Specialty Coffee Association

IRAN
 

قهوه سرد ژاپنی یا قهوه کلد برو ، انتخاب شما کدام است ؟


قهوه سرد ژاپنی یا قهوه کلد برو ، انتخاب شما کدام است ؟


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دارد: قهوه کلد برو   و  قهوه سرد ژاپنی .

هر دو روش با توجه به روش های اجرای متفاوت طرفداران پرو پا قرصی دارد.

نتیجه ی قهوه به دست آماده در دو روش ،کاملا متفاوت است. ما در این مطلب سعی میکنیم به شما اطلاعات لازم برای تهیه این دو روش قهوه سرد را ارائه دهیم .

بیایید تفاوت های قهوه سرد ژاپنی و قهوه کلد برو را بررسی کنیم.

قهوه سرد ژاپنی و قهوه کلد برو  می توانند هر دو شکل قهوه سرد باشند ، اما مراحل دم کردن آن ها بسیار متفاوت است. یکی از آن ها بسیار سریع  و دیگری زمان طولانی برای دم آوری نیاز دارد.


1- دم آوری

قهوه سرد ژاپنی

قهوه سرد ژاپنی  از ریزش قهوه روی مقدار زیادی یخ به وجود می‌آید. حجم زیاد یخ ، به عنوان شوک دهنده به قهوه به سرعت قهوه را سرد کرده و باعث میشود عطر و طعم های فراوان حفظ شود. دقیقا همان عطر و طعم هایی که شما در روش های دم آوری با آب گرم میتوانید داشته باشید. فرایند دم آوری قهوه سرد بین 2 تا 4 دقیقه طول میکشد. 

برای دم آوری قهوه سرد ژاپنی میتوانید از  روش هایی مثل قهوه ساز فرانسه ،کمکس، V60 وکلور استفاده کنید.

همچنین دستگاه هایی مخصوصی برای این روش ساخته شده اند مانند Hario Glass Iced Coffee Maker


قهوه کلد برو  

در روش قهوه کلد برو شما به زمان بیشتری نیاز دارید. زمانی بین 4 تا 18 ساعت میباشد . در این روش دانه های قهوه را در اندازه های درشت آسیاب کرده و به مدت 12 تا 18 ساعت در مجاورت آب سرد قرار میدهیم .

روش دوم برای تهیه قهوه کلد برو ریختن قطرات آب سرد ذوب شده از یخ ها بر روی قهوه به مدت 4 تا 12 ساعت است .

در این روش ، شما نیاز به تجهیزات خاصی دارید مانند Hario Cold Dripper یا Bruer Cold Brew System .

یکی از امتیازات قهوه کلد برو این است که میتوانید آن را تا 2 هفته در یخچال نگهداری کنید و هر زمان که یک لیوان قهوه سرد دم میل داشته باشید آن را به صورت خالص و یا با ترکیب آب و یخ میل نمایید.

اگر زمان و لوازم و تجهیزات مورد نیاز را دارید کلد برو و اگر محدودیت زمان و تجهیزات را دارید قهوه سرد دم ژاپنی مناسب شما می‌باشد.


2- طعم

تفاوت در طعم نیز بسیار چشمگیر است. به طوری که اختلاف نظر زیادی بین مردم بابت طعم وجود دارد.

قهوه سرد ژاپنی اغلب شفاف است و طعم کاملی دارد. از آنجایی که دم کردن با آب گرم اتفاق می افتد ، شما هنوز ترکیبات و اسیدهای تلخ جذابی را در طعم دریافت میکنید

تفاوت این است که عصاره های استخراج شده بلافاصله سرد شده و عطرها را حفظ میکند و باعث می شود زبان شما باطراوت بیشتری طعم ها را تفسیر نماید.  این نوع قهوه ی سرد می تواند مانند سایر قهوه های دمی دوباره گرم شود. قهوه کلد برو بسیار طعم و مزه ی متفاوتی دارد. مزه ایی که که شما هیچ گونه مزه ی ترشی و تلخی زیادی را  احساس نمی کنید

تجربه قهوه کلد برو بسیار آرامش بخش است و به این علت است که آب سرد به اندازه ی آب گرم اسیدیته و تلخی های قهوه را تجزیه نمیکند و غلظت در طول فرایند دم آوری پایین میماند.

محبوبیت قهوه کلد برو  در دو سال گذشته بسیار افزایش پیدا کرده است، به طوری که بیشتر منتقدان این نوع قهوه را به دوستداران آن  تبدیل کرده است. این چیزی است که شما باید خودتان آن را امتحان کنید تا بفهمید که چقدر متفاوت و خوشایند است.


3- ترکیبات 

وقتی ما به قهوه سرد دم فکر میکنیم اغلب اهمیتی به ترکیب آن با مواد فکر نمی کنیم و مایلیم آن را به صورت خالص بنوشیم . ولی باریستا ها با استفاده از قهوه های سرد دم و ترکیب آن با مواد طعم های خاص و جذابی به وجود می آورند.

قهوه سرد دم ژاپنی طعمی متعادل دارد و شما میتوانید از آن به تدریج لذت ببرید ولی امکان ترکیب کردن برای درست کردن نوشیدنی های جدید نیست.

با این حال ، قهوه کلد برو  را میتوان با موارد بیشماری ترکیب کرد. از آن جایی که قهوه امکان نگهداری از قهوه سرد دم تا 2 هفته وجود دارد .شما میتوانید با اضافه کردن شیر iced cold brew latte یا با اضافه کردن مقداری سیروپ مورد علاقه ی خود و سودا cold brew coffee soda داشته باشید .


جمع بندی

قهوه سرد ژاپنی و قهوه سرد دم هر دو جایگاهی پر طرفدار در دنیا دارند. هر کدام طرفداران خاص خودشان را دارند روش دم آوری   طعم های متفاوت و عوامل ترکیب کننده باعث شده است فرق هایی بین این دو قهوه به وجود آید .


خانه قهوه تخصصی 

رضا حواله دار



اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...