Specialty Coffee Association

IRAN
 

اقتصاد و قهوه *


اقتصاد و قهوه *

بسیاری از ما آرزوی داشتن یک مزرعه قهوه را درسر داریم. تصویر کوهای بلند همراه با جنگلهای ابری و مه آلود و مرکز فراوری قهوه ، در کنار هم بسیار رویایی می باشد. تصویر خیالی را کنار میزنیم و به جای رویاپردازی در تصاویر ذهنی ، در دنیای واقعیت به آنها قدم میگذاریم. واقعیت پنهان این مناظر زیبا برای کشاورزان قهوه ، فقر شدید ،کلبه های گلی و گرسنگی می باشد.. 
 
طیق آخرین آمار 125 میلیون نفر در جهان به نوعی از طریق قهوه، گذران عمر میکنند . برای بسیاری از این افراد این شغل آبا و اجدادی است و آنرا انتخاب نکرده اند.
همچنین بسیاری از این افراد قادر به کسب حداقل درآمد پایدار و تضمین شده نیستند .شاید این سوال برای شما پیش آید که اولین محصول تجاری جهان با این طیف وسیع طرفدار ، مصرف کننده ثابت و انواع فرآوری های متفاوت ، چگونه نمی تواند حداقل معاش را برای کشاورزانش به ارمغان آورد ؟
 
مسلماً دلایل متفاوتی چنین شرایطی را ایجاد کرده است. ولی یکی از عمده ترین آنها میتواند این باشد که قهوه بصورت کالای تجاری(1) دربورس های جهانی (2) قیمت گذاری می شود و در قیمت گذاری کلان کیفیت قهوه تاثیری بر روی تعیین قیمت آن در مراکز بورس ندارد . معیار اصلی قیمت گذاری ، ایجاد تعادل در عرصه و تقاضا در سطوح جهانی می باشد. 
 
اصولاً قهوه زمانی در بورس جهانی گران میشود که به نحوی تقاضا از عرضه پیشی بگیرد. اتفاقات سیاسی یا تعییرات آب و هوا (3)  که به کاهش تولید منجر شود ، در افزایش قیمت تاثیر گذار هستند .همچنین احتکار و امحاء این محصول توسط واسطه ها جهت کنترل قیمت بازار صورت میگیرد .
هرروزه نگاه جهان به بورس نیویورک(4) است تا براساس قیمت روز و مدت زمان تعیین شده قراردادها منعقد شود . قیمت پایه قهوه در بورس نیویورک اصطلاحاً  سی کنتراکت پرایس (5)  نامیده می شود ودر پایین ترین سطح قرار میگیرد. معمولا واسطه ها با انواع تکنیک ها و قراردادهای متفاوت قیمت های بالاتری را از خریداران قهوه دریافت می کنند ولی تولید کنندگان در جریان این شعبده بازی های استعماری نیستند و اگر هم مطلع باشند کاری از دستشان ساخته نیست.
 
تولیدکنندگان قهوه اغلب محصول تولیدی دیگری ندارند . همچنین مدت زمان طولانی به بار نشستن (6) و همینطور مراحل طولانی و نسبتا سخت فرآوری قهوه را نیز باید تحمل نمایند .
امروزه با محاسبه ای بسیار ساده میتوان دریافت که شرایط مالی کشاورزان قهوه نسبت به 30 سال قبل تغییری نداشته است .در شرایطی که بازار جهانی قیمت های پایه ای را تعیین می کند ، بسیاری از کشورهای وارد کننده ، قهوه با کیفیت را به قیمت بالاتری خریداری میکنند. هر اندازه تقاضا و شهرت کشور ، منطقه و یا مزرعه تولیدکننده قهوه بالاتر باشد ، قیمت بالاتری برای محصول قهوه آن پرداخت می گردد. 
 
در چنین شرایطی اگر قیمت های پایه جهانی پایین باشد این مازاد قیمت ، اندکی به گذران زندگی کشاورزان کمک می کند .در شرایطی که قیمت های پایه جهانی بالاتر باشد این مازاد ، سود اندکی برای کشاورزان به ارمغان خواهد داشت . البته اگر اطلاع رسانی سریع از طریق اتصال جهانی موبایل سطح توقع تک تک عوامل تولید ( برداشت، حمل و فرآوری ) را بی جهت افزایش ندهد.
 
 
                    رضا حواله دار
 
 
در مطلب بعدی به موضوع  نقش آفرینی سازمانی جهانی قهوه در ایجاد محدودیت و استعمار بیشتر کشاورزان قهوه خواهیم پرداخت .
 
* پاورقی :
1- Commodity
2- بورس لندن و نیویورک
3- سرمازدگی، خشکی
4- New york Board of trade ( NYBOT)
5-  C - Contract - Price
6- نه تا یازده ماه از شکوفه تا گیلاس کاملا رسیده
 
 
 
 
 


اخبار

اگر میخواهید قهوه ای کاملا متفاوت و خاص را تجربه کنید قطعا Wine Processed Coffee ;یعنی قهوه فرآوری شرابی ارزشش را دارد.قهوه ای که به شما تجربه ی عطر...


نوروز 1402، این عید باستانی و خوش یمن بر شما و خانواده محترمتان مبارک باد .برایتان دراین سال نو تندرستی ، نیک ورزی ، کامروایی و شادمانی را آرزومندم ...


شرح محصول :PCC یک پودر رسوب بر و جرم گیر دستگاه های قهوه ساز و اسپرسو ساز می باشد و با جرم گیری سریع و اصولی ، باعث افزایش طول عمر ماشین قهوه ساز شد...


هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


مقالات

مطابق گزارشات سازمان بین المللی قهوه ، ژاپن پس از ایالات متحده آمریکا رتبه سومین کشور بزرگ مصرف کننده قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است. واردات...


1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...