Specialty Coffee Association

IRAN
 

قسمت 25-3- فرنچ پرس French Press


قسمت 25-3- فرنچ پرس French Press

یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی برای دم کردن قهوه که با استفاده از فشار کار کند به ذهن برخی خطور کرده بود. این دستگاه برای نخستین بار در سال 1929 توسط طراحی ایتالیایی به نام آتیلیو کالیمانی (Attilio Calimani) به ثبت رسید. با دم کردن قهوه توسط فرنچ پرس، بیشترین مقدار طعم از دانه‌‌های قهوه استخراج می‌شود و در نتیجه فنجان قهوه‌ی غلیظ و لذیذی مملو از عطری خوش به دست خواهیم آورد.

فرنچ پرس از یک ظرف استوانه‌ای شیشه‌ای، پلاستیکی یا فلزی، یک سرپوش پلاستیکی یا فلزی و نیز یک فیلتر شیب‌دار از جنس نایلون یا سیم ظریف تشکیل شده که دانه‌های قهوه را از آب جدا می‌کند. این دستگاه طراحی شیکی دارد و به آسانی قابل حمل است. از آن‌جا که دستگاه فاقد فیلتر کاغذی‌ست، روغن‌های طبیعی موجود در دانه‌های قهوه از بین نمی‌روند. دستگاه منبع حرارت داخلی منحصر به فردی نیز ندارد.


* لوازم موردنیاز

- کتری

- آب تازه 180 سی سی برای هر ۲ قاشق غذاخوری قهوه (g۱۰)

- منبع حرارتی

- قهوه ساز فرنچ پرس

- حرارت سنج دیجیتال

- آسیاب که در درجه درشت تنظيم شده

- قهوه تازه ۲ قاشق غذاخوری برای هر 180 سی سی 

- تایمر آشپزخانه

 

  1. ابتدا برای گرم نگه داشتن دستگاه آن را با آب گرم پر کرده و سپس آن را خالی کنید.
  2. مقدار 30 گرم قهوه برای 500 سی سی آب درون فرنچ پرس بریزید یا شما میتوانید از فرمول 10g برای 180cc استفاده نمایید بنابراین برای میزان آب 500 میلی لیتر لازم است شما 30 گرم پودر قهوه استفاده نمایید که تقریبا برابر است با 3 قاشق غذاخوری پر اما سرصاف/ دو سوم لیوان 150cc.
  3. آب را روی شعله بگذارید ، دمای 90-94 درجه سانتی گراد برای این کار مناسب می باشد (پایین تر از نقطه جوش) ، اکنون آب را به قهوه اضافه کنید.
  4.  بعد از گذشت یک دقیقه قهوه را به آرامی هم بزنید و سپس 3 دقیقه دیگر صبر کنید (4 دقیقه)
  5.  فیلتر را در بالای سطح پرس قرار داده و به آرامی به سمت پایین فشار دهید تا قهوه در پایین جمع شود ، اگر با مقاومت زیادی روبه رو شدید شاید به مقدار زیاد قهوه استفاده کرده اید و یا اینکه اندازه ذرات خیلی ریز هستند ، یا اینکه اجازه نداده اید قهوه به اندازه کافی و مدت زمان کافی خیس بخورد.


* ریزه کاری ها درباره فرنچ پرس

 قهوه را بعد از جوشیدن هم نزنید تا بیش از حد عصاره گیری صورت نگیرد. 

قهوه را درون فنجان‌ها پخش کنید. به این صورت که مقدار کمی در اولین فنجان و سپس در فنجان بعدی و بعدی این کار را آنقدر تکرار کنید تا بافت کلی قهوه  به صورت مساوی در فنجانها  تقسیم شود.

فیلتر را تمیز نگه دارید هر دفعه آن را بشویید چون خاکه‌ها و روغن که به سختی دیده می‌شوند، به سرعت روی آن انباشته می‌شوند. پس این قسمت‌ها که دارای شیار است را مرتب بشویید تا مانند یک چاشنی اضافه روی قهوه‌تان تأثیر بدی نگذارد.


     خانه قهوه تخصصی ایران/  سینا سلطانی  


بازدید کننده گرامی : خانه قهوه تخصصی ایران Scairan مرکزی است تحقیقاتی،آموزشی که در زمینه آموزشهای تخصصی قهوه و همچنین پژوهش و مشاوره در صنایع قهوه فعالیت دارد.خواهشمندیم نظرات و پیشنهادات خود را جهت پیشبرد بهتر فعالیت این مرکز برای ما ارسال فرمائید. همچنین استفاده از مطالب ومحتوای وب سایت جهت امورمرتبط به آموزش قهوه باذکر منبع بلامانع می باشد.