Specialty Coffee Association

IRAN
 

قسمت 25-7- قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک


قسمت 25-7- قهوه ترک  ایبریک/ ترکی/ گریک


این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همزمان درون قهوه ساز تهیه می شود.

در این دﺳـﺘﮕﺎه هیچ فیلتری وﺟﻮد ﻧﺪارد و لرت قهوه درآن ﺗﻪﻧشین می‌ﺷـﻮﻧﺪ و ﺗﻨﻬـﺎ راه ﺟﻠـﻮﮔیریي از ورودﺷـﺎن به ﻓﻨﺠﺎن ریختن ﺑﺎدﻗﺖ آن اﺳﺖ.

بعضی ها این نوع ریختن را نوعی ازﻫﻨﺮ می‌داﻧﻨﺪ، ﺑﺮاي بعضی از افراد هم درست کردن این نوع قهوه بسیار ساده و پیش پا افتاده است.

بطور سنتی قهوه ایبریک  در ﻣﻨﺎﺳﺒﺖ ﻫﺎي ﺟﺪي و ﻏﻢ اﻧﮕیز ﺑﺪون شکر و در ﻣﺮاﺳﻢ عروسی ﺑﺎ شکر اﺿـﺎﻓﻪ سرو می‌شود.  در بغضی کشورهای عربی سرو کردن قهوه بدون کف رویش نوعی توهین محسوب می‌شود و ارزش قهوه را از بینمی‌برد، پس باید مراقب سرو این نوع قهوه در مناطق مختلف باشید تا پیغامی را اشتباه منتقل نکنید.

روش تهیه قهوه ترک :

 دانه های قهوه را به ریزترین اندازه آسیاب کنید .

پودر را در کناری بگذارید . ابتدا آب سرد را درون قهوه جوش بریزید . برای اندازه گیری از فنجانهای قهوه ترک استفاده کنید . به ازای هر فنجان قهوه معادل 3/4 همان فنجان را با آبسرد پر کرده و داخل ایبریک بریزید .

بهتر است میزان قهوه ای که دم می کنید متناسب با اندازه قهوه جوشتان باشد . مثلاً اگر دو نفره است به اندازه دو فنجان قهوه دم کنید نه کمتر .

 سطح آب باید تا ابتدای گردنه یاَ تنگی ََقهوه جوش برسد و از آن بالاتر نرود و گرنه سر ریز می شود 

 اکنون پودر قهوه را به آب اضافه کنید . به ازای هر فنجان قهوه خوری آب دو قاشق چای خوری قهوه . یا به ازای هر 60 میلی لیتر اب ، 7 تا َ10 گرم قهوه به اب اضافه کنید .

می توانید در صورت تمایل به ازای هر دو قاشق چای خوری پودر قهوه یک قاشق چای خوری شکر نیز به قهوه اضافه کنید .

- البته این مقدار به نسبت سلیقه شما متغیر است .

- در این مرحله می توانید به قهوه ادویه های هل و رازیانه اضافه کنید .

- توجه داشته باشید که باید در این مرحله و قبل از روشن کردن اجاق مخلوط را هم بزنید تا شکر به خوبی در اب حل شود .

وقتی شکر کاملاً در آب حل شد ، اجاق گاز را روشن کنید . با شعله ای متوسط رو به کم . اگر زیاد باشد قهوه تان خواهد سوخت . در این مرحله قهوه تان را هم نزنید و تنها نظاره گر فرآیند باشید .

پس از گذشت زمان اندکی حدود 2 دقیقَه و زمانی که حرارت قهوه به حدود 70 درجه می رسد شروع به کف کردن می نماید.

- آنرا از روی حرارت بردارید تا حرارت و کف هر دو فروکش کنند .

- هرگز اجازه ندهید حرارت به 75 درجه برسد . زیرا مزه قهوه بیش از حد استخراج خواهد شد .

دوباره قهوه را روی شعله بگذارید ، شعله باید متوسط رو به کم باشد . چشمتان را از روی اجاق برندارید زیرا سریعتر کف می کند . قبل از اینکه سرازیر شود آنرا از روی حرارت بردارید .

 مرحله هفتم را برای دو مین بار و سومین بار نیز تکرار کنید .

