این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.
قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و حرارت می دهند، قسمت بالائی محفظه شیشه ای دیگری است که در آن قهوه اسیاب شده ریخته می شود ، این قسمت از دستگاه قهوه ساز وکیوم شامل فیلتری است که آب ﺟﻮش را به آرامی به میان ﻗﻬﻮه آسیاب ﺷﺪه هدایت می کند .
قسمت سوم فیلتر می باشد که معمولا بر روی قسمت بالائی نصب می شود.
هنگامی که به قسمت زیرین حرارت میدهیم آب درون محفظه ﺑﻪ آرامی از فیلتر میﮔـﺬرد و به درون محفظه شیشه ای بالائی منتقل می شود.
نیمه بالایی ﻗﺒﻞ از ﺳﺮو کردن باید از دﺳﺘﮕﺎه ﺟﺪا ﺷـﻮد. این روش، در میان روش ﻫﺎي ﻣﺘﺪاول ﺟﻮﺷﺎﻧﺪن، بسیار ﺧﺎﻟﺺ اﺳﺖ ﺑﻪ این خاطر که آب ﺗـﺎ زمانی که ﺑﻪ اﻧﺪازه کافی داغ ﻧﺸﺪه ﺑﺎﺷﺪ، ﺑﺎ ﻗﻬﻮه ﻫﺎ هیچ تماسی ﻧﺨﻮاﻫﺪ داﺷﺖ. این کار ﺑﺎﻋﺚ میﺷﻮد که ﻗﻬﻮه در مدت زمان مناسبی عصاره گیری شود. میتوانید آن را کمی تکان دهید ﺗﺎ اطمینان حاصل کنید که داﻧﻪﻫﺎ و آب ﺑﻪ ﺧﻮبی ﻣﺨﻠﻮط ﺷﺪهاﻧﺪ.
نکته جالب این دستگاه حالت ساکشنی است که باعث می شود تا آخرین قطره قهوه را از درون تفاله های قهوه بیرون بکشد.
این روش تهیه قهوه معایبی هم دارد از جمله اینکه شیشه بالایی به راحتی وقتی که داغ است، میشکند. همچنین این دستگاه بسیار زود کثیف میشود و نیازمند تمیز کردن دائم و به وقت است.
همان طور که گفته شد در این دستگاه از آسیاب متوسط مایل به ریز استفاده میکنیم .
لوازم مورد نیاز
- دستگاه وکیوم سه تکه شامل جام بالایی و پایینی و فیلتر
- آب تازه برای هر قاشق غذاخوری قهوه
- درجهبند دیجیتال
- قهوه تازه
- آسیاب که در درجه ریز تنظیم شده باشد
- منبع حرارتی
- قاشق
- زمان سنج آشپزخانه
- دستکش حرارتی
قهوه ساز وکیوم پات شیشهای خصوصیتهای نمایشی جالبی دارد از جمله زیبایی ظاهری. این دستگاه در هنگام جوشیدن قهوه، روغنهای معطر آن را بیرون میکشد و قهوه را در گرمترین حالت ممکن عصاره گیری می کند.
بعد از چند بار کار با این دستگاه، این روش دم آوری قهوه ممکن است روش مورد علاقه شما شود.
دستورالعمل
1- محفظه زیرین را با مقداری آب سرد پر کنید .
2- قهوه را ریز آسیاب کنید .
3- فیلتر را درون جام بالایی قرار دهید. هرنوعی از فیلترهای وکیوم (شیشه، سرامیک و ...) یک جوشیدن با کیفیت بالا را ایجاد میکنند.
4-قهوه آسیاب شده را درون محفظه شیشه ای بالائی بریزید.
5- محفظه زیرین را روی حرارت متوسط قرار دهید. اجازه دهید آب جوش بیاید و سپس جام بالایی را داخل جام پایینی قرار دهید.
6- وقتی بیشتر آب داغ به محفظه بالائی رسید،زمان سنج را روشن کنید. دقت کنید که مقدار کمی آب جوش باید در جام زیرین باقی مانده باشد.
7- حرارت را کم کنید
8- بعد از یک دقیقه ،دستگاه را از روی حرارت بردارید. بهتر است از دستکش آشپزخانه استفاده کنید، قهوه جوش را روی یک سطح غیر عایق گرما مثل زیر بشقابی قرار دهید، قهوه آماده شده به محفظه پائینی سرازیر می شود و تفاله ها در قسمت بالائی می مانند.
9- بیشتر قهوهای که به قسمت پایینی برگشته است، شروع به حباب کردن میکنر که نشانه این است که مزه و طعم وکیوم درآمده (خاکهها را امتحان کنید که هیچ قسمت خشکی نداشته باشد).
10- با دقت دو قسمت را از یکدیگر جدا کنید. بعضی از این دستگاهها شامل برنامه سرد کننده هستند. اگر دستگاه شما این خصوصیت را ندارد، جام بالایی را روی سینک قرار دهید تا زمانی که برای تمیز کردن آماده باشد.
11- قهوه را هم بزنید و سِرو کنید.
خانه قهوه تخصصی ایران/ ابوذر مفید
بازدید کننده گرامی : خانه قهوه تخصصی ایران Scairan مرکزی است تحقیقاتی،آموزشی که در زمینه آموزشهای تخصصی قهوه و همچنین پژوهش و مشاوره در صنایع قهوه فعالیت دارد.خواهشمندیم نظرات و پیشنهادات خود را جهت پیشبرد بهتر فعالیت این مرکز برای ما ارسال فرمائید. همچنین استفاده از مطالب ومحتوای وب سایت جهت امورمرتبط به آموزش قهوه باذکر منبع بلامانع می باش