تمامی عوامل کلیدی و پایه در بودادن قهوه در دستگاههای بزرگ و کوچک یکسان است.
بسیاری از صاحبان کارخانه ها فراوری قهوه اعلام می کنند که قهوه ای را که از دستگاه نمونه برشته کاری بدست آورده اند به مراتب نسبت به نمونه های اصلی که در دستگاه اصلی بودادن تهیه شده اند، مرغوبیت بالاتری دارند .
این موضوع عجیبی نیست به خاطر اینکه معمولا بابرشته کاری قهوه در این دستگاه نمونه گیر با نتیجه دقیقتری روبرو می شویم .
انرژی بالای گاز نسبت به میزان قهوه موجود باعث می شود فرآیندهای متنوع در برشته کاری قهوه به خوبی شکل گیرند .اگرچه اکثر این دستگاههای کوچک برای نمونه تفت بصورت ابتدایی کنترل می شوند و همواره شما را به یک چالش پایان ناپذیر دعوت می کنند.
در مدلهای قدیمی نمونه تفت از دو نوع کنترل استفاده میشود یکی دستگیره کنترل دستی گاز و همینطور کاوشگر دمای محیط .
اگر چنین دستگاهی دارید از این مسیر پیروی کنید:
1. درجه حرارت کاوشگر محیط را برروی حرارت مابین 210 تا 216 درجه تنظیم کنید .
2. وقتی به این درجه حرارت رسید قهوه را به داخل دستگاه ریخته و درجه حرارت را تغییر ندهید .
3. 45 ثانیه پس از تکافت اول درجه گاز را 60 % کاهش دهید.
4. اگر این زمان کمتر از 8 دقیقه طول کشید یعنی تفت سریعی داشتید و یا بیشتر از 13 دقیقه که تفت طولانی محسوب می شود ، درجه حرارت اولیه را تغییر دهید.
5. به دنبال تفت قهوه در 9 تا 11 دقیقه باشید .
6. این استراتژی ساده اغلب نتایج بسیار جالب و یکنواختی را به بار می آورد ولی متاسفانه این روش داده های دقیقی را برای برشته کاری با دستگاه بزرگتر به متصدی نمی دهد .
بهترین حالت ممکن، استفاده از کاوشگر حرارت دانه های قهوه در زمان برشته شدن می باشد .
متاسفانه در اکثر دستگاهای نمونه گیری تفت قهوه قراردادن کاوشگر در میان دانه ها بسیار مشکل می باشد . اگر دستگاه شما فاقد فشارسنج مناسب برای گاز باشد ، پیشنهاد میکنیم فشارسنج مناسبی برای آن تعبیه کنید .
وقتی از دستگاه نمونه تفت قهوه با ابزار کاملی مثل کاوشگر دانه، کاوشگر محیط، فشارسنج گاز استفاده میکنید شما قادر خواهید بود که نتیجه کاملا مشابه با دستگاه بزرگ بسازید. البته ممکن است که نمودار برشته کاری قهوه سریعتری نسبت به دستگاههای اصلی داشته باشیم ....
قسمتی از مطالب آموزشی مرتبط با فرآوری قهوه