قهوه را به آرامی در فنجان بریزید .

- بهتر است قهوه  را کمی در فنجان اول و کمی در فنجان دوم بریزید. این کار را آنقدر تکرار کنید تا فنجانها پر شود .

- این کار باعث می شود کیفیت قهوه هر دو فنجان یکسان باشد .

- اگر مرحله هفتم را دو یا 3 بار انجام ندهیم در فنجان هایمان لرد بیشتری خواهیم داشت .


بازدید کننده گرامی : خانه قهوه تخصصی ایران Scairan مرکزی است تحقیقاتی،آموزشی که در زمینه آموزشهای تخصصی قهوه و همچنین پژوهش و مشاوره در صنایع قهوه فعالیت دارد.خواهشمندیم نظرات و پیشنهادات خود را جهت پیشبرد بهتر فعالیت این مرکز برای ما ارسال فرمائید.

 


اخبار

دوره آموزشی کاردان قهوه Barista/ Coffeologist
دوره آموزشی کاردان قهوهCoffeologist; /; Barista;مجری : خانه قهوه تخصصی ایرانوب سایت : www.scairan.irمهارت هایی که شما در طی دوره باریستا " کاردان قه...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره پانزدهم کاردان قهوه
پانزدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


پروتکل خلاق بهداشتی گامی در جهت شروع ایمن آموزشهای مهارتی فنی و حرفه ای
بدون شک امروزه تمامی مردم جهان به نحوی با ویرروس کرونا درگیرند . در ابتدا امید به این بود که این اپیدمی در بازه زمانی مشخصی پایان یافته و جهان به رو...


آزمون عملی دوره آموزشی باریستا سازمان فنی و حرفه ای کشور
علاقمندان به دریافت گواهینامه بین المللی باریستا از سازمان فنی وحرفه ای می بایست پس از طی دوره های آموزشی در آزمونهای مهارتی شرکت و; نمرات لازم را کسب...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره چهاردهم کاردان قهوه
چهاردهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار ;گردید .;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ...


مقالات

نوآوری شرکت کافک در تهیه فیلترهای کاغذی قهوه
شرکت تجهیزات قهوه کافک ژاپن نسل جدیدی از فیلتر های کاغذی را طراحی و به بازار ارائه نموده است . شرکت کافک Cafec طراح و سازنده ;انواع دستگاه های قهوه...


هفت تا از بهترین قهوه سازهای سفری Mobile coffee maker *
وقتی با قهوه بیشتر آشنا می شویم وسواس و حساسیت بیشتری هم بهش پیدا می کنیم .قبلا هر جور; قهوه رو هر جائی می خوردیم برامون زیادمهم نبود و; به ریزه کاریه...


برداشت قهوه با کمک حیوانات Animal coffee harvest *
برخی از حیوانات علاقه زیادی به خوردن گیلاسهای رسیده قهوه دارند ، مخصوصا انهایی که شیرین بوده و عطر و طعم خوبی دارند ، گیلاسهای خورده شده توسط این جا...


قهوه و ورزش حرفه ای Coffee and professional sports *
اگر شما یک ورزشکار حرفه ای و همزمان یک قهوه باز هستید، این مطلب برای شما نوشته شده است. در این مطلب نکاتی مطرح میشود که باعث علاقه و وابستگی بیشتر شم...


قهوه امریکای مرکزی و جنوبی قسمت اول Central and south America Coffee *
امریکای مرکزی و جنوبی مناطق جدید و مدرن تولید قهوه می باشند. علیرغم اینکه این مناطق جدیدترین مناطق کاشت قهوه در جهان محسوب می شوند ولی توانسته اند بر...


مزرعه

خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


بازده در کشاورزی قهوه Coffee Yield
منظور از این اصطلاح مقدار قهوه سبزی است که از گیلاس قهوه به دست می آید ، به عنوان مثال بازده 6 به آن معنی است که 6 کیلوگرم گیلاس قهوه می تواند 1 کیلو...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

قسمت 25-3- فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قسمت 25-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قسمت 25-5- قهوه ساز وکیوم پات
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


قسمت 25- 6- پرکولاتور perculator *
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قسمت 25-7- قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...