دو اصطلاح در این مورد وجود دارد :
SHB که به دانه
هایی با سختی و یا چگالی بسیار بالا نسبت داده می شود
SHG که به گیاهان
قهوه یی نسبت داده می شود که در ارتفاعات بالا رشد می کنند.
به عنوان مثال : اصطلاح SHB برای قهوه گواتمالایی به این معنیست که این گیاه
در ارتفاع 1370 متری رشد می کند. قهوه عربیکا اغلب به نام SHG یعنی قهوه یی که در ارتفاعات بالا رشد میکند
شناخته می شود ، تنها استثناء این مورد در اوگاندا دیده شده در اطراف دریاچه
ویکتوریا که در آنجا قهوه کانافورا در ارتفاع 1500 متری رشد می کند.
دانه هایی که در ارتفاعات رشد می کنند با دو مشخصه اولیه توصیف می شوند ، دانه های سبز محکم تر بوده و یک فنجان قهوه عالی می توان با آن تهیه کرد ، همچنین دمای پایین ارتفاعات بالا باعث می شود چرخه تکاملی گیلاس قهوه آرامتر پیش رود ، دانه ها دارای تراکم و چگالی بالاتری خواهند بود ، همچنین عطر بیشتر و اسیدیته مناسب بوده و گیلاسها بصورت یکدست تر می رسند.
همچنین همانطور که در عکس مشاهده می کنیددر ارتفاعات متفاوت عطر و طعمهای متفاوت و بارزتری وجود دارد .
SHB (ارتفاع بالای
1370 متر)
HARD (1370-1218
متر)
SEMI HARD (1218-1066
متر)
EXTRA PRIME (1066-914 متر)
PRIME (914-762 متر)
خانه قهوه تخصصی ایران / علی اصغر بهرامی خلیل آبادی