در زبان انگلیسی " کاس کارا " معنی غلاف یا کاسه گل را می دهد. این کلمه از ریشه اسپانیایی Cascara به گنجینه لغات انگلیسی اضافه شده است.
کاس کارا در واقع یک دمنوش گیاهی است که از پوسته خشک میوه قهوه تهیه می گردد. این پوسته در واقع یک فرآورده جانبی محسوب می شود .
در واقع غلاف گوشتی میوه در جریان فرآوری میوه قهوه از دانه های قهوه جداسازی می شود. برای اینکه بتوانید تصویر بهتری را در ذهن خود بسازید زمانی را تصور کنید که میوه هایی همچون گیلاس ، آلبالو، ذغال اخته، زالزالک را از هسته جدا می کنید.
در اکثر کشورهای تولید کننده قهوه غلاف و یا گوشت میوه قهوه به عنوان کود دوباره به زمینهای قهوه برگردانده می شود ولی در بعضی از کشورها مثل یمن این غلافهای گوشتی به عنوان ماده اولیه تولید دمنوش استفاده می شود .
در سفری که سال گذشته به السالوادور داشتیم ، تصمیم گرفتیم نمونه هایی از این دمنوش را مزه کنیم و می توانم بگویم یک تجربه بسیار خوبی بود.
این دمنوش Cofffee Cherry Tea بود که رنگ زیبای کهربایی و مزه شیرینی طبیعی و جالبی از ترکیب عسل و نوعی گل ختمی داشت.
تصمیم گرفتیم مقداری از دمنوش کاس کارا را خریداری کرده و خودمان آنرا در شرایط متفاوت عصاره گیری ( دم ) کنیم .
وقتی می گوییم شرایط متفاوت عصاره گیری ( دم متفاوت ) منظورمان تغییراتی است که در زمان استخراج ، وزن ماده اولیه ، نوع خرد شدن آن و همچنین درجه حرارت آب می دهیم تا بهترین نتیجه را بدست آوریم .
به نظر گروه ما ، بهترین نتیجه بدست آمده برای دم کردن کاس کارا به شرح ذیل است :
3 گرم کاسکارا کامل برای مدت 5 دقیقه یا بیشتر در 140 میلی لیتر آب 90 درجه .
نوش جان
رضا حواله دار