Specialty Coffee Association

IRAN
 

دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*


دسته بندی دانه های قهوه  براساس اندازه Size Classification of green Coffee*

دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش نقش مهمی دارند. برای سایز بندی دانه ها از الکهایی استفاده می شودکه بصورت چندتایی روی هم قرار گرفته اند و هر کدام از آنها سایز سوراخهای غربالشان با هم فرق می کند ، سایزهای متفاوت و مختلف از قهوه (مخلوط) روی این صفحه ها قرار می گیرند و حرکت داده می شوند ، در مقیاسهای وسیع و بزرگ این عمل بصورت مکانیکی انجام می شود.

کسانی که دانه های قهوه با کیفیت را تفت می دهند معمولا اندازه بین 7-6.5 میلی متر را خریداری می کنند ، انتخابهای متفاوتی برای خرید وجود دارد مثلا گاهی اوقات مخلوط دانه ها بین سایز 3 میلی متر تا 6.5 میلی متر مد نظر خریدار است و گاهی از 6.5 میلی متر به بالا را خریداری می کنند ، به هر حال غربالی که بتواند دانه های یکدست و متحدالشکل را به ما بدهد ،  مخصوصا هنگامیکه دانه هایی از خاستگاه های مختلف با یکدیگر مخلوط شده باشند ، بسیار مهم است. (قبل از پروسه تفت).

اندازه غربالهای قهوه ( اسکرین سایز ) از درشت به ریز از عدد 20 شروع و در کوچکترین سایز با عدد 8 دسته بندی می شوند،که براساس اینچ می باشد.

چهار دسته بندی جهانی در این زمینه متعلق است به برزیل، مستعمرات سابق انگلستان (هند، کنیا )، امریکای مرکزی ( مکزیک) و دیگر کشورها می باشد،در این گروهها قهوه ها در سایزهای مختلف اسامی متفاوتی را دارند، بطور مثال : قهوه سایز 17 تا 20  در برزیل پریمراس، در کنیاAA، در امریکای مرکزی سوپریور و بطور عمومی در جهان very large نامیده می شود.

دانه های درشت قهوه یا ریز، کدامیک بهتر هستند ؟  

ریز و درشت بودن قهوه بستگی به گونه، منطقه و عوامل متعدد دیگری دارد، بطور مثال قهوه  درجه 1 سوپریمو در کلمبیا در سایز 17 و18 ارائه می شود و قهوه پی بی تانزانیا شانگری لا در درشترین حالت حداکثر اسکرین 11است . 

پس فقط زمانی اندازه در قهوه مطرح می شود که ما بخواهیم گونه های مشابه را با هم مقایسه کنیم.


خانه قهوه تخصصی ایران/ رضا حواله دار


بازدید کننده گرامی : خانه قهوه تخصصی ایران Scairan مرکزی است تحقیقاتی،آموزشی که در زمینه آموزشهای تخصصی قهوه و همچنین پژوهش و مشاوره در صنایع قهوه فعالیت دارد.خواهشمندیم نظرات و پیشنهادات خود را جهت پیشبرد بهتر فعالیت این مرکز برای ما ارسال فرمائید.همچنین استفاده از مطالب ومحتوای وب سایت جهت امورمرتبط به آموزش قهوه باذکر منبع بلامانع می باشد.




x