به طور کلی برای انتخاب آسیاب مناسب باید ابتدا نوع قهوه آسیاب شده خود را انتخاب کنید . بیشتر تازه کار ها قهوه را بسیار ریز آسیاب می کنند اما بهتر است ابتدا قهوه را درشت تر از چیزی که مورد نیاز است آسیاب کرده و سپس مرحله به مرحله آن را ریز تر کنید تا به اندازه دلخواه برسید.
آسیاب کردن آردی
در این نوع آسیاب قهوه به اندازه آرد ریز می شود. اگر انگشتتان را درون قهوه ترک آسیاب شده فرو ببرید، انگشت شما باید از گرد و غبار ناشی از قهوه پوشیده شود. معمولا برای این نوع آسیاب می بایست از آسیاب تیغه ای قوی استفاده شود ولی متاسفانه بر اثر گرمای زیاد رایحه و طعم قهوه از بین میرود.
آسیابهای خانگی صفحه ای ، معمولاً درجه بندی مخصوص برای آسیاب کردن به صورت آرد را ندارند. یکی از دوستانم که باستان شناس است از یک هاون استفاده میکند که از نظر او فوقالعاده میباشد زیرا میتواند دانهها را به ریزترین و خاکه ترین حالت دلخواه در بیاورد بدون اینکه باعث گرم شدن دانه ها شود.
اندازه متوسط برای هر ذره در این آسیاب ۱۰۰ میکرون است.
آسیاب
اسپرسو
این
آسیاب نیازمند اندازه متوسط ذرههای ۲۰۰ میکرون
می باشد .
آسیاب
نرم/ وکیوم
این نوع
آسیاب تقریباً همیشه پودری شکل است. اگر انگشتان را داخل آن فرو ببرید و
بیرون بیاورید هیچ چیزی به آن نمی چسبد . استخراج این قهوه به طور معمول در طی ۳ دقیقه انجام می شود و سایز متوسط
ذره ها ۵۰۰ میکرون
است. این نوع آسیاب برای ماشین قهوه وکیوم و همینطور برای دستگاه قهوه دستی
one cup mellita style که به
شکل V می باشد.
آسیاب
Drip
در بیشتر
قهوه های مدرن بسته بندی شده این نوع آسیاب صورت می گیرد. این آسیاب از مدل
وکیوم یک درجه درشت تر آسیاب می کند. این نوع اسیاب برای ۴ تا ۶ دقیقه تماس با آب داغ و
استخراج قهوه طراحی شده است و هیچ گونه پودری ندارد. این قهوه ها پس از
آسیاب نباید به یکدیگر بچسبند. هر نوع متد دم آوری قهوه که بر اساس جاذبه کار می
کند ، توانایی استفاده از این نوع قهوه را دارد.
درشتی
ذرات قهوه اجازه میدهد که آب داغ مابین ذرات گذر کرده و بعد از تماس با آنها به
داخل فلاسک قهوه سرازیر شود . اندازه متوسط این ذرات ۵۰۰ میکرون و کمی بیشتر است.
آسیاب Drip اتوماتیک
این قهوه شباهت زیادی به نمک Kosher دارد . برای استفاده در فیلتر های آهنی و در سبد های آهنی طراحی شده است . این نوع قهوه نیازمند مدت ۶ تا ۸ دقیقه تماس با آب برای استخراج است و به طور معمول در دستگاه های الکتریکی قهوه استفاده میشود . اگرچه ، سازگار با هر نوع روش دم آوری قهوه میباشد . به طور مثال می توانیم از این قهوه در فرنچ پرس و دریپ میکر استفاده کرد. اگر قهوه ساز اتوماتیک شما به وسیله یک المنت الکتریکی گرمایی کم قدرت می تواند در مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه قهوه را استخراج کند، بهتر است از قهوه های دانه درشت استفاده کنید. این کار باعث می شود افزایش قدرت تحمل در اصطلاحی به نام Long Hot Summer بالا رود.
دستگاه
اتوماتیک Bunn به صورت
خیلی نادر در زمان ۳ دقیقه
را استفاده میکند که این سبب به دست آمدن قهوه و استخراج بهتر میشود.
البته یک سری تنظیمات در مرحله آخر باید توسط خود دستگاه و شما انجام شود ولی در
نهایت متوسط اندازه این نوع آسیاب 800 میکرون برای ماشین اتوماتیک آمریکایی 580
میکرون برای اندازه ماشین اتوماتیک Drip اروپایی
در نظر گرفته شده است.
آسیاب
درشت
این نوع آسیاب مناسب برای هر نوع دم آوری قهوه است که بیشتر از ۸ دقیقه طول می کشد . ماشین های بزرگ صنعتی ،دم آوری قهوه را درون پارچه یا کیسه هایی می ریزند که URNS نام دارد. از این نوع آسیاب استفاده می کنند یا مدل های دیگر دم آوری قهوه شبیه کابوی و Campfire قهوه ، جایی که قهوه های آسیاب شده را درون یک ظرف چرخانده و آب داغ به آن اضافه می کنند.
در سال ۱۹۴۸، یک شرکت خصوصی برشته کاری
قهوه با تدوین و بررسی این استانداردها و ارائه آن به سازمان ملل متحد ، در
نهایت توسط این سازمان تصویب و منتشر شد.این قواعد از سال ۱۹۴۸ تا به حال تغییر نکرده اند درست
برخلاف دیگر قواعد قهوه که هر چند سال یکبار تغییر می کند. خوشبختانه این
سازمان به جای اینکه به تبلیغ محصول خود بپردازد ، شروع به تحقیقات ریاضی و
شیمی در مورد قهوه و ذرات و طعم آن کرد و این تحقیقات را در اختیار عموم
مردم قرار داد و باعث آگاهی مردم در این باره شدند.
در آخر
باید پرسید آیا نوع آسیاب مهم است؟ بله . برای اینکه یک آسیاب اشتباه طعم قهوه را
تغییر میدهد و یک آسیاب مناسب باعث به وجود آمدن قهوه عالی می شود
.
بهترین
روش برای فهمیدن نوع آسیاب مناسب برای Drip اتوماتیک
آسانترین و بهترین راه برای تشخیص اینکه آیا آسیاب ما با قهوه و روش دم آوری ما متناسب است یا نه این است که در حین دم آوری قهوه به مهمترین عامل که زمان است توجه کنیم.
قهوه را درون قهوه جوش بریزید و زمان را در اندازه بگیرید . اگر کمتر از ۳ دقیقه طول کشید ریز تر آسیاب کنید. اگر بیشتر از ۶ دقیقه طول کشید درشتر آسیاب کنید. ذره های ریز اسیاب شده سرعت عبور و تماس آب را می گیرد و باعث افزایش زمان تماس با آب داغ می شود و باعث سرعت بخشیدن بیش از حد استخراج عطر و بوی قهوه می شود. هر تغییری در اندازه آسیاب تاثیر گذاری مستقیم بر طعم و عطر قهوه Drip دارد.
قهوه های
ریز آسیاب شده در تماس بیشتر با آب داغ و طولانی کردن زمان استخراج ،قهوه های قوی
تری به ما می دهند. برعکس قهوه هایی که درشت اسیاب شده اند و تماس کمتری
برقرار میکنند و زمان کمتری را میگیرند و در نتیجه ضعیف تر هستند
.
طبقه
بندی قهوه های آسیاب شده متفاوت بر اساس میکرون