دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه
بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه ذرات هم در پروسه فروش
نقش مهمی دارند. برای سایز بندی دانه ها از الکهایی استفاده می شودکه بصورت چندتایی
روی هم قرار گرفته اند و هر کدام از آنها سایز سوراخهای غربالشان با هم فرق می کند
، سایزهای متفاوت و مختلف از قهوه (مخلوط) روی این صفحه ها قرار می گیرند و حرکت داده
می شوند ، در مقیاسهای وسیع و بزرگ این عمل بصورت مکانیکی انجام می شود.
کسانی که دانه های قهوه با کیفیت را تفت می دهند معمولا اندازه بین 7-605 میلی
متر را خریداری می کنند ، انتخابهای متفاوتی برای خرید وجود دارد مثلا گاهی اوقات
مخلوط دانه ها بین سایز 3 میلی متر تا 6.5 میلی متر مد نظر خریدار است و گاهی از
6.5 میلی متر به بالا را خریداری می کنند ، به هر حال غربالی که بتواند دانه های
یکدست و متحدالشکل را به ما بدهد ، مخصوصا
هنگامیکه دانه هایی از خاستگاه های مختلف با یکدیگر مخلوط شده باشند ، بسیار مهم
است. (قبل از پروسه برشته کاری)