد.
ورکشاپ بعدی روز جمعه 28 تیرماه 1398 در خانه قهوه تخصصی برگزار می گردد.
باخواهشمندم برای ثبت نام با سرکار خانم بستان بان به شماره09123446303 تماس حاصل فرمائید.
خانه قهوه تخصصی ایران Scairan / مرجان بستان بان
بازدید کننده گرامی : خانه قهوه تخصصی ایران Scairan مرکزی است تحقیقاتی،آموزشی که در زمینه آموزشهای تخصصی قهوه و همچنین پژوهش و مشاوره در صنایع قهوه فعالیت دارد.خواهشمندیم نظرات و پیشنهادات خود را جهت پیشبرد بهتر فعالیت این مرکز برای ما ارسال فرمائید. همچنین استفاده از مطالب ومحتوای وب سایت جهت امورمرتبط به آموزش قهوه باذکر منبع بلامانع می باشد.