گیاه قهوه یک گیاه همیشه سبز می باشد ، این گیاه
در 70 کشور جهان رشد می کند که دارای آب و هوایی مناسب و ارتفاع مناسب جهت رویش باشند ، درختان قهوه با مراقبت و دقت فراوان برای مدت 3-5 سال رشد می کنند ، قبل
از اینکه گل بدهند و تولید میوه نمایند. میوه های آنها به نام گیلاس قهوه مشهور
است.
گیلاسهای قهوه طی پروسه برداشت از درخت چیده می
شوند، آنها دارای 2 دانه هستند که بعد از فرآوری تبدیل به به دانه قهوه می شوند . قهوه های رایجی که در تجارت استفاده می شوند از 2 گونه عربیکا و ربوستا می باشد ، ربوستاها
معمولا محصول بیشتری داشته و نسبت به آفات و بیماریها مقاومت بیشتری نشان می دهند
و گیلاسهایی که تولید می کنند دارای طعم Natural می باشد ، آنها
برای مدت چند ماه در گلخانه رشد می کنند ، قبل از اینکه در زمینهای اصلی کاشته
شوند.
پرورش دهندگان قهوه ،گونه عربیکا را پرورش داده و تکثیر می کنند ، چرا که اینها تولید قهوه ای می کنند که به طور کلی دارای طعم بهتری می باشد.
مراحل کاشت گونه عربیکا :دانه ها از گیلاسهای رسیده درخت سالم گونه عربیکا جدا شده و کاشته می شوند و رشدشان را آغاز می کنند.
مرحله اول : دانه در گلخانه کاشته می شود ، پوست گیلاس و پالپ آن قبل از کاشته شدن خارج می شوند اما پارشومنت روی آن باقی می ماند
3 ماه بعد : در حالیکه دانه رشد پیدا می کند ، بخش بالای ریشه خود را از خاک بیرون میفرستد و خود را ساپورت می کند تا زمانی که جوانه بوجود بیاید.
9 ماه بعد : این جوانه رشد کرده و تبدیل به درخت کوچکی می شود با 12 تا 16 برگ ، قبل از اینکه در زمین اصلی کاشته شود. در منتقل کردن گیاه به زمین اصلی ، خاک اطراف ریشه از آن مراقبت می کند.
3 تا 5 سال بعد : درخت به مدت 3-5
سال تحت مراقبت قرار می گیرد تا اولین گل ظاهر گردد ، این گلها پس از بالغ شدن
تبدیل به گیلاس قهوه می شوند.
پس از طی این مراحل :گیلاسهای قهوه روی شاخه ها رسیده و رنگ آنها تغییر می کند تا زمانی که برای برداشت آماده شوند، بالاترین کیفیت گیلاس قهوه زمانی بدست می آید که در سایه رشد کند ، نزدیک به خط استوا و ارتفاع بلند از لحاظ دما باید کنترل بیشتری وجود داشته باشد.
هر گیلاس قهوه شامل 2 دانه می باشد که پس از فرآوری بدست می آیند، اینها بعنوان دانه شناخته می شوند، این دانه ها دارای یک سطح صاف بود و از همان سمت روبه روی هم قرار می گیرند، گاهی بطور نادر ، تنها یکی از دو دانه رشد پیدا می کند ، بدون داشتن سطح صاف و بصورت کاملا بیضی ، این دانه به نام Pea berry شناخته می شود.
بازدید کننده گرامی : خانه قهوه تخصصی ایران Scairan مرکزی است تحقیقاتی،آموزشی که در زمینه آموزشهای تخصصی قهوه و همچنین پژوهش و مشاوره در صنایع قهوه فعالیت دارد.خواهشمندیم نظرات و پیشنهادات خود را جهت پیشبرد بهتر فعالیت این مرکز برای ما ارسال فرمائید.همچنین استفاده از مطالب ومحتوای وب سایت جهت امورمرتبط به آموزش قهوه باذکر منبع بلامانع می باشد.