یک پژوهش که به دنبال پایههای ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده
افرادی که قهوه ،چای و یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی
دارند. پژوهش جدید که در گزارش های علمی مجله نیچه منتشر شده انواع نوشند گان
قهوه را تحلیل کرده است.
مارلین کورنلیس پژوهشگر کافئین در این باره گفت : ما دریافتیم که دوستداران قهوه تلخ یا سیاه، سویه ژنتیکی دارند که نشاندهنده متابولیسم سریعتر کافئین است. او همچنین گفت : این پژوهش سویه ژنتیکی یکسانی را در افرادی یافت که چای ساده را به چای شیرین ترجیح می دهند و یا آنهایی که شکلات تلخ را به شکلات ملایم تر و شیرین ترجیح می دهند.
اما چرا باید از ژن هایتان بابت این تفاوت سلیقه ممنون باشید ؟
پژوهش ها نشان می دهد که مقادیر متناسب قهوه تلخ ( بین ۳ الی ۵ فنجان در روز ) ،
خطر ابتلا به بیماریهایی نظیر پارکینسون، بیماریهای قلبی و دیابت نوع دوم و
انواعی از سرطان را کاهش می دهد . اما این فواید احتمالاً وقتی وجود دارند که قهوه
یا چای بدون شکر، شیر یا سایر مزه های دیگر مصرف شود.
موضوع جالب دیگری که این پژوهش نشان داده این است که دلیل ترجیح قهوه و
یا چای تلخ، دوست داشتن مزه تلخ نیست. بلکه به خاطر ارتباطی است که فرد بین مزه
تلخی و بیداری بیشتر ذهنی ناشی از کافئین برقرار می کند
